Τα Γιάλια αποδίδονται στην… κυκλοφορία!

 

Από τις ωραίες και κοντινές παραλίες στην Χώρα τα Γιάλια περιμένουν πλέον τους καλοκαιρινούς επισκέπτες χωρίς προβλήματα... (φωτο: Εν Άνδρω).

Επιτέλους σε δύο μέρες τα Γιάλια θα αποδοθούν στην… κυκλοφορία! Έχουν περάσει τρία χρόνια από το 2013 όταν μετά από μια μεγάλη φουρτούνα (και λόγω παλαιάς κακοτεχνίας) κατέρρευσε το παλαιό τοιχίο που στήριζε τον δρόμο των Στενιών. Έφτασε λοιπόν η ώρα το… γεφύρι της Άρτας (ο δρόμος των Στενιών στα Γιάλια) να αποδοθεί πλέον το 2016 στην κυκλοφορία ολοκληρωμένος.

Δύο στιγμές από την τελική προετοιμασία για την ολοκλήρωση των 80 μέτρων δρόμου που δημιούργουσε δύο χρόνια προβλήματα στι Γιάλια, στους κατοίκους τους, στους επισκέπτες και στο εστιατόριο του Κ. Πολέμη (φωτο: Εν Άνδρω). 

Χρειάστηκαν δύο δημοτικές διοικήσεις, τρία καλοκαίρια σκόνης και αναστάτωσης σε μια από τις πιο βολικές και κοντινές παραλίες της Χώρας. Χρειάστηκε η οικογένεια του Κωσταντή Πολέμη που έχει το κεντράκι στα Γιάλια να πει «τον Δεσπότη Παναγιώτη» για να έρθει η μεγάλη ώρα τα 800 τ.μ. (80 μέτρα δρόμος + ένα μικρό πάρκινγκ) να ασφαλτοστρωθούν και να ολοκληρωθεί με σωστό τρόπο η καταστροφή του 2013.

Ο πρόεδρος του Τοπικού των Στενιών Πέτρος Πέτσας που ήταν επί τρία χρόνια η ψυχή του έργου: από την αρχή μέχρι το τέλος. Εδώ μαζί με τους εργάτες που στρώνουν τον δρόμο... (φωτο΅Εν Άνδρω).

Βεβαίως χρειάστηκε ο πρόεδρος Τοπικού των Στενιών, ο Πέτρος Πέτσας, να αφιερώσει εκατοντάδες ώρες σε τρεξίματα, πιέσεις, διαπραγματεύσεις και επιβλέψεις ώστε να προχωρήσει το έργο και με τις δύο διαδοχικές διοικήσεις. Και βεβαίως χρειάστηκε να πληρώσει το νέο τοιχίο το “SUPERFERRYII” τπ 2013-14 και να ανταποκριθεί στο τέλος και ο σημερινός Δήμος στις μακρόχρονες πιέσεις των κατοίκων και του τοπικού προέδρου Π. Πέτσας για να γίνει η ασφαλτόστρωση των 80 μέτρων τώρα στην αρχή του καλοκαιριού. Να μην περάσει ο κόσμος πάλι όλο το καλοκαίρι στη σκόνη...

 Μια υπενθύμηση πως το τοιχίο χρηματοδοτήθηκε από το Superferry II (φωτο: εν Άνδρω). 

Και τέλος χρειάστηκε κι… ένας γάμος που το γλέντι θα γίνει στο κεντράκι στα Γιάλια στις 2 Ιουλίου για να σπρώξει κι αυτός την κατάσταση ώστε να κλείσει ο τρίχρονος κύκλος αυτή την εβδομάδα κι όχι μια κάποια επόμενη! Παρεπιπτόντως να πούμε πως όπως πληροφορηθήκαμε από γάμους καλά πάμε: έξι θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο σε όλο το νησί και οκτώ το επόμενο. Τουλάχιστόν από γάμους καλά πάμε...

Η κ. Παλαιοκρασσά (η νύφη) και ο κ. Μαργέτης (ο γαμπρός) χαμογελούν χαρούμενοι στον κήπο του εξοχικού κέντρου στα Γιάλια που θα διαμορφωθεί για το γαμήλιο γλέντι (φωτο: εν Άνδρω).

Μπροστά στην παραλία και δίπλα στο μοναδικό ποταμακι στα Γιάλια ο χώρος στο πίσω μέρος του καλαίσθητου εξοχικού κέντρου της οικογένειας Πολέμη όπου θα γίνει το γαμήλιο γλέντι στις 2 Ιουλίου 2016. Ίσως βοήθησε και ο γάμος στην επίσπευση των τελικών εργασιών!... (φωτο Εν Άνδρω) 

Αυτή είναι η μακρά ιστορία ενός τοιχίου και ενός δρόμου 80 μέτρων στα Γιάλια που χάλασαν το 2013 και αποδίδονται ολοκληρωμένα στην κυκλοφορία το 2016!!! Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο που εξυπηρετεί ένα ολόκληρο χωριό, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι που επισκέπτονται και κάνουν το μπάνιο τους στα Γιάλια.  

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στέλιο και Ευδοξία να ζήσετε! Με το καλό τα ευχάριστα!!! Μιλάμε για δύο εξαιρετικά παιδιά και πολύ καλούς χαρακτήρες!