Τα εγκαίνια του νέου Superferry (φωτορεπορτάζ)

 

Το Superferry λίγο πριν τον αγιασμό στη Ραφήνα (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Οικοδεσπότης του νέου πλοίου ένας παλιός γνώριμος: ο καπετάν Τάσος Τρέσσος (φωτο: Εν Άνδρω) 

Επί της υποδοχής, άλλος παλιός γνώριμος, ο Πέτρος και ο κινητήριος μοχλός του συστήματος καπετάν Κώστας Τρώρτζης (φωτο: Εν Άνδρω).  

 

Αναμνηστικά μετάλλια για όλους όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια (φωτο: Εν Άνδρω)

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Εδώ με τον ΓΓ του ΥΠΕΣ Γιάννη Καπάκη (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Ο πατήρ Αντώνιος Χoρευτής συλειτουργεί στην τελετή. Πϊσω του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, Πίσω από τον μητροπολίτη ο Γιώργος Στεφάνου με την κόρη του, ο αρχηγός του Λιμενικού και ο Γ. Καπάκης ΓΓ του ΥΠΕΣ (φωτο: Εν Άνδρω).

Ο μητροπολίτης Δωρόθεο ΙΙ λέει λίγα λόγια κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Δακρίνονται ο πατήρ Αντώνιος, ο έπαρχος Άνδρου, ο Γιώργος Στεφάνου, ο καπετάν Τάσσος. Πίσω του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος (φωτο: Εν Άνδρω)

Ο μητροπολίτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του παρέδωσε εικόνα του Αγίου Νικολάου στους δύο πλοιοκτήτες ως δώρο για το νέο πλοίο (φωτο: Εν Άνδρω)

Ο Δημήτρης Στεφάνου μιλά για το νέο πλοίο. Δεξιά του ο καπετάν Τάσος, πίσω του διακρίνεται ο δήμαρχος Άνδρου (φωτο: Εν Άνδρω).

Ο Γιώργος και ο Δημήτρης Στεφάνου αγκαλιάζονται και φιλιούνται συγκινημένοι κατά την διάρκεια της τελετής (φωτο: Εν Άνδρω).

  Ο  Γιώργος Στεφάνου μιλά για το πως το γιαπωνέζικο Cogane Maru έγινε μέσα σε ένα χρόνο στον Πειραιά το ελληνικό Superferry. Πίσω του ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ και ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος. Δίπλα ο Δ. Στεφάνου (φωτο: Εν Άνδρω)

Από δεξιά προς αριστερά διακρίνονται οι Γ. Χατζημάρκος (περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου), Δ. Στεφάνου, και οι Α. Λοβέρδος (βουλευτής πρώην Υπουργός), ΓΓ. ΥΠΕΣ Γ. Καπάκης, Θ. Σουσούδης (δήμαρχος Άνδρου), Μ. Βαρβιτσιώτης (βουλευτής, πρώην Υπουργός) και Γ. Ανωμερίτης (πρώην υπουργός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Πειραιώς) - (φωτο: Εν Άνδρω). 

Εκατοντάδες οι προσκεκλημένοι που παρακολούθησαν τον αγιασμό και τις ομιλίες (φωτο: Εν Άνδρω).

Μια άλλη άποψη του κόσμου που παρακολούθησε τον αγιασμό του νέου πλοίου (φωτο: Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια ο κόσμος γέμισε τα σαλόνια και τα καταστρώματα για ένα ποτό και ένα κέρασμα για το καλό (φωτο: Εν Άνδρω). 

Αργά το βράδυ ο κοσμος άρχισε να φεύγει από το ολόφωτο πλοίο (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Η μουσική του Ζαν Μισέλ Ζαρ συνέχισε να μας συνοδεύει μέσα στη νυχτα καθώς απομακρυνόμαστε. Το καινούριο και ολόφωτο πλοίο έμοιαζε σαν βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία (φωτο: Εν Άνδρω).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet