Για τα ναρκωτικά στην Άνδρο

Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε γράψει εκτενές ρεπορτάζ για την διάδοση των ναρκωτικών στην Άνδρο και ιδιαίτερα σε σχολεία. Δύο γονείς που το παιδί τους έμπλεξε με τις ουσίες ξεκίνησαν μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία της Άνδρου που συνήθως σε τέτοια δύσκολα θέματα τηρεί σιγή.

 

Οι δύο θαρραλέοι γονείς απευθύνθηκαν σε ειδικούς και κινητοποίησαν όσους μπορούσαν. Αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης τους ήταν να κινηθούν και οι μηχανισμοί του Δήμου και της Περιφέρειας, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», καθώς και το ΚΕΘΕΑ «Στροφή» σε μια προσπάθεια να μιλήσουν ανοιχτά και να θέσουν το πρόβλημα στην ανδριώτικη κοινωνία.

Απόρροια όλης αυτής της προσπάθειας είναι και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από 22 μέχρι 24 Μαρτίου σε σχολεία και σε όλη την Άνδρο και για τις οποίες μας έστειλαν κοινό Δελτίο Τύπου ο Δήμος και η Περιφέρεια.

"Εν Άνδρω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία της Άνδρου

Ο Δήμος Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ «πρόγραμμα θεραπείας για έφηβους/νεαρούς ενήλικες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους», συνδιοργανώνουν παρέμβαση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και ανοιχτή προς το κοινό στην Άνδρο.

Η παρέμβαση αποτελείται από τις ακόλουθες δράσεις:
Τρίτη 22
Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου: παρέμβαση ενημέρωσης για τους μαθητές του Γυμνασίου – ΤΛ Γαυρίου.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου: ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα: «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ».

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου: συναυλία με την «Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ», ένα νεανικό σχήμα που αποτελείται από παιδιά και προσωπικό της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ. Η μουσική που παίζουν, περιλαμβάνει ένα ρεπερτόριο ροκ μουσικής και έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων. Το νεανικό αυτό σχήμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού, για το έργο και τις δράσεις του προγράμματος, και αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου: ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα: «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ».

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:15 π.μ. στο Γυμνάσιο Κορθίου Άνδρου: παρέμβαση ενημέρωσης για τους μαθητές του σχολείου.

Ευχαριστούμε τους κάτωθι χορηγούς:

  1. Golden Star Ferries
  2. Φιλοπρόοδο Όμιλο Γαυρίου «Το Γαύριο»
  3. Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Μαινήτων
  4. Σύνδεσμο Εστιατόρων και Καφεστίασης «Η Άνδρος»
  5. Σύλλογο Επαγγελματιών Χώρας Άνδρου
  6. Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Κορθίου, κα Παπαϊωάννου Χρύσα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Λογικά τα ερωτήματα σας για την φυτεία. Έχουμε ρωτήσει δύο φορές την αστυνομία και η απάντηση που πήραμε ήταν: "δεν μιλά κανείς. Ακόμα και το χωραφι βρήκαμε δύσκολα ποιου είναι αλλά το είχε εγκαταλείψει και δεν είχε ιδέα. Δεν μιλά κανείς..." Βγάλτε συμπέρασμα εσείς τι τρέχει...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστα ολα αυτα και φυσικα πρεπει να υπαρχει ευαισθητοποιηση γιατι αφορα ολους μας.........εμενα φιλε ομως μια σκεψη μου ηρθε στο μυαλο μολις ειδα το ποστ με εκεινα τα περιφημα δενδρυλλια πανω στις εβρουσες τι εγινε?? σιωπη ?? κανεις δεν ειδε κανεις δεν ηξερε κανεις δεν πηγε στη δικαιοσυνη??? που ειναι οι δημοσιογραφοι του τοπου που γραφουν καθημερινα για το κουνουπι που πεταει να ξανφερουν το θεμα στην επιφανεια???το κακο φιλε το χτυπας στη ριζα και οι συγκεκριμενοι κυριοι που εφτασαν σε σημειο να καλλιεργουν με θρασος στο νησι μας σκεψου που εχουν φτασει και που θα φτασουν ακομα!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η προσπάθεια ΚΑΛΛΗ αλλα τι κανομε με τα βαποράκια που βράζουν σε ορισμένα Σοκάκια και εξω απο τα ΣΧΩΛΙΑ οι Δε Αστινομια δεν εχουν την πείρα για τα Ναρκοτικα ΧΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ειδικό κλιμάκιο και επιπλέον πρεπει και οι Διμοτες να πεξουμε ρόλο να βοιθησομε σε αυτω το το εργω ΘΖ ny

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ.
Εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα τους στηρίζοντάς τους και όχι κρίνοντάς τους.
Φυσικά, ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν πρέπει να σταματήσει σ' αυτές τις ενημερώσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά του τόπου μας και όλοι μαζί μπορούμε να καθαρίσουμε τη βρώμα που είναι κρυμμένη κάτω απο το χαλί.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.