Ο δρόμος της Μεσαριάς και το επαρχιακό δίκτυο της Άνδρου...

 

Από τον καθαρισμό του βασικού επαρχιακού δικτύου και το κάψιμο των χόρτων με την συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών (φωτο: Αλ.Σ.)

(Λάβαμε από κατοίκους της Μεσαριάς μέσω της αρχιτέκτονος κ. Ελένης Σαλουβάρδου (α) ανοικτή επιστολή ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του κεντρικού επαρχιακού δρόμου στην άκρη του οικισμού τους, (β) έκθεση επικινδυνότητας του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο και (γ) τεχνική έκθεση του Επαρχείου. Ελπίζουμε με την δημοσιεύση να υπάρξει ένα διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους (Δήμο Άνδρου & κάτοικο) ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα του βασικού επαρχιακού δικτύου της Άνδρου. Με την ευκαιρία της αναφοράς των κατοίκων στο έργο που εκτελείται αυτή την εποχή για την βελτίωση του βασικού επαρχιακού δικτύου της Άνδρου δημοσιεύουμε και στοιχεία που εστάλησαν για το έργο από το Επαρχείο - Εν Άνδρω) 


(α) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε τoν Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πού ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στο πολύ επικίνδυνο τμήμα του επαρχιακού δρόμου μέσα στην Μεσαριά και απέναντι από την βρύση Λυγίζου. Η απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια τού δρόμου κατασκευή εντάχθηκε στο έργο βελτίωσης-συντήρησης τού οδικού δικτύου της Άνδρου, πού υλοποιείται αυτό τον καιρό.

Δυστυχώς όμως το έργο δεν θα υλοποιηθεί, γιατί η ιδιοκτήτρια τού οικοπέδου δεν θέλησε να επιτρέψει την κατασκευή του αναγκαίου προστατευτικού πέτρινου τοίχου, ο οποίος θά έπρεπε, σύμφωνα με τούς περιορισμούς στο σημείο αυτό της επαρχιακής οδού, να θεμελιωθεί στο οικόπεδό της.Έτσι, δυστυχώς, το πρόβλημα και ο κίνδυνος παραμένει. Παρακαλούμε για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης τού κινδύνου καθώς και μεταλλικού προστατευτικού στηθαίου.

(β) ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

 (γ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

 

(δ) Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Από τις εργασίες καθαρισμού του επαρχιακού δικτύου

Δελτίο Τύπου Επαρχείου

 Η Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου μέσω του Τμήματος Τεχνικών Έργων Άνδρου εκτελεί καθαρισμούς στις τάφρους απορροής και στα πρανή ανάντη  καθώς και κλαδοκοπή,  στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο στις περιοχές Σταυροπέδα, Απροβάτου, Μπατσί. Πρωταρχικός στόχος είναι η  ασφάλεια των χρηστών του οδικού Δικτύου, μέσω της εξασφάλισης της καλύτερης ορατότητας καθώς και η σωστή παροχέτευση των όμβριων υδάτων εντός των τάφρων απορροής για την προστασία του Επαρχιακού Δικτύου

Οι μέχρι τώρα εργασίες ανέρχονται στο ποσό των 16.540 € με ΦΠΑ και εκπονούνται στα πλαίσια της εργολαβίας " Μίσθωση Μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ στο Οδικό δίκτυο Άνδρου" Μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Δίκτυο Σταυροπέδα- Γαύριο και θα επεκταθούν και σε άλλα επικίνδυνα σημεία προς Κόρθι και Χώρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου & ιδιαίτερα τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Άνδρου που βοήθησαν στην σημαντική μείωση των προϊόντων μεταφοράς  μέσω της επιτόπιας καύσης των προϊόντων κλαδοκοπής. Σημαντική ήταν η συμβολή την Τοπικών Προέδρων Πιτροφού, Απροβάτου & Μπατσίου για την εκτέλεση των εργασιών.

Ο Έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΑΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π."

Φυσικά εξακολουθώ να στηρίζω το Θεοδόση διότι πιο πολλές πιθανότητες έχει η Άνδρος να ευεργετηθεί από κανένα Πρίγκηπα (ας είναι και από τα Βαλκάνια-δεν πειράζει) παρά από τους Επάρχους όπως ορθά αναφέρεις.
Οπότε επιμένω, σσσσσττττ μην Απασχολείτε το Δήμαρχο. Αφήστε τον να κάνει έργο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχετικά με το θέμα που αφορά στον επαρχιακό δρόμο Μεσσαριάς και συγκεκριμένα το σημείο πριν τη στροφή των Λαμύρων θα μπορούσε να γίνει η διαγράμμιση και η τοποθέτηση σήμανσης. Αυτά δεν χρειάζονται την συγκατάθεση του/της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου........

This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγά ρέ φίλε σχολιαστή με το όνομα... ''ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ'' και για όσα λές ! ! Σιγά γιατί σίγουρα είσαι, ένας απο τους φανατικά υποστηρίξαντες τον Θεοδόση και τώρα σου έχουν πετάξει ο Μπασαντής και τα παπαγαλάκια της Ανδρου, την καραμέλλα με τον Επαρχο ότι δήθεν κάνει έργο και είναι ο νέος σωτήρας στο νησί --ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΩ --- όταν η Νεοδημοκρατική Περιφέρεια με τον γραφικό ''δεξιό επαναστάτη'' Χατζημάρκο,σπρώχνουν τον Λοτσάρη, με τα δικά μας λεφτά,χωρίς πρόγραμμα και χωρίς κάν να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι εκπρόσωποι τους.
Απο τον χειμώνα εκκρεμείς πιστώσεις για αντιπλημμυρικά έργα και μας ήρθαν μέσα στο Πάσχα, να μας παρουσιάζουν ''φούλ'' φωτογραφίες....στοσ\ τύλ του Θεοδόση και των Αντιδημάρχων του. Μόνον selfies ακόμα δεν έχουν βγάλει να μας ποστάρουν και εμείς οι ...ιθαγενείς να τσιμπάμε και να τρολάρουμε !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Όπως γράφει το παραπάνω ρεπορτάζ τα στοιχεία τα έστειλαν κάτοικοι της Μεσαριάς με επώνυμα και ονόματα. Και υπάρχει και επώνυμα και η εκπρόσωπος τους. Αυτοί γράφουν ΟΧΙ ο Μπασαντής, Αυτοί ανέφεραν με λετπομέρειες και για την εργολαβία, στοιχεία της οποίας έστειλε το επαρχείο. Όλοι είναι επώνυμοι. Ενώ εσύ που τρολάρεις όμως είσαι ανώνυμος. Δεν σου φαίνεται λίγο παράξενο εσύ ανώνυμος να αποκαλείς τους επώνυμους κατοίκους "παπαγαλάκια". Όσο για τον Μπασαντή δεν κάνει πλάτες στον έπαρχο νωπές είναι ακόμα οι αντιθέσεις του Εν Άνδρω με τον έπαρχο για την χωροθέτηση. Το ξέχασες ή δεν το είδες ποτέ; Άστα τα σάπια. Στο Εν Άνδρω γράφαμε και γράφουμε ότι βλέπουμε. Κρίναμε και κρίνουμε ότι ακούμε. Παρακολουθούμε το νησί μας. Τίποτα άλλο. Εσύ απλώς είσαι ένα ανώνυμο παπαγαλάκι . Αν καταφέρεις να βρεις όνομα (πουλάνε στα σούπερ-μάρκετ) ξαναμιλάς. Μέχρι τότε περαστικά σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα μονοπάτια της Μεσαριάς, τα οποία χρησιμοποιούνται από τουρίστες περιπατητές και κατοίκους ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ επί χρόνια με αποτέλεσμα να είναι χορταριασμένα, να τσιμεντάρονται κατά τα γούστα καθενός που τα προτιμά δρόμους για μηχανάκια και μικρά αυτοκίνητα, μετατρέπονται σε parking αυτοκινήτων, καταπατώνται από πονηρούς γείτονες, κι όλα αυτά ενώ προβάλλουμε το νησί σαν προορισμό περιπατητικού τουρισμού. Η σήμανση των μονοπατιών μας μάρανε.............

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς ποταποί και τιποτένιοι Δημότες τι θέλετε από το Δήμαρχο; Ο Δήμαρχος είναι απασχολημένος. Αυτό τον καιρό συνανατάει Πρίγκηπες και Βασιλιάδες. Τι περιμένετε και εσείς; Ο Δήμαρχος ανήκει στο Παλάτι. Ο Δήμαρχος δεν είναι για τέτοια μικρά και ασήμαντα πράγματα. Ο Δήμαρχος είναι Σπουδαίος και ολοκλήρωσε το ΟΝΕΙΡΟ του να γίνει φίλος του Πρίγκηπα της Σερβίας, δηλαδή Πρίγκηπας της Άνδρου και αυτός.
Σσσσστττττ! Μην ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ! ο Δήμαρχος επιβλέπει την τοποθέτηση της Σημαίας της Σερβίας στην είσοδο του Παλατιού!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεσαριά ένα από τα πιο καταπράσινα χωριά της Άνδρου με μεγάλη Ιστορία και έχοντας υπάρξει για ένα διάστημα και πρωτεύουσα του νησιού με μεγάλης ιστορικής σημασίας πύργους, κρήνες και οικισμό, ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ σε ΜΕΓΙΣΤΟ Βαθμό!
Τι θέλετε να δούμε; Να δούμε τι γράφουνε οι αρχαίες κρήνες τους; Μα τι άλλο από Δημάρχους του παρελθόντος που ενδιαφερόταν τότε για το χωριό.
ΔΑΠΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ Ο. ΒΡΑΧΝΟΥ 1933
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩ. ΚΑΡΥΣΤΙΝΑΚΗ 1908
ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩ. ΚΑΡΥΣΤΙΝΑΚΗ 1908
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩ. ΚΑΡΥΣΤΙΝΑΚΗ 1908
Προστατεύονται όλες αυτές ευτυχώς από την Αρχαιολογία (Υπουργική Απόφαση: ΥΑ ΥΠΠΕ/ΔΙΛΑΠ/Γ/54561/2708/15-11-1983 - ΦΕΚ 732/Β/21-12-1983)
Στην είσοδο του χωριού (Διασταύρωση για πέρα χωριά και Περιφερειακό δρόμο) μονίμως μία ΧΩΜΑΤΕΡΗ γεμάτη σκουπίδια.
Πιο κάτω ο περίφημος Πύργος του Καϊρη-Παρόδου ο οποίος γκρεμίζεται χωρίς κανένα ενδιαφέρον για συντήρηση ή προστασία του κόσμου διότι αποτελεί μέγιστο κίνδυνο κατάρρευσης επειδή εφάπτεται επί του Επαρχιακού δρόμου. Μια μέρα θα θρηνήσουμε θύματα εκεί.
Πρόσφατα με τους μετανάστες που νομίζετε τους πήγανε; μα που αλλού στο Παρθεναγωγείο της Μεσαριάς.
Ακούγεται επίσης η Μεσαριά ως η Κεντροβαρής θέση παραγωγής σκουπιδιών.
Θέλετε και άλλο; Δεν είναι τυχαίο ότι όλο το χωριό εγκαταλείπεται τα τελευταία χρόνια.
Αποχέτευση; Πότε συνδέθηκε η Μεσαριά με το Κεντρικό δίκτυο;
Κάποτε υπήρχε και ένα χωριό που ονομαζόταν Κουμανή; Τι έγινε αυτό ξέρετε; ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ..
Οδεύει προς εξαφάνιση και αυτό το χωριό, εκτός εάν η Δημοτική Αρχή αφήσει τα Facebook και πάει για δουλειά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους καιρος ηταν για το καθαρισμό τον χαντακιών αλλα πολλη φωβαμε πως δεν θα τελιοσουν Ας το ελπίσουμε .Μια ερώτηση για τι πρεπει να χτίζουμε Ντουβαργια Σίδερα δεν κάνουν την ίδια δουλια ??? Ο ιδιοκτήτες του οικοπέδου δεν μπορούν να σταματήσουν ΕΑΝ βάλουν Σίδερα ΝΩΜΙΖΟ .Η Δε δρόμοι Αρνι και πέρα ειναι ολο λακούβες που το Κάνοι πολυ επικίνδυνα . Η Δρόμοι ΠΡΩΣ παραλίες Μαλον πολλα τα Ζητάμε