ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απορρίμματα στην θάλασσα στον Όρμο Κορθίου

              (Από το λιμαναρχείο λάβαμε το παραπάνω δελτίο τύπου που αναφερόταν σε 50 κιλά απορρίμματα (!!!) που βρέθηκαν να επιπλέουν στην θάλασσα του Κορθίου την Τρίτη 21/6. Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων συγκλίνουν πως είχαν καταλήξει εκεί από την στεριά λόγω του ισχυρού άερα. Είναι κρίμα να καταλήγουν τα σκουπίδια στη θάλασσα. Ας προσέξουμε όλοι ιδιαίτερα - Εν Άνδρω)

  1. Την 21-06-2016 η Υπηρεσία μας έγινε δέκτης επώνυμης καταγγελίας περί ύπαρξης απορριμμάτων εντός θαλάσσιου χώρου στην βόρεια παραλία του λιμένα Κορθίου Άνδρου.Άμεσα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο Υπηρεσίας μας, όπου από κοινού με ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Κορθίου  περισυνέλλεξαν τα απορρίμματα και συνέβαλλαν στην αποκατάσταση της παραλίας στην πρότερη κατάσταση (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό). 
  2. Τα απορρίμματα που περισυλλέχθηκαν κατά τον καθαρισμό της παραλίας  εικάζεται ότι προήλθαν από αστική χρήση (ανοιχτοί κάδοι, σημεία εναπόθεσης εκτεθειμένα στους ανέμους κ.α.).
  3. Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Κορθίου διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών αιτιών της ρύπανσης και ταυτόχρονα για τη λήψη μέτρων αποτροπής του φαινομένου. Ο Λιμενάρχης Άνδρου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους επαγγελματίες-ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων  για τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους προκειμένου να επανέλθει η παραλία στην πρότερη κατάσταση.                                                                                                                   

                                                                                                                        

                                                                                               

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με αυτόν τον λιμενάρχη που έχετε εκεί στην Άνδρο ...καλά κρασιά...!!!ο άνθρωπος ζεί σε άλλο πλανήτη, είχε περάσει και απο Θεσσαλλονίκη... (Διαγραφεται μια φράση ως μη επαληθεύσιμη) , εσείς κρατήστε τον για προστατευόμενο είδος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τους σκύλους από τις παραλίες θα τους μαζέψει φέτος το Λιμεναρχείο, ή θα κωφεύσει για μια ακόμα χρονιά;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστα κ.Ζαννε. επισις το λιμεναρχειο αντι να βγαζει δελτια τυπου για "αστεια θεματα" , ας κανει καλυτετα τη δουλεια του και ας προστατεψει ΟΛΕΣ τις παραλιες και το κοινο καλο. Ολες οι παραλιες αυτη τη στιγμη λειτουργουν παρανομα και νοικιαζουν παρανομες ξαπλωστρες. Παρολα αυτα το ΛΣ Ανδρου, ..ειδε μονο τα Πισω Γυαλια και την συνέχιση της πεζογεφυρας Νειμποριου!!
Κυριοι υπευθυνοι.. θα τα βλεπετε ή ολα ή τιποτα!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το φαινόμενο των σκουπιδιών στις ανατολικές ακτές του νησιού μας είναι συχνό όταν οι άνεμοι είναι βορειοανατολικοί ή ανατολικοί. Και αν κάποιος θέλει να διαπιστώσει την προέλευση τους δεν έχει παρά να διαβάσει τις φίρμες πάνω στις νάιλον σακούλες. Θα διαπιστώσει ότι οι "επισκέπτες" έρχονται συχνά από τις ακτές της κεντρικής Ελλάδας, αλλά μεγάλος όγκος προέρχεται από την γειτονική Τουρκία. Επίσης πάρα πολλές φορές οι επαγγελματίες αλιείς του Κορθίου μαζεύουν πολλαπλάσιες ποσότητες σκουπιδιών, προστατεύοντας το περιβάλλον εργασίας τους και κρατώντας όσο πιο καθαρή γίνεται τη θαλάσσια περιοχή του Κορθίου, χωρίς ποτέ να βγάζουν δελτία τύπου για το αυτονόητο. Απλά πρέπει να κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε χωρίς να διατυμπανίζουμε φαινόμενα για τα οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι αλλά που μπορούν να πληγώσουν την εικόνα της περιοχής και του νησιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να τα βάλουμε με τον Θεός που φυσάει τοςο πολυ ...