Ξεκινά ιδιωτικά η ανακύκλωση από ανεξάρτητη εταιρεία!!!

 

Το ερώτημα που είχαμε θέσει πριν λίγες μέρες όταν σταμάτησε η ανακύκλωση στο νησί και άρχισαν να σωρεύονται τα ανακυκλώσιμα υλικά στους δρόμους ήταν: ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ; Και η απάντηση ήρθε από τον ιδιωτικό τομέα. Όχι από τον Δήμο, που έχει καθυστερήσει και έχει μπλέξει στα γρανάζια ενός διαγωνισμού, τον οποίο δεν είχε προετοιμάσει και που όπως όλα δείχνουν θα γίνει σε δύο ή τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μια νέα εταιρεία ήρθε και αρχίζει να δραστηριοποιείται ιδιωτικά στο νησί μαζεύοντας τα υλικά απευθείας από τους επαγγελματίες και πόρτα-πόρτα από τα νοικοκυριά! Το Εν Άνδρω έθεσε μια σειρά ερωτημάτων σε αρμόδιο της εταιρείας (τον κ. Γ. Καμίλο) ο οποίος μας εξήγησε πως έχουν και τεχνογνωσία και εξοπλισμό για την ανακύκλωση.

Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει την συλλογή υλικών από το Μπατσί και το Γαύριο που λόγω τουρισμού και λόγω λιμανιού είχαν ήδη πρόβλημα. Τώρα μαζεύουν χαρτόκουτα συσκευασίας από τον Βασιλόπουλο. Θα ακολουθήσουν και τα άλλα σούπερ-μάρκετ και στη συνέχεια και άλλα υλικά από άλλους επαγγελματίες. Μετά θα ξεκινήσουν και την πόρτα-πόρτα συλλογή υλικών από τα νοικοκυριά.

Τα υλικά που μαζεύουν είναι χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικά. Μαζεύουν ακόμα λάστιχα αυτοκινήτων και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Από τον χειμώνα θα επιχειρήσουν να μαζεύουν τα προς ανακύκλωση και τα στρώματα σε συνεργασία με ξένες εταιρείες. Η δραστηριότητα τους έχει ήδη ξεκινήσει στη συλλογή μπάζων εδώ και καιρό. Τα τηλέφωνα της εταιρείας για τους ενδιαφερόμενου επαγγελματίες και νοικοκυριά είναι 22820-41134 & 6936591107

Οικονομικά η δραστηριότητα τους στηρίζεται στη συνεργασία τους με εταιρείες ανακύκλωσης στην Αθήνα που πληρώνουν τα προς ανακύκλωση υλικά τα οποία και επανεπεξεργάζονται. Ήδη έχει συνεργάτες και στο νησί (Δ. Πέτσας) που έχουν όλες τις απαιτούμενες άδειες και τις ανάλογες εγκαταστάσεις. Έτσι μπορεί να προχωρήσει κάποια στιγμή και σε καλύτερη διαλογή των προς ανακύκλωση υλικών. Τέλος συνεργάτης είναι ακόμα ο Θ. Καραχρήστος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

Στόχος τους δηλώνουν πως είναι να καθαρίσουν το νησί από τους σωρούς υλικών που έχουν ήδη σωρευτεί. Ως Εν Άνδρω θα παρακολουθήσουμε από κοντά τη νέα προσπάθεια που δεν κοστίζει και αν πετύχει μπορεί να αλλάξει την μέχρι σήμερα κατάσταση στο νησί.

 «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά, όταν ετοιμαστούν να μας πουν κι εμάς! Τι βγάζουν ανακοίνωση τότε?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ;
ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ;
ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ??? ... ΟΧΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ...ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ!
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΙΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ!!!