Ξεκαθαρίστηκε πως ήρθαν και που βγήκαν οι μετανάστες στην Άνδρο

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ, 27/3/2016

Τελικά ξεκαθαρίστηκε μετά από έρευνα το που βγήκαν οι μετανάστες στην Άνδρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας δεν βγήκαν στα Αχλα, αλλά μάλλον Πλατανιστό, Ρόζο ή Βόρη (πιο πιθανό σημείο ο Πλατανιστός) που είναι βορειότερα. Διαπιστώθηκε μετά από επιτόπια έρευνα πως στα Άχλα πως εκεί όλα ήταν πεντακάθαρα (ούτε πατημασιές, ούτε σωσίβια, σκουπίδια, κλπ). Άρα δεν βγήκαν από εκεί. Αν βγήκαν  Πλατανιστό, όπου υπάρχει  χωματόδρομος, τότε συνάντησαν τον δρόμο για τα Άχλα ψηλότερα και ξηγείται το πως τους βρήκαν εκεί.

Η έρευνα επίσης έδειξε πως τελικά έφτασαν με τούρκικο ψαράδικο που είχε και καμπίνα και ένα βαρκάκι επάνω. Η πρώτη ομάδα βγήκε με το βαρκάκι. Μετά έφεραν σιγά-σιγά το ψαράδικο στην ακτή και βγήκαν όλοι Δεν χρειάστηκε να κολυμπήσουν. Το τούρκικο αλιευτικό έφυγε αμέσως μετά για τα διεθνή ύδατα και Τουρκία.

¨"Εν Άνδρω"

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, 26/3/2016, ΩΡΑ 14.00

Σήμερα το μεσημέρι, μια εβδομάδα ακριβώς από την άφιξη τους στην Άνδρο, έφυγαν και οι τελευταίοι μετανάστες για κέντρο κράτησης στην Αττική. Στο Γαύριο πήγαν με δύο μικρά μίνι λεωφορεία και την συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας και 6 αστυνομικών που ήρθαν ειδικά από την Σύρο για τους μετανάστες την περασμένη Κυριακή. Λίγο πριν την αναχώρηση το Εν Άνδρω τους επισκέφθηκε στον χώρο κράτησης τους στο παλιό παρθεναγωγείο της Μεσαριάς κι είχαμε μια σύντομη συνάντηση από την οποία προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα και αλλά και αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά.

Μαζεύοντας τα πράγματα τους για το ταξίδι συνοδεία της αστυνομίας στην Αττική...

Από όλους που είχαν απομείνει μόνο ένας μίλαγε αγγλικά. Ετών 23. Όπως και οι άλλοι πολύ νέος. Όπως μας εξήγησε έφυγαν από την Σομαλία γιατί η ζωή στην χώρα ήταν πολύ δύσκολη εκεί. Στόχος τους μια καλύτερη ζωή οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Τους ρωτήσαμε από ποιες χώρες πέρασαν μέχρι την Ελλάδα. Η απάντηση πολύ αντιφατική: Κένυα, Ιράν, Τουρκία, Ελλάδα. Δεν μας έβγαινε το δρομολόγιο αλλά ούτε μας έβγαιναν οι απαντήσεις τους που ήταν στερεότυπες. Τους ρωτήσαμε πως έκαναν το ταξίδι. Με τα πόδια κυρίως απάντησαν. Πάλι δεν μας έβγαιναν οι χώρες, με την σειρά που τις έλεγαν, αλλά και πάλι δεν θέλησαν να πουν κάτι περισσότερο.

Ρωτήσαμε πόσο χρόνο τους πήρε και μας είπαν δύο μήνες. Τώρα δεν μας έβγαινε ο χρόνος. Ρωτήσαμε πως κάνανε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων και παραπάνω παράνομοι κάπου από το Ιράν μέχρι τα παράλια της Τουρκίας σε δύο μήνες. Εδώ συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και απάντηση ήταν ίδια: δύο μήνες.

Με τον αστυνόμο που τους φρουρεί λίγο πριν φύγουν...

Μετά τους ρωτήσαμε πως έφτασαν στην Ελλάδα. Η απάντηση: με ψαροκάικο από τις ακτές της Τουρκίας. Τους έβγαλε στην ακτή στα Άχλα. Μας φάνηκε περίεργο πως είναι ψαροκάικο μετρίου μεγέθους διέσχισε το Αιγαίο τους έβγαλε στην ακτή και γύρισε και έφυγε! Και εδώ η απάντηση πάλι στερεότυπη: με ψαροκάικο επί τρεις μέρες στο Αιγαίο!

Τελευταία ερώτηση: σε ποια χώρα και γιατί θέλουν να πάνε; Η απάντηση: οπουδήποτε στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Ελλάδα προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή…

Συμπεράσματα

Μια υποβόσκουσα απελπισία, συνοδευόμενη από συνεχείς σιωπές, αλλά και αναπάντητα ερωτήματα. Απελπισία εκεί που ξεκίνησαν, σιωπές για τα μέρη πέρασαν και πως τα πέρασαν. Και ερωτηματικό το πως έφτασαν στην Άνδρο.

Τι μας λένε όλα αυτά; Πως αναζητούν κάτι καλύτερο και με τις σιωπές τους ίσως κρατάνε πιθανόν τον δρόμο ανοιχτό και για άλλους. Ή, δεν θέλουν να να μπλέξουν άλλους μαρτυρώντας την διαδρομή τους…

Τι καταλαβαίνουμε; Πως τους απελπισμένους δύσκολα τους κρατάς από την μια μεριά. Κάθε μέρα ανακαλύπτουν νέους τρόπους να περάσουν για Ευρώπη. Όπως ο θαλάσσιος δρόμος που τους έφερε στην Άνδρο. Αυτός όμως δεν είναι λόγος εμείς να μην κάνουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την μεγάλη ροή των απελπισμένων…

 «Εν Άνδρω»

 

 

 

 

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για το πως έφτασαν οι μετανάστες από την Τουρκία στα Άχλα της Άνδρου...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25/3/2016, ΩΡΑ, 12:50 

Αύριο φέυγουν οι τελευταίοι 18 μετανάστες από την Άνδρο. Έχουν ήδη φύγει άλλοι δύο. Μεταναίνουν σε κέντρα κράτησης στην Αττική. Το πως θα φύγουν ξέρουμε όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος που έφτασαν στο νησί.

"Εν Άνδρω" 

ΠΕΜΠΤΗ, 24/3/206, ΩΡΑ 14:30

Από ότι φαίνεται από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου που λάβαμε σήμερα οι πρώτοι 7 μετανάστες όπως είχαμε γράψει από χτες το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι για 6 μήνες. Ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής για Ραφήνα. Οι άλλοι παραμένουν στο νησί. Οι 8 ανήλικου για να πάνε σε κέντρο ασυνόδευτων ανηλίκων. Και 12 ενήλικες για απέλαση. - Εν Άνδρω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ:Στην Αθήνα επτά μετανάστες

Ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σχετικά με τους πρώτους επτά μετανάστες, από τους 27 που είχαν εντοπισθεί το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Άχλα, οι οποίοι αναχώρησαν από την Άνδρο το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Μαρτίου, με το πλοίο της γραμμής για τη Ραφήνα. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά.

Οι ενέργειες για τους υπόλοιπους συνεχίζονται και ελπίζεται πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

23/3/16. Τετάρτη, Ώρα: 12:00. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των αρχών στην Αθήνα που διαχειρίζονται το θέμα των προσφύγων της Άνδρου έχουν επέλθει πλέον οι εξής μεταβολές στο αρχικό καθεστώς των 27 μεταναστών:

 Τεσσερις γυναίκες και τρια παιδιά αφέθηκαν ελέυθεροι με ειδικό καθεστώς για έξι μήνες. Η υπόθεση τους θα επανεξεταστεί και πάλι. Οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πάνε σε κέντρο ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών. Υπάρχουν όπως μας είπαν αυτή τη στιγμή ειδικές δομές για το θέμα αυτό. Τέλος δώδεκα ενήλικες μετανάστες (10 Σομαλοί, ένας Ιρακινός και ένας Πακιστανός) παραμένουν κρατούμενοι και θα ακολουθήσει ειδική διαδικασία που προβλέπετε με στόχο να τους στείλουν πίσω.    

21/3/16, Δευτέρα, Ώρα: 10:30. Συνεχίζεται σήμερα η ταυτοποίηση και εξετάζονται τα στοιχεία όλων των μεταναστών. Δημιουργούνται χαρτιά όπου χρειάζεται. Τις επόμενες μέρες θα σταλούν τα στοιχεία και τα χαρτιά τους στα κεντρικά (Σύρο και Αθήνα) ώστε να προχωρήσει η μεταφορά τους στην Αττική. Στο μεταξύ διαψέυδονται κατηγορηματικά από τις αρμόδιες αρχές φήμες που διατρέχουν το νησί για άφιξη και άλλων αλλοδαπών. 

20/3/16, Κυριακή, Ώρα 14:30. Έφτασαν το μεσημέρι με το πλοίο Θεολόγος Π. από Τήνο τα στελέχη της Αστυνομίας Κυκλάδων, που ξεκίνησαν το πρωί από Σύρο. Τα στελέχη θα συμβάλουν στην ταυτοποίηση των 27 μεταναστών που είναι για την ώρα στο Παρθεναγωγείο της Μεσαριάς. Στο λιμάνι περίμενε υπηρεσιακό αστυνομικό αυτοκίνητο όπου επιβιβάστηκαν και έφυγαν για Χώρα. Στο μεταξύ από κύκλους του ΥΠΕΣ επιβεβαιώθηκε παρατήρηση αναγνώστη μας από χθες βράδυ πως με τους Σομαλούς μετανάστες τα πράγματα είναι μπλεγμένα καθώς η Σομαλία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο και δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να τους επαναπροωθήσουν.

 Αυτό σημαίνει πως οι μετανάστες από Σομαλία θα μείνουν κρατούμενοι σε κάποιο κέντρο κλειστού τύπου στην Αττική ή κάπου στην Ελλάδα μέχρις ότου διασαφηνιστεί το καθεστώς τους. Μπορεί να θεωρηθούν και πρόσφυγες. Το τι θα γίνει αν δεν θεωρηθούν πρόσφυγες έχει σχέση με τα αν θα τηρηθούν οι συμφωνίες που υπογράφηκαν προχτές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Με βάση αυτές τις συμφωνίες το καθεστώς κράτησης θα είναι πλέον αυστηρότερο. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ακριβώς τι θα γίνει με αυτούς μέχρι να ξεκαθαριστεί τι ισχύει και τι όχι στην πράξη.     

20/3/16, Κυριακή, 01:00: Όπως μάθαμε σήμερα το πρωί, ο άριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν άλλαξε χθες το βράδυ αυξανομένος ξαφνικά κατά δύο καθώς συνελήφθησαν άλλοι δύο τελευταίοι. Θεωρείται πως  βγαίνοντας στα Άχλα βρήκαν κάποιον με κάποιο όχημα (πιθανόν με ώτο-στοπ) και έφτασαν στο Μπατσί! Από εκεί πήγαν Γαύριο! Κάποιος ειδοποίησε το λιμενικό και την αστυνομία και τους συνέλαβαν στο Γαύριο όπου προσπαθούσαν να βγάλουν εισιτήρια για Ραφήνα!

Το περιστατικό μας το περιέγραψαν αναγνώστες μας από το Γαύριο και το περιγράφουμε ακριβώς για να δείξουμε πως υπάρχει πλέον εγρήγορση στις αρχές, αλλά και στην κοινωνία της Άνδρου. Οι δύο μετανάστες πήγαν σε Πρακτορείο στο Γαύριο ζητώντας δύο εισιτήρια. Τα πρακτορεία είναι όλα ειδοποιημένα μετά τα τελευταία περιστατικά (δολοφονία στο Γαύριο, πτώμα στο Μπατσί, μετανάστες στα Άχλα κλπ) και σε όσους δεν ξέρουν αν είναι αλλοδαποι ζητάνε διαβατήριο. Το Πρακτορείο ζήτησε λοιπόν διαβατήρια. Αυτοί είπαν πως δεν έχουν. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και η Αστυνομία και μέσα σε δύο λεπτά τους πέρασαν χειροπέδες μέσα στο Πρακτορείο.

Καπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα και άλλαξε ξαφνικά χτες το βράδυ ο αριθμός και από 25 πήγε 27 όπως γράφεται και στο δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου. Στις αρχές επικράτησε αρχικά η σκέψη πως για να ξέρουν καταστάσεις οι δύο μπορεί να ήταν και διακινητές ή συνεργάτες τους. Το ενδεχόμενο αυτό όμως φαίνεται πως απομακρύνεται.  

Ερωτηματικό το πως έφτασαν στην Άνδρο;

Εν τω μεταξύ εξετάζονται όλες οι πιθανότητες για το πως μπορεί να έφτασαν οι μετανάστες από την Τουρκία στην Άνδρο. Θεωρείται αδύνατο να έφτασαν με βάρκα ή φουσκωτό (δεν θα έφταναν τα καύσιμα). Μια εκδοχή που εξετάζουν σοβαρά οι αρχές είναι να τους έφερε πλοίο που προσέγγισε σε μη κατοικημένη περιοχή και τους έβγαλε με βάρκα έξω. Αν συμβαίνει αυτό τότε είμαστε μπροστά σε μια νέα μέθοδο μεταφοράς μεταναστών που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα. Υπάρχει βέβαια και η εικασία, που λένε κι αυτοί, για ένα σκάφος (πιθανόν καΐκι), που τους άφησε στα ρηχά και έφυγε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.. 

"Εν Άνδρω"

19/3/16, Σάββατο, 21:00. Με τους νόμους για την  μετανάστευση θα αντιμετωπιστούν οι 27 παράτυποι μετανάστες. Μετά από επικοινωνία του Εν Άνδρω με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Γιάννη Καπάκη μάθαμε πως μάλλον αύριο φτάνει στο νησί των Αλλοδαπών της Αστυνομίας για να ταυτοποιήσει τους 27 παράτυπους μετανάστες που έφτασαν στην Άνδρο το πρωί. Στη συνέχεια θα τους μεταφέρει Αθήνα όπου θα τεθούν υπό κράτηση.

Όπως μας εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, αλλά και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν προχτές, όλοι θα κρατηθούν στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους με χρήματα που διατίθενται γι’ αυτό τον σκοπό από την Ε.Ε. Η συμφωνία επαναπροώθησης στην Τουρκία των προσφύγων ή η απευθείας επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους βάσει των διεθνών συμφωνιών των παράτυπων μεταναστών είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ.

Για την όλη εξέλιξη του θέματος των μεταναστών έβγαλε αργά το απόγευμα Δελτίου Τύπου και ο Δήμος Άνδρου όπου ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο την όλη εικόνα της ημέρας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου για το θέμα έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Στο Παρθεναγωγείο Μεσαριάς μεταφέρθηκαν οι 27 παράνομοι μετανάστες

Στο Παρθεναγωγείο της Μεσαριάς μεταφέρθηκαν οι 27 παράνομοι μετανάστες,  που εντοπίσθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή Άχλα, της Άνδρου. Είχε προηγηθεί η καταγραφή τους από το Αστυνομικό Τμήμα της Χώρας,  ιατρικές εξετάσεις και πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, καθώς και η σίτισή τους με φαγητό που προσέφεραν συμπολίτες μας. Προσφέρθηκε, ακόμη, ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης καθώς οι 27 παράνομοι μετανάστες ταξίδευαν για τρία μερόνυχτα στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των Ανδριωτών και η εθελοντική προσφορά τους ήταν άμεση και συγκινητική και ο Δήμος Άνδρου τους ευχαριστεί θερμά γι΄ αυτό.

Από τους 27 μετανάστες:

-Οι 25 είναι Σομαλοί. Ανάμεσά τους βρίσκονται δυο έγκυες γυναίκες και τέσσερα παιδιά –όλα μικρότερα των δέκα ετών.

-Ένας είναι Πακιστανός.

-Ένας είναι Ιρακινός.

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε άμεσα ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, συμμετείχαν ο Λιμενάρχης κ. Χρήστος Νάνος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Βασίλης Μάινας, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου κ. Μιχάλης Πέππας, από την Πυροσβεστική οι κ.κ. Κώστας Παπαχρήστος και Γιάννης Μουστάκας, από τους  εθελοντές Δασοπυροσβέστες ο κ. Νίκος Χαζάπης, από την Εθνοφυλακή ο κ. Λάζαρος Βαλμάς, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Αντώνης Λάβδας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Διαμαντής Θεοδωράκης, Τάκης Βουραζέρης, Δημήτρης Λάσκαρης, Μαρία Μαμάη, όπως και η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Πανταζή, από την αντιπολίτευση. Χρέη γραμματέα εκτέλεσε η κ. Φιλιώ Χαβιάρου, ενώ παρών ήταν και ο οδηγός του Δήμου Άνδρου, Δημήτρης Χαζάπης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μεταφορά των παράνομων μεταναστών, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών (καταγραφή, ιατρικές εξετάσεις, σίτιση), στο Παρθεναγωγείο της Μεσαριάς, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησής τους, που είναι στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι μας λες ? έκανες Ερευνα και βρήκες ολα αυτα τα στοιχεία ? κατέβηκες στα Αχλα να ψάξεις για πατημασιές ?
Έβγαλες και το συμπέρασμα οτι τους έφερε αλιευτικό με καμπίνα τι λε ρε παιδί μου που είχε και βαρκούλα και τους πήγε η στο Πλατανιστο η στη Βορη η στο Ροζο .Πολυ κατατοπιστικός . Έχω πάθει πλάκα με το αστυνομικό σου δαιμόνιο......ουτε ο αστυνόμος Σαΐνης να ησουνα. Μπράβο και παλι μπράβο . Τώρα μονο πρόσεχε μην σου αντιγράψουν τις πληροφορίες και εχουμε αλλα ......

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Εν Άνδρω
Μα τι λέτε κύριε; Δεν ξέρετε να διαβάζετε; Την έρευνα την έκανε το λιμενικό (έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση πως έστειλε ειδικό σκάφος από την Σύρο και ερεύνησε μαζί με το σκάφος του Life και τους λιμενικούς της Άνδρου). Αυτοί έρευνησαν όλες τις γύρω περιοχές.
Το γράφουμε καθαρά στην δημοπσίευση πως έγινε έρευνα (των αρχών) και το γράψαμε ακόμα πιο καθαρά στην αναγγελία της δημοσίευσης στο facebook!!!
ΓΡΑΨΑΜΕ: "Η έρευνα του λιμενικού ξεκαθάρισε το που βγήκαν και το πως έφτασαν οι μετανάστες στην Άνδρο..."
"Η έρευνα του λιμενικού ξεκαθάρισε το που βγήκαν και το πως έφτασαν οι μετανάστες στην Άνδρο..."
Το αντιγράψαμε ΔΥΟ φορές. Σας φτάνει ή να σας το αντιγράψουμε άλλες 2-3 μπας και μπορέσεις να το διαβάσεις.
Και μην ανησυχείτε μετά το χουνέρι να τους δώσουμε επίτηδες λάθος εκδοχή σε είδηση δεν θα τολμήσουν να ξαναντιγράψουν. εσείς μόνο τι θα πάθετε που ΔΕΝ διαβάσατε το ποιος έκανε την έρευνα δεν ξέρουμε τι θα κάνετε...
Αυτά και εις άλλα με υγεία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω και βλεπω πως ΟΛΛΟΙ το περνούν για αστιο Βάλτε κατο ποσο μας Στοιχίζουν Ολοι Αυτοί Και δεν καταλάβενο πως σκεφτόμαστε ΞΕΧΝΑΜΕ τοσο εύκολα καιρος ειναι να κιταξωμε την Ελλαδα μας ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Pisw oloi apo ekei pou irhtan!!!!ti eleytheroi emeis ama vgainame sth xwra tous tha mas skotwnan!!!!prepei na pathoume omws gia na mathoume!!!somaloi kathikia peirates pou to 2010 mas gazwsan me ta opla gia anevoun sto vapori kai tous lympoamste kiolas!!ntropi!!dystyxws ntropi!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτούς που πρόκειται να επιστρέψουμε στη χώρα τους, θα τους επιτρέψουμε να πάρουνε μαζί, τους γνωστούς τρεις Κούλη, Ονειροπαρμένο και Μέγα
(διαγραφή μέρους του σχολίου)..... Δεν νομίζω να στεναχωρηθούν οι Ανδριώτες....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κυριάκος τους έφερε στην ανδρο για να εχει να ασχολείται η Μ.Α και να τον αφήσει ησυχω που τρώγεται μαζι του απο το πρωι μέχρι το βράδυ.Βρες λύσει Μινακη για τους μεταναστες

This comment was minimized by the moderator on the site

Φοβάμαι ότι θα ακουστεί-διαβαστεί σαν ρατσιστικό,αλλά μην ξεχνάμε ότι οι Σομαλοί έχουν ταράξει τα βαπόρια στις πειρατείες πρώτοι σ αυτή την δουλειά μην ξεχνάτε.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Στείλαμε την παρατήρηση σας σε αρμόδιο και περιμένουμε απάντηση. Ρωτήσαμε αν προβλέπεται και επαναπροώθηση στην Τουρκία. Είπαν πως θα μας απαντήσουν. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στη Σομαλία δεν γινεται να επαναπροωθηθούν καθώς δεν υφιστανται πλέον εκεί κρατικές δομές [No State Country]. Επίσης το Πακισταν δεν δεχεται πίσω πολίτες του καθώς δεν τους αναγνωρίζει.