Διαμαρτυρία για την παραλία Φελλού από την Τοπική Κοινότητα

 

Οι κάτοικοι του Φελλού αντιδρούν και διαμαρτύρονται στην προοπτική που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία. Η Τοπική Κοινότητα εξέδωσε και έγγραφη διαμαρτυρία. (Ζόργκος - φωτο: Εν Άνδρω)

(Από αναγνώστη μας λάβαμε και δημοσιεύουμε την έγγραφη διαμαρτυρία των κατοίκων του Φελλού και της Τ.Κ. για την παραχώρηση της παραλίας σε ιδιώτες προς χρήση με χρηματικό αντάλλαγμα – Εν Άνδρω)

"Με έντονα δυσάρεστη έκπληξη ο πληθυσμός τον χωριού μας και των γύρων ορεινών χωριών μάθαμε πως στην πρόσφατη συνεδρίαση τον Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση για την για πρώτη φορά εκμετάλλευση της παρθένας παραλίας του χωριού μας με την εκμίσθωση για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών και τα συναφή.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να υπάρχει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και ο Πρόεδρος τον χωριού δεν παρέστη αφού δεν γνώριζε ότι υπήρχε ή θα υπήρχε θέμα για το χωριό μας. Η αντίρρηση τον χωριού στην εκμετάλλευση της παραλίας είναι ανέκαθεν εκφρασμένη δημόσια με επίσημες έγγραφες κοινοποιήσεις, που ως βάσιμη όλα τα τελευταία χρόνια - πάνω από δέκα- γινόταν αποδεκτή και ποτέ δεν εκμισθώθηκε και μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός το Δ.Σ. - με ποιον εισήγηση; - να αγνοήσει την από χρόνια γνωστή τοποθέτηση μας και να γίνεται πάλι προσπάθεια να αγνοηθεί η θέληση μας ως μόνων αρμόδιων να αποφασίσουμε.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλες τις υπηρεσίες πως η παραλία τον χωριού μας είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται κάθε τέτοια δραστηριότητα όπως επίσης τμήμα της παραλίας είναι από χρόνια κηρυγμένος βιότοπος. Με τα πολλά αυτοφυή δέντρα που υπάρχουν κατά μήκος της δεν απαιτούνται άλλα μέσα σκίασης και είναι απάνθρωπο σε τέτοιες εποχές να δυσκολεύονται οι κάτοικοι όλων των γύρων ορεινών περιοχών να απολαύσουν δωρεάν το θαλάσσιο μπάνιο τους σε μια παραδοσιακά άνευ εμπορικής εκμετάλλευσης παραλία. Ζητάμε να σεβαστείτε τούς νόμους αλλά και την βούληση των κατοίκων τον χωριού μας.

Με τιμή ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φελλού

ΔΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα με προσοχή το δημοσιογραφικό κείμενο και όλα τα σχόλια. Βρίσκω ότι όλοι έχουν δίκιο, παρόλο που ορισμένοι δεν έχουν τρόπους… (!)
Η λύση ίσως να είναι η «Σολομώντεια» που προτείνει κατά κάποιο τρόπο o τελευταίος σχολιαστής. Δηλαδή να υπάρχουν παραλίες διαμορφωμένες με όλα τα γούστα… Όσο για το Φελλό γιατί να μη πρωτοτυπήσει και να διαμορφώσει τη παραλία του έτσι, ώστε και ξαπλώστρες να έχει και ήσυχές γωνίες, αλλά και χώρο για ξεφάντωμα της νεολαίας και ξεχωριστή αμμουδιά στα ρηχά για μαμάδες με μικρά παιδιά, αλλά και αμμόλουτρα για τα πονεμένα κόκκαλα των «γερόντων»; Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις… Ότι οι νέοι μας είναι συμπαθέστεροι και τους αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ανεκτικότητα, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να ανεχθούμε και κάποιο ιδιότυπο ρατσισμό…!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι λάθος να θέλουν την παραλία χωρίς ξαπλώστρες. Δε θέλουν όλοι οι τουρίστες / επισκέπτες όλες τις παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες.

Ναι να υπάρχουν παραλίες οργανωμένες. Επιβάλλεται.
Ακόμα καλύτερα να υπάρχουν παραλίες με Γαλάζια Σημαία.

Όχι όμως όλες! Κακό θα κάνετε!

Οι φυσιολάτρες τι θα προτιμούσαν? Είμαι σίγουρος μια παραλία στη φυσική της μορφή. Τουλάχιστον να έχει και τέτοια επιλογή.

Ένα νησί που επενδύει σε περιπατητικό τουρισμό και την ανάδειξη της φύσης του, πρέπει και επιβάλλεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο να έχει και παραλίες χωρίς το θόρυβο και τη διαμόρφωση της οργανωμένης πλαζ. Αρκεί να είναι καθαρή.

Με τη διαφοροποίηση θα πάει μπροστά το νησί μας στον τουρισμό.

Η παραλία του Φελλού έως τώρα δεν είχε ξαπλώστρες. Την έχουν μάθει αρκετοί επισκέπτες και έρχονται ξανά και ξανά για αυτό το λόγο.

- Να τους διώξουμε?
- Νομίζετε ότι θα έχει 300 άτομα η παραλία με τις ξαπλώστρες?
- Και από πού θα έλθουν αυτοί?
- Θα είναι νέοι επισκέπτες στο νησί ή θα τους κλέψουμε από κάποια άλλη παραλία? -
- Και ποιο το αποτέλεσμα?
- Αύξηση στην παραλία Φελλού - με την ανάλογη μείωση κάπου αλλού.
- Και με τους φυσιολάτρες και παλιούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες τι κάνατε?
- Τους διώξατε!
- Ποιο το αποτέλεσμα?

Θεωρώ ότι η Τοπική Κοινότητα του Φελλού σωστά διαμαρτύρεται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ν.2971/2001.. Άρθρο 13. Οι νόμοι ειναι εκει να μας προστατεύουν απο την Ανοησία. Και τα αυτόφωρα απο τους ανόητους. Οσο υπάρχουν ακομα νόμοι φυσικά. Κύριε Πρόεδρε στο ΥΠ.ΠΟ τουλάχιστο αποφάσεις τέτοιες παίρνουν αιωνες να εγκριθούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλο θα ηταν ο Δημος πρωτα να εφτιαχνε ενα προστατευτικο πεζουλι κατα μηκος της παραλιας , διοτι ετσι θα προστατεψει τους λουομενους απο τα αυτοκινητα που περνουν ακριβως διπλα τους, καθοτι αμμος και δρομος ειναι ενα....., και επισης θα αναβαθμισει την παραλια και θα σωσει ολη αυτην την αμμο που την σκορπαει ο αερας στα χωραφια απο πανω... αφου λοιπον πρωτα φροντιζε για αυτο το ερημο το πεζουλακι(σαν του Μπατσιου) τοτε να καθοταν και σκεφτοταν την εκμεταλευση της...................

This comment was minimized by the moderator on the site

εγω ενα ξερω .στο κυπρι οταν δε ειχε ομπρελλες και μουσικη δε εκανε σχεδον κανεις μπανιο ολο το καλοκαιρι και τον αυγουστο{8-18} εκαναν το πολλη 15-20 ατομα.τωρα κανουν300.γιατι?επειδη εγινε χειροτερη η παραλια με τη μουσικη και τις ομπρελλες?μαλλον οχι.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ οι 300 που πανε τωρα ΚΑΙ ΟΧΙ τα 3-4 ΑΤΟΜΑ. που πηγαιναν πριν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι λογικο να υπαρχουν δυο διαφορετικες αποψεις . Συμβαινει σε ολα τα θεματα και σε ολο το κοσμο. Οι λυσεις δινονται με διαλογο και σκεψη. Δικιο εχουν αυτοι που θελουν την ησυχια τους δικιο εχουν και αυτοι που θελουν να αναπτυξουν το νησι τουριστικα. Οι απολυτες και ακραιες αποψεις δεν κανουν καλο σε κανενα. Αφουν δεχθουν οι οπαδοι των δυο αποψεων οτι σεβονται οι μεν τους δε και δεν υπαρχουν ακραιες αποψεις να καθησουν και να βρουν την λυση. Η Ανδρος χρειαζεται τον τουρισμο και οι παραθεριστες χρειαζονται την ησυχια τους. Οι αποψεις περι αρχαιολογιας κλπ δικαιολογιες φυσικο περιβαλλον αγαπη στην φυση ειναι εκ του πονηρου και δεν βοηθαν καθολου. Οι αποψεις κανω μπιτς μπαρ και ξεκουφαινω τους περιοικους, κανω ξεφρενα βραδυνα παρτυ ειναι επισης ακραιες και δεν βοηθαν. Η παραλια του Φελλου ειναι μεγαλη και ολοι οι καλοι χωρουν. Δεν ανοικει ουτε στους κατοικους της περιοχης και αρχαιοφιλους ή φυσιολατρες αλλα ουτε και στους επιχειρηματιες εκεινους που δεν σεβονται τοσο τους κατοικους οςο και τους αλλους λουομενους. Καθηστε κατω και βρειτε μια ικανοποιητικη λυση! Οι παραλιες ανοικουν σε ολους και διαχειριζονται απο το κρατος και οχι στον καθενα μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕ BEACH BAR,ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κουιζ ποιος ειναι ο τσιπρας της ανδρου. Περα παντως απο το πως δινουν τις παραλιες να μη ξεχναμε οτι ειμαστε και παρτακιδες ε. Βαλτε κατω το μυαλο σας και σκεφτειτε πως να παει το νησι μπροστα τουριστικα. Αφηστε τωρα που σας πειραζει η παραλια. Σκουπιδια, νερο, καθαριοτητα, οδικο δικτυο ολα σε αθλια κατασταση. Ουτε για τα βασικα που θα βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης συο νησι δεν ασχολειστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και γιατι παρακαλώ οποίος θέλει οργανωμένη παραλία να κανει 7 χλμ απο το γαυριο και να μην παει στον άγιο πετρο που ειναι δίπλα στο γαυριο;; Γιατι πρεπει να κλείσουν όλες οι παραλίες με ομπρέλες κσι μουσική;; Οποίος δεν μπορεί να κατσει τον πισινό του στην πετσέτα και θέλει ξαπλώστρα ας μην κατέβει στην ανδρο ας παει Μύκονο! Και αν κατέβει να παει σε άλλη παραλία και οχι στο φελλό. Και οποίος θεωρεί ανάπτυξη την καντίνα με τη μουσική σ κοιτάξει τα μούτρα του στον καθρέφτη και ας ξεκινήσει την ανάπτυξη απο τη συμπεριφορα του κσι τους τρόπους του. Στα χωρίς τους τετοια ανάπτυξη!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΝΤΑΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ? ΟΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ? ΗΜΑΡΤΟΝ.....

Περισσότερα