Ξυλάρμενη η ανακύκλωση στον Δήμο Άνδρου: δύο επιστολές της αντιδημάρχου Μαρίας Μαμάη

 

Η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη εξηγεί στο χτεσινό συμβούλιο για την ανακύκλωση στην σημερινή Άνδρο

Από την αντιδήμαρχο Μαρία Μαμάη λάβαμε δύο επιστολές σήμερα το πρωί. Η πρώτη αναφέρεται στην πλήρη απαξίωση της ανακύκλωσης στην Άνδρο λόγω έλλειψης αρμόδιου προσώπου στη σημερινή διοίκηση η οποία στο θέμα αυτό πελαγοδρομεί. Θυμίζουμε πως η ανακύκλωση είναι όρος απαράβατος για να προχωρήσει ο όποιος σχεδιασμός για τα σκουπίδια!

Η δεύτερη αναφέρεται στην επίσημη παραίτηση της αντιδημάρχου από τον τομέα της ανακύκλωσης στις 30 Μαρτίου 2016 (κάτι που δεν ήταν γνωστό μιας και η λαλίστατη κατά τα άλλα δημοτική αρχή δεν είχε ενημερώσει). Το θέμα ήρθε χτες στην επιφάνεια μετά από ερώτηση της συμβούλου Ειρήνης Πανταζή και απάντηση της κ. Μαμάης, καθώς και παραδοχή και του δημάρχου. Θυμίζουμε πως τη νέα σύμβαση για την ανακύκλωση χειρίζεται αποκλειστικά… ο αντιδήμαρχος οικονομικών σε συνεργασία με τον δήμαρχο!!!

Από τα παραπάνω δεν είναι πλέον καθαρό για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι υπεύθυνος για έναν τόσο σοβαρό τομέα με σημαντικές συμβάσεις, αλλά και με σημαντικές συνέπειες για την Άνδρο. Θυμίζουμε πως η μελέτη για τον ΧΥΤΥ τονίζει πως αυτός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς 55% ανακύκλωση. Κάτι που με τα νέα σχέδια το ποσοστό αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

«Εν Άνδρω»

(α) Επιστολή Μαρίας Μαμάη προς Εν Άνδρω

Με αφορμή το ερώτημα που ετέθη  στο χθεσινό Δ.Σ  13/06/2016 σχετικά με τον υπεύθυνο στον τομέα ανακύκλωσης σας διευκρινίζω τα εξής.

Με την έναρξη της δημοτικής περιόδου και με την υπ’αριθμ 466 12/09/2014 απόφαση Δημάρχου  μου ανατέθηκε και ο τομέας ανακύκλωσης

Παρά την επίμονη προσπάθεια μου  να προχωρήσω το εν λόγω έργο ανακύκλωσης διαπίστωσα  ότι οι προτάσεις μου δεν λαμβάνονταν υπόψη

Επειδή συνηθίζω να φέρω πάντα αποτέλεσμα σε ότι αναλαμβάνω προχώρησα στην παρακάτω επιστολή προς τον Δήμαρχο και αιτήθηκα την απεμπλοκή μου από το συγκεκριμένο  τομέα εφόσον τελικά δεν μου επετράπη ποτέ  να δράσω

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο Δήμαρχος ποτέ δεν μου απάντησε

                                                                                                    ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ

(β) Επιστολή Μαρίας Μαμάης προς δήμαρχο Άνδρου

Γαύριο, 30 Μαρτίου 2016                                                 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2073

Κύριε Δήμαρχε,

θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι στις   12 Σεπτεμβρίου 2014 με την υπ’ 466 αριθμ.    απόφαση, μου  αναθέσατε την ευθύνη για την υλοποίηση  δράσεων  που θα  αφορούσαν στον Τομέα της Ανακύκλωσης.

Επειδή  θεωρώ ότι ο εν λόγω τομέας  είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο  για την ποιότητα της ζωής κατοίκων και επισκεπτών  όσο και για   την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όλου του νησιού, αποδέχτηκα την πρότασή σας με σκοπό να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο αυτό έργο.

Ξεκίνησα  λοιπόν να ενημερώνομαι, προσπάθησα  να συλλέξω  υλικό, διερεύνησα  περιπτώσεις άλλων Δήμων που έχουν φέρει  σημαντικά αποτελέσματα στις περιοχές τους  στον τομέα   της ανακύκλωσης  και επικοινώνησα  με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και γνώση στην υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπίστωσα ότι θέλατε ο ίδιος  να διαχειριστείτε το σοβαρό  θέμα της ανακύκλωσης, εφόσον   οποιαδήποτε σκέψη και πρότασή μου έπεφτε στο κενό, λέγοντάς μου «άστο τώρα», «θα δούμε», «θα δω εγώ το θέμα» κλπ.

Θεώρησα ότι  θέλατε να «τρέξετε» με όσο το δυνατόν γρηγορότερους  ρυθμούς το εν λόγω έργο και το αναλάβατε ο ίδιος.

Όπως και να έχει, σεβάστηκα την επιλογή σας και αφιερώθηκα στις υποχρεώσεις της Αντιδημάρχου, της υπεύθυνης Σφαγείων κλπ.

Πρέπει ακόμη  να σας αναφέρω ότι με συγκίνησε η εμπιστοσύνη που μου έδειξε στενός σας συνεργάτης ,  όταν τον Ιανουάριο 2016 ανέλαβε την πρωτοβουλία να σας προτείνει εκ νέου να αναλάβω το έργο της Ανακύκλωσης, όπου αρνηθήκατε για δεύτερη φορά

Επειδή σέβομαι απόλυτα τις επιλογές σας για τις οποίες άλλωστε θα κριθείτε εσείς ο ίδιος, παρακαλώ να προχωρήσετε και στην τυπική απεμπλοκή μου από το έργο της Ανακύκλωσης  δεδομένου ότι δεν  μου επιτράπηκε ποτέ εκ μέρους σας να έχω  την οποιαδήποτε  σχέση με το εν λόγω έργο.

Μετά Τιμή

Η αντιδήμαρχος  Άνδρου

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡ. ΜΑΜΑΗ

.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα πραγματικα προβληματα του τοπου εκτος οτι λιγους απασχολουν και λιγοι αγωνιζονται , κοιτανε και να μην τα προβαλουν ειδικα εν οψει διακοπων...Ασχολουμαστε με τη Μενεγακη ολη μερα και οχι με τα σκουπιδια , τους δρομους, την περιθαλψη και τοσα αλλα που υπαρχουν στην Ανδρο..Δεν ξερω τι περιμενουν για να ασχοληθουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ξερετε παντος οτι πολλοί άνθρωποι πληγώνονται με αυτα τα σχολια που τις περισσότερες φορές ειναι τοςο προσβλητικά που μια συγνώμη απλά δεν φτάνει .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πάλι δεν καταλάβατε. Η συγνώμη προς εσάς αν σας μπερδέψαμε με άλοον Αγανακτισμένο. Για τα σχόλια το θέμα δεν είναι θέμα συγνώμης είναι θέμα πολιτικής αντίληψης. Δεν μπαίνουν σχόλια προσωπικά. Μπαίνουν μόνο τα πολιτικά. Αλλά είναι μια άλλη συζητηση το τι καταλαβαίνουν ως πολιτικά σχόλια άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την πολιτική επικρίνοντας και εξυβρίζοντας τους πάντες αλλά μην αντέχοντας καμία κριτική οι ίδιοι. Εκεί είναι το πρόβλημα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω κύριε Μπασαντη δεν μίλησα για μισθούς ουτε για το ποςα πέρνει ο κάθενας εγω σας λέω και σας επαναλαμβάνω γιατι προφανώς δεν έγινα κατανοητός για τα σχόλια που περιέχουν προσωπικές αθλιότητες . Να τους προστατεύετε όλλους και οχι επιλεκτικά . Γιατι εχουμε διαβαςει πολλα σχόλια τέτοιου περιεχομένου και ειναι λυπηρό να επιτρέπετε εςεις να ανεβαίνουν τετοιου ειδους σχολια .Αυτο και τίποτε αλλο . Ευχαριστω πολυ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ίσως να μην μιλήσατε εσίς για μισθούς. Ίσως κάποιος άλλος Αγανακτισμένος. Προστεύουμε την πρσωπικότητα ολων. Αν κάτι χάσουμε να ζητήσουμε συγνώμη. Ειναι μέρος μιας προσπάθειας και η συγνώμη. Δεν μας πληγώνει. Πάντως πιο πολύ αρωγή θέλουν όσοι είναι απέναντι στην εξουσία που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Και απειλεί και στέλνει εξώδικα. Και γενικά χειρίζετε το νησί σα να είναι δικό της. Κι εγώ σας ευχαριστώ για το ευγενικό σας σχόλιο. Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μακάρι κύριε Μπασαντη να προστατεύατε και τα αλλα πολιτικά πρόσωπα απο σχόλια που περιέχουν προσωπικές αθλιότητες οπως το κάνετε για την κυρία Μαμαη και να μην κάνετε διακρίσεις . Θα ήθελα να δω παρακαλώ το σχόλιο μου αναρτημένο . Ευχαριστω πολυ .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Για οικονομικά ζητήματα μόνο υπό πολιτικούς όρους επιτρέπονται σχόλια. Μας συγχωρείτε. Ούτε για την διοίκηση βάζουμε πόσα και γιατί παίρνουν χρήματα. Οι θέσεις ειναι έμισθες. Το λέει ο νόμος. Δεν μας ενδιαφέρει αν παίρνουν ή όχι τον μισθό τους όσοι τον δικαιούνται....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε αφού δεν της αρέσει γιατι δεν φεύγει ?????????
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται γιατί περιέχει προσωπικές αθλιότητες που λένε "αγανακτισμένοι" φίλοι της σημερινής διοίκησης από πίσω και ανωνύμως για την κ. Μ. Μαμάη...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά τα λέει η Μαμάη απλά ενοχλεί που τους εκθέτει. Ανακύκλωση, οικονομικών ΑΡΧΟΝΤΑΣ, Δήμαρχος ε να μωρέ (διαγράφεται μια λέξη) .... Τι θέλει τώρα η Μαμάη μέσα στη μέση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι δεν καταλάβες ελληνικά γράφω.Εκανε το σχόλιο ο/η Ζαννη Ζ και μετά το μετανοιώσε ή φοβήθηκε και το πηρε πίσω.
Το ίδιο έπαθα και γω.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ και ΤΟ ΚΛΕΊΝΩ ΕΔΩ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα τη θέλει να μας ποι ο δήμαρχος ότι όσα γράφει η Μαμαη είναι ψέματα
Επωμενος ήθελε ανθρώπους κατευθυνόμενους να λένε ναι σε όλα κατα παραγγελία( προοδευτικός άνθρωπος)

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα αθλιογραφήματα με τα οποία επιχειρούν άνθρωποι γύρω από την διοίκηση να αποδομήσουν την πολιτική κριτική που τους ασκείται επώνυμα από το Εν Άνδρω ή από επώνυμους πολίτες και θεσμικούς φορείς. Και το επιχειρούν με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, άθλια προσωπικά υπονοούμενα κλπ. Αντίστοιχου «μεγαλείου» με τις αθλιότητες του δημοτικού συμβουλίου της 13/6/2016 ή του αθλιογραφήματος που το γραφείο τύπουυ του Δήμου Άνδρου ονόμασε "δελτίο τύπου'" την Μεγάλη Πέμπτη.
Το χειρότερο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί "απαιτούν" στο όνομα της ελευθεροστομίας (όχι ελευθεροτυπίας) να ανεβάζουμε αυτές τις ανώνυμες προσωπικές αθλιότητες κατά επωνύμων. Ματαιοπονούν. Ανεβάζουμε μόνο κόσμιες πολιτικές αντιδράσεις. Τηρούμε την ελληνική και διεθνή δεοντολογία σε όλα τα κείμενα του Εν Άνδρω. Γι’ αυτό και αδίκως φωνάζετε. Προσέχουμε και τηρούμε την δημοσιογραφική δεοντολογία που έχει καθιερωθεί και στα σχόλια. Γι’ αυτό μην στέλνετε αθλιογραφήματα. Δεν ανεβαίνουν.
Αλήθεια για πέστε μας ποια δεοντολογία τηρείτε εσείς στα δημοτικά συμβούλια Άνδρου και όποτε γουστάρει του «παλληκαριού» του Δήμου τα κάνει λαμπόγιαλο; Ποια δεοντολογία τηρείτε ώστε να προστατεύεται ο εξυβριζόμενος πολίτης από το εν λόγω «παλληκάρι»; Ποια δεοντολογία τηρείτε και δεν επιτρέπετε τον διάλογο, αλλά αφήνετε ελεύθερες τις ύβρεις; Δεν έγινε μία ή δύο φορές. Έχει γίνει δεκάδες φορές.
Δυστυχώς σε ότι ελέγχετε δεν έχετε καμία δεοντολογία, δεν τηρείτε κανένα κανόνα, δεν ακολουθείται αξίες. Ατυχώς για εσάς ΔΕΝ ελέγχετε το Εν Άνδρω. Λοιπόν ή θα ακολουθήσετε κάποιους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε βάλει ώστε να συμμετέχετε στον διάλογο ή δεν θα σας αναρτάμε τα άθλια σχόλια σας.
Καλημέρα σας…

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Guest - ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ PERMALINK
Τα ονοματα ειναι ψευδή στα σχόλια και χρησιμοποιουν ανυποψίαστα άτομα !!οπως το Ζαννη Ζ παρακαλώ να σβηστεί το συγκεκριμένο σχόλιο !!
Να σου πω κύριε Λουις ότι έγραψα και εγώ σχόλιο με το ονομα μου και με πηραν απο τον δήμο και με ρωτησαν αν έγραψα στο εν Ανδρω.όταν τους απάντησα ναι άκουσα απο τον κυριο τα εξ αμαξης.
Μηπως συμβαινει το ιδιο με το Ζαννη Ζ και φοβηθηκε και το παιρνει πισω τωρα;Γιατι ειδα σε ομαδες να λεει οτι δεν το εγραψε τελος παντων και γω φοβηθηκα και δεν γραφω πια με το ονομα
Η ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ...ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ .... ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΛΕΊΝΩ ΕΔΩ !!!!

Περισσότερα