ΚΟΙΝΣΕΠ: Οι Bloco Swingueira στο κορθιανό καρναβάλι χάρη στην Fast Ferries...

Το συγκρότημα Βloco swingueira

Το «Κορθιανό Καρναβάλι» είναι ένας θεσμός που εδώ και 30 χρόνια δίνει χαρά στους κατοίκους του Όρμου Κορθίου και αγκαλιάζεται από τους φορείς, τους συλλόγους αλλά και τους κατοίκους που το στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Ένας από τους φορείς που στηρίζουν φέτος αυτή την «έκφραση» της τοπικής κοινωνίας είναι και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου, γνωστή και ως Άνδρος ΚοινΣΕπ η οποία μεσολάβησε ώστε το «Κορθιανό Καρναβάλι» να έχει φέτος 25 εξαιρετικούς καλεσμένους!

 

Το Βloco swingueira είναι ένα μουσικό σύνολο κρουστών που παίζει και χορεύει στους ρυθμούς της Samba - Reggae από την Bahia της Βραζιλίας. Ο δυναμικός ήχος από διαφορετικούς τύπους κρουστών μαζί με τις εντυπωσιακές χορογραφίες δημιουργούν μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.

Οι «ιεροί» ρυθμοί και χοροί της ανιμιστικής θρησκείας Candomblé επιδρούν ριζικά στη γέννηση αυτού του μουσικού ιδιώματος της Samba Reggae-Samba Afro την δεκαετία του ’70, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το bloco afro, (μπάντα κρουστών), ILÊ AIYÊ. Το 1974 τα ελαφρύτερα μεταλλικά τύμπανα αντικατέστησαν τα βαριά παραδοσιακά ξύλινα και οι μπάντες βγήκαν στους δρόμους της πόλης και εξέφρασαν τη κουλτούρα, την εθνική ταυτότητα και την υπερηφάνεια των Άφρο-Βραζιλιάνων της Bahia.

Σήμερα, η Samba Reggae είναι μια διεθνής μουσική “γλώσσα” που εξαπλώνεται σε όλο το κόσμο μέσα από μπάντες κρουστών, όπως το Bloco swingueira, που με τη μίξη αφρικανικών ρυθμών με το Candomblé, την samba, την reggae, το merengue και το funk δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» και μοντέρνο μείγμα ρυθμών, χορού και πολιτισμού.
Για να είναι δυνατή η μετακίνηση τόσων καλεσμένων, εμείς στην Άνδρος ΚοινΣΕπ ζητήσαμε βοήθεια από έναν εξαιρετικό σύμμαχό μας.
Η Fast Ferries είναι η εταιρεία που μας στηρίζει από την πρώτη στιγμή και χωρίς αυτήν οι περισσότερες από τις δράσεις μας θα ήταν μη βιώσιμες μιας και το νησί θέτει από την αρχή το κόστος των εισιτήριων.
Έτσι φέτος η εν λόγο ακτοπλοϊκή εταιρεία, με το πλοίο της "Θεολόγος", ανέλαβε να μεταφέρει το Bloco Swinguieria, μετά τη μεσολάβησή μας.
Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Fast Ferries που αμέσως κατάλαβε το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του καρναβαλιού και μας δίνει αυτά τα 50 εισιτήρια(Ραφήνα-Άνδρος και Άνδρος-Ραφήνα ) εντελώς δωρεάν!
Kύριε Παναγιωτάκη, Δημήτρη, Σοφία, Χάρη,
Σας ευχαριστούμε!!!!
Άνδρος ΚοινΣΕπ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΚΟΙΝΣΕΠ γιατί δραστηριοποιείται μόνο στην περιοχή Κορθίου;
Είναι κοινωφελής επιχείριση που συγκροτήθηκε με χωρικό αντικείμενο ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
Συγχαρητήριε για την προσπάθειά της, αλλά θα έπρεπε να είναι λιγότερο μεροληπτική στις επιλογές της...