Οι «ευγενικοί μπουκαδόροι» ξαναχτύπησαν! Το άνοιγμα σπιτιών συνεχίζεται!

 

Γαύριο, το πλέον πολυσύχναστο μέρος της Άνδρου. Λίγο πιο πάνω το Μακροτάνταλο. από τις πιο αραοκατοικημένες περιοχές του νησιού. Σε αυτά τα δύο μέρη εκδηλώθηκε παραβατικότητα που έφτασε και σε εγκληματικότητα. 

Ένα ακόμα περιστατικό με τους «ευγενικούς μπουκαδόρους» στην Άνδρο. Αυτή τη φορά, όπως μας πληροφορούν, συνέβη πριν 20 περίπου μέρες στον Χάρακα. Μπήκαν οι καλοί μας σε ένα σπίτι: μαγείρεψαν (!), έφαγαν (!), κοιμήθηκαν! Κι κάποια στιγμή έφυγαν!!! Άφησαν όμως σημείωμα (!!!) στον ιδιοκτήτη που ζητούσαν «συγνώμη για την αναστάτωση»!!!

Τα γνωστά δηλαδή από την προηγούμενη επίσκεψη στο Ατένι. Απ’ ότι φαίνεται μιλάμε για πρωταθλητές στο σαβουάρ-βίβρ!!! Απ’ ότι ξέρουμε μόνο η Άνδρος έχει αυτό το εκπληκτικό είδος «ευγενικών μπουκαδόρων’! Κι εδώ πρώτοι είμαστε και θα έχουμε να το λέμε!

Κατά τα άλλα το άνοιγμα σπιτιών, αργά μα σταθερά, επεκτείνεται. Μπορεί να μην είναι μια ραγδαία εξελισσόμενη κατάσταση, αλλά όταν από 2-3 περιστατικά τον χρόνο φτάσαμε πχ στα 10 περίπου περιστατικά την τελευταία περίοδο έχουμε μια αριθμητική αύξηση. Αλλά και μια πολλαπλάσια αύξηση της ανησυχίας. Ιδίως αν σκεφτεί κανένας πως, αν και μεμονωμένα, τα περιστατικά εξαπλώνονται: Άρνη, Μπατσί, Μεσαριά, Χώρα.

Η αστυνομία της Άνδρου από ότι μάθαμε έχει επιλυφθεί των υποθέσεων. Περισσότερα δεν ξέρουμε. Όμως υπάρχουν και μερικά προβλήματα με την υποστελέχωση του τμήματος της Άνδρου και του σταθμού του Γαυρίου. Για να μπορεί να είναι σε μια σωστή λειτουργία θα έπρεπε οι δύο αστυνομικοί στο Γαύριο να είναι πέντε. Και στην Χώρα οι δέκα να είναι δεκατέσσερις. Αυτή την στιγμή όταν κλείνει ο αστυνομικός σταθμός στο Γαύριο, η όποια επιφυλακή ή ειδοποίηση γίνεται μέσω των κινητών των δύο αστυνομικών. Ή, από το τμήμα της Χώρας. Με δεδομένο πως το Γαύριο είναι το λιμάνι, άρα και το πιο πολυσύχνσστο μέρος της Άνδρου, είναι εμφανές πως δεν επαρκεί η δύναμη που υπάρχει εκεί. Από την μεριά του Δήμου μέχρι στιγμής έχει παρθεί μια ομόφωνη απόφαση (μετά από σειρά δημοσιευμάτων του Εν Άνδρω) για ενίσχυση της αστυνόμευσης. Στάλθηκε η απόφαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλά το πράγμα έμεινε εκεί. Δεν κινήθηκε κανένας να πάει στον υπουργό ή στον γενικό γραμματέα. Όμως δυστυχώς μερικά πράγματα στην Ελλάδα (ίσως και αλλού) δεν γίνονται με τον αυτόματο πιλότο.

Τα μεμονωμένα περιστατικά επεκτάθηκαν φτάντοντας στην περιοχή της Χώρας. Δεν αρκούν πλέον οι επισημάνσεις. Κάποιος να κινηθεί ώστε να  γίνει κάτι. Διαφορετικά...

Μερικοί μας είπαν πως μετά την δολοφονία στο Γαύριο χάθηκαν από το προσκήνιο μερικά πρόσωπα. Άλλοι μας επισήμαναν πως αυξήθηκε η παραβατικότητα. Ένας τρίτος μας είπε πως το φαινόμενο ξεκινά από πέρσι όταν άδειασαν σπίτι συγκεκριμένου μόνιμου κατοίκου πάνω στον κεντρικό δρόμο στο Απρόβατο. Όλα αυτά διακινούνται μέσα στην κοινωνία. Και όλα έχουν βάση.

Από την αστυνομία που ερευνά τα παραπάνω περιστατικά ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στα λόγια σε τοπικό επίπεδο. Έτσι συνεχίσαμε την δική μας έρευνα και μιλήσαμε με ανώτερο αξιωματικό που έχει γενική επίβλεψη των πραγμάτων και εμπειρία στην περιφέρεια μας. Αρνήθηκε να μας πει για την ώρα επακριβώς κάποια στοιχεία. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη φάση.

Όμως από την μακρά κι ενδιαφέρουσα συζήτηση, που είχαμε μαζί του καταλάβαμε το θέμα των διαρρήξεων τους απασχολεί. Και το ερευνούν.  Όμως τους απασχολεί και το ότι η κοινωνία της Άνδρου δεν βοηθά ιδιαίτερα: γιατί δεν μιλά! Ή, όπως μας είπε: "Πώς να μαζέψεις στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις όταν όλοι αποφεύγουν να πουν κάτι;"

Στη συνέχεια ρωτήσαμε και άλλους σχετικούς με έρευνες. Ένας εξ αυτών μας είπε: Το «αν μιλούσαμε Μόσχα» που γράψατε πριν δύο χρόνια στο Εν Άνδρω είναι σταθερή και διαχρονική κατάσταση στο νησί! Ισχύει παντού και σήμερα!!!

Συμπέρασμα: Το ταγκό όπως και οι έρευνες χρειάζονται δύο. Στις έρευνες χρειάζονται οι αστυνομικοί που ψάχνουν, αλλά και κάποιοι που να λένε μερικές πληροφορίες. Η Άνδρος ξεχωρίζει στις Κυκλάδες, όπως καταλάβαμε, με τη σιωπή και τις αποσιωπήσεις της. Κάτι που δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. «Αν μιλούσαμε Μόσχα»… μάλλον θα είχαν λυθεί μερικοί παραπάνω αστυνομικοί γρίφοι στο νησί…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η εμπάθεια του κυρίου είναι τόσο μεγάλη που καρφώνεται πια μόνος του.....
Η εμπάθειά του και το μένος του αποτελούν και την ταυτότητά του...
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ. ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η -στην καλύτερη περίπτωση-κοιμώμενη Αστυνομία ας μην τα φορτώνει στην σιωπή των Ανδριωτών γιατί και στις περιπτώσεις που αυτή έσπασε δεν υπήρξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μετά πώς να μιλήσει οποιοσδήποτε για ο,τιδήποτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΟΝ Guest - Ορθογραφικών συνέχεια, Guest - Κι άλλο

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαρά μας που βρήκατε επιτέλους ένα ορθογραφικό λάθος στα χιλιάδες κείμενα μας. Όμως να ξέρετε πως αυτά τα διορθώνει μόνο του και το κομπιούτερ.
Όμως δεν υπαρχει κομπιούτερ που να διορθώνει δημοσιογραφικές κοτσάνες ή τις δικές σας που γράφετε πως: "βιαστήκαμε να ανεβάσουμε την είδηση".
Ποια είδηση; Πρόκειται για αποκλειστικό θέμα/ρεπορτάζ με ειδήσεις, σχόλια, ανάλυση κλπ, που δεν είχε κανένας άλλος.
Αλλά μήπως είχε κανείς το χτεσινό για το Γαύριο; Ή, για το πολιτιστικό κέντρο στο Γαύριο; Ή, το αφιέρωμα για το πλοίο Χρυσή Αυγή;
Άλλοι τρέχουν πίσω μας. Εμείς πάμε με τον ρυθμό μας.
Φίλε μου δεν βγάζουμε ειδήσεις αρχείου, ειδήσεις ψυγείου, ειδήσεις αδιάφορες, κλπ.
Αυτά προς γνώση σας. Τώρα αν ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ, άλλοι πρέπει να ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ της περίπτωσης σας. Καλήνύχτα σας....
ΥΓ Η απάντηση είναι όντως λίγο μεγάλη. Κι αυτό γιατί συμπεριέλαβε εσάς, αλλά και όσους ή και όσες κρύβονται πίσω σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

πολυσύχναστο όχι "πολυσύχνσστο". Αν συνεχίσω θα βρω κι άλλα σίγουρα...

This comment was minimized by the moderator on the site

επιληφθεί όχι "επιλυφθεί". Βγάζει μάτι το ρημάδι. Μάλλον ακολουθείτε την ίδια τακτική με το portal. Βιάζεστε να βγάλετε την είδηση και δεν προσέχετε την ορθογραφία. Τελικά κανείς δεν είναι Θεός. Διαπίστωση...