Η μεγάλη φωτιά στον Φελλό - Ανακοίνωση για τους κτηνοτρόφους

 

 To Andros ξεφορτώνει τα 6 οχήματα της πυροσβεστικής που προσφέρθηκε και έφερε για βοήθεια απόψε από την Αθήνα (φωτογραφία για το Εν Άνδρω Πέτρος Κολιοβέντζος)

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11/7/2016 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί ζημιά στο ζωϊκό τους κεφάλαιο (αιγοπρόβατα, βοοειδή, μελίσσια), από την πυρκαγιά στις 8 Ιουλίου στη περιοχή Φελλού, όπως επικοινωνήσουν άμεσα με τον ανταποκριτή ΕΛΓΑ Δήμου Άνδρου στα παρακάτω τηλέφωνα, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις των ζημιών στον ΕΛΓΑ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22823 60244, 22823 60126

Ο ανταποκριτής ΕΛΓΑ Άνδρου Φραγκίσκος Λουκρέζης, Γεωπόνος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8/7/2016, ΩΡΑ, 21.30. ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. Αφού έκαψε εκατοντάδες στρέματα πρασίνου, αυλές, παράθυρα, μάντρες κλπ. η μεγάλη φωτιά ολοκλήρωσε τον κύκλο της και τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά με 7 μποφώρ που εξελίχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στην περιοχή Βαλσαμιά, Κούρταλη, Αγ. Σωτήρα στον Φελλό και στον Χάρακα. Από τα εναέρια μέσα μόνο το ελικόπτερο, όπως γράψαμε αρχικά, μπόρεσε να επιχειρήση αποτελεσματικά. Τα δύο αεροπλάνα βρήκαν πολλές αναταράξεις και δεν βοήθησαν.

 

To Andros ξεφορτώνει τα πυροσβεστικά οχήματα που προσφέρθηκε και έφερε για βοήθεια απόψε από την Αθήνα (φωτογραφία για το Εν Άνδρω Πέτρος Κολιοβέντζος)

Οι φλόγες έφτσαν μερικές φορές τα 10 μέτρα. Πυροσβέστες και Εθελοντές με όλα τα οχήματα τους, αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου με τις τρεις υδροφόρες έδωσαν μια σκληρή και άνιση μάχη. Κατάφεραν να σώσουν κόσμο βγάζοντας τον από τα σπίτια και έκαναν προσπάθειες να μην χαθούν περιουσίες. Η φωτιά πέρασε από αυλές και δεκάδες σπίτια στον Φελλό και στον Χάρακα. Με αυτά τα δεδομένα το ότι οι απώλειες είναι αρκετά ξύλινα παραθυρα, σε ξύλινες περιφράξεις κλπ οφείλετε στο ελικόπτερο και στις προσπάθειες των ομάδων πυρόσβεσης. Να σημειώσουμε πως οι μονάδες που έφτασαν με το Andros από την Αθήνα έχουν αναλάβει να προσέχουν τις αναζοπυρώσεις στον Φελλό. Η φωτιά αναμένεται να σβύσει στην Κούρταλη, στην θάλασσα.

Η φωτιά σε εξέλιξη νωρίτερα σήμερα (φωτογραφία για το Εν Άνδρω Πέτρος Κολιοβέτζος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8/7/2016, ΩΡΑ 18:30. Αυτή τη στιγμή φεύγουν δωρεάν από Ραφήνα με το Fast Ferries Andros 6 πυροσβεστικά οχήματα και 11 πυροσβέστες που στέλνει το αρχηγείο της  πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστάσια του ΥΠΕΣ για να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις της Άνδρου στην κατάσβεση και στην αποφυγή αναζωπύρωσης εστιών στον χώρο της φωτιάς κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Διακρίνεται από το Γαύριο ο καπνός της μεγάλης φωτιάς και το Superferry στο λιμάνι. Φωτογραφίες για το Εν Άνδρω Σοφία Ντιναλέξη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8/7/2016, ΩΡΑ 18:00. Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα από δεκάδες σπίτια και αυλές που ήταν πάνω από τον δρόμο στην περιοχή Βαλσαμιά, Φελλός, Χάρακας. Και τώρα κατευθύνεται στην θάλασσα. Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν σε πολλές πςεριπτώσεις τα αεροπλάνα που άρχισαν να επιχειρούν με δυσκολία. Το ελικόπτερο προσπάθησε περισσότερο. Με την δύση άρχισε να πέφτει ο αέρας και οι προσπάθειες ειναι πιο αποτελεσματικές. Έχουν καεί πολλά πορτοπάράθυρα όπου ήταν ξύλινα και αυλές. Σε ορισμένες περιπτώσεις η φωτιά μπήκε σε σπίτια. Όμως τα σπίτια εξωτερικά άντεξαν σε πολλές περιπτώσεις γιατί ήταν από τσιμέντο και τούβλα. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη. Έρχονται ενισχύσεις με τα απογευματινά πλοία από την Αθήνα.   

Διακρίνονται από το Γαύριο  τα αεροπλάνα που πετούν και το Superferry νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι.Φωτογραφία για το Εν Άνδρω Σοφία Ντιναλέξη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8/7/2016, ΩΡΑ 17:00  Η φωτιά στον Φελλό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Περνά μέσα από σπίτια. Επί τόπου δρουν συνεχώς δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Υπάρχουν 15 πυροισβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ. Έρχονται ενισχύσεις από Ραφήνα και Σύρο. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν μια άνιση μάχη καθώς ο άνεμος πνέει ισχυρός γύρω στα 7 μποφώρ. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

 

Φωτογραφίες για το Εν Άνδρω  Χάρης Σπηλιώτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8/7/2016, ΩΡΑ 16:50 Μεγάλη φωτιά στον Φελλό. Επί τόπου δρουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και των εθελοντών. Η φωτιά έχει κάψει όλη την αριστερή πλευρά του δρόμου που κατεβαίνει στον Φελλό και επεκτείνεται προς Γαύριο. Κινδυνεύουν σπίτια. Ο άνεμος είναι ισχυρός γύρω στα 6-7 μποφώρ. Επί τόπου είναι αυτοκίνητα της πυροσβεστικής και των εθελοντών πυροσβέστών. Φτάνουν και τρεις υδροφόρες του Δήμου και η Πολιτική Προστασία. Η αστυνομία ειδοποιεί τους κατοίκους που κινδυνεύουν τα σπίτια τους. 

 Φωτογραφίες από την φωτιά... Φωτογραφίες για το Εν Άνδρω Ε.Δ.Λ.)

Νεώτερα σε λίγο....

ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρόεδρος του Γαυριου υπάρχει πουθενά η τον έχουν βάλει και αυτόν στο τσουβάλι
Τέτοια χάλια δεν τα ξανά έχουμε απολαύσει

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ανέλαβε Αντιδημαρχος Γαυρίου ο "Μητσοτάκης" η προηγούμενη άφησε την "κατάρα"της πιςω της . Επίσης για όσους δεν το κατάλαβαν η κυρία Νίκη Μαμαη οπως φυσικά και η κυρία Μαρια Μαμαη ηταν και ειναι αντιδημαρχος Υδρουσσας . Επιτέλους για να συνεννοηθούμε και να μην παραπληροφορουμε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Συζητήσεις στο Facebook στην ομάδα Η Άνδρος της Ζωής μας που χρήζουν απαντήσεων.
Αγαπητό Εν ΆΝδρω σε παρακαλώ κάνε ρεπορτάζ βάσει των παρακάτω ερωτημάτων με κορυφαίο το ερώτημα:

Charilaos Mansolas Δεν καταλαβαίνω...Δηλαδή όλα αυτά τα εναέρια και επίγεια μέσα που κινητοιήθηκαν δεν έγιναν μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όπου να του ζητούν επισήμως τη βοήθεια και συνδρομή;
Charilaos Mansolas Θα είχε την καλοσύνη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να επιβεβαιώσει ή να διαψέυσει αυτήν την πληροφορία; Δεν είδα να γίνεται κάποια σχετική αναφορά στο Εν Άνδρω;

Οι Συζητήσεις παρακάτω:

Ιωάννης Καστανιώτης
17 λεπτά
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΑΚΗ!!!
ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ;;;;
ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;;;;
ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ!!!!
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΤΖΙ ΑΡ
Ιωάννης Καστανιώτης ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΑΚΗ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΣ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
ISiktir.gr
Πέτρος Στασινόπουλος Σας ευχαριστούμε κύριε Καπάκη!
Πέτρος Στασινόπουλος Η ανακοίνωση του Δημάρχου είναι η εξής: Theodosis Sousoudis
2 ώρες •
Η καταστροφική φωτιά στο Φελλό
Χθές μια μεγάλη και ιδιαίτερου φυσικού κάλους περιοχή του νησιού μας κινδύνεψε από μια μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε πολλές εκατοντάδες στρέμματα γης.
Στην ευρύτερη περιοχή του Φελλού και του Χάρακα, η φωτιά πέρασε στη κυριολεξία δίπλα από δεκάδες κατοικίες καίγοντας τους κήπους και τις καλλιέργειες.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν, ανταποκρινόμενοι άμεσα, για τον έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς.
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άνδρου, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, την κεντρική διοίκηση της Πυροσβεστικής, που έστειλε τα canadair και τα ελικόπτερα, που συνέβαλαν καταλυτικά στην κατάσβεση.
Ελπίζουμε να μη ξανασυμβεί παρόμοια καταστροφή.
Επιβάλλεται να είμαστε όλοι μας άκρως προσεκτικοί, γιατί είναι τουλάχιστον εγκληματικό μια τέτοια καταστροφή να ξεκινά από αμέλεια ή απερισκεψία.
Ιωάννης Καστανιώτης ΑΛΟΒΙΟΥ ΚΑΙ ΖΕ ΣΟΥΙ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ Τ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ 2 ΚΑΙ 3 ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ
Πέτρος Στασινόπουλος Παππού, τον φοβούνται και τον τρέμουνε τον Γενικό Γραμματέα. Εκτός απο την τυπική και παραδοσιακή "Ανδριώτικη ζήλεια" εδώ παίζει και τρομερότατο ΚΟΜΠΛΕΞ!
Πέτρος Στασινόπουλος Όταν κάποιο στέλεχος του νησιού μας παράγει ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ έργο, γίνεται το κόκκινο πανί προς ΕΞΟΝΤΩΣΗ με αυτούς που διοικούν!
Πέτρος Στασινόπουλος Θέλουν άβουλα και αμόρφωτα όντα να τους πλαισιώνουν προκειμένου να φαίνονται αυτοί!
Charilaos Mansolas Δεν καταλαβαίνω...Δηλαδή όλα αυτά τα εναέρια και επίγεια μέσα που κινητοιήθηκαν δεν έγιναν μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όπου να του ζητούν επισήμως τη βοήθεια και συνδρομή;
Charilaos Mansolas Θα είχε την καλοσύνη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να επιβεβαιώσει ή να διαψέυσει αυτήν την πληροφορία; Δεν είδα να γίνεται κάποια σχετική αναφορά στο Εν Άνδρω;
Ιωάννης Καστανιώτης ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ-----ΠΙΑΣΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ
Charilaos Mansolas Προσωπικά το θεωώ πολύ σημαντικό να έχω απάντηση προκειμένου να γνωρίζω και να κρίνω τις ενέργειες του Δημάρχου όταν το νησί μου βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 2 λεπτά
Ιωάννης Καστανιώτης ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΚΑΙ 3 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον κύριο Καπακη αλά νομίζω πως έκανε την δουλεια του οπως έπρεπε και τιποτα παραπάνω . Οπως διάβασα και κάπου άλλου δεν έπιασε δα και κανενα κλαδί και να πέσει στη μάχη της φωτιάς . Απο το γραφείο του συντόνιζε τα αυτονόητα . Το δύσκολο έργο το έφεραν είσαι πέρας οι πυροσβέστες μας που πάλεψαν με τις φλόγες τόσες ώρες . Γι αυτο λοιπόν τα μπράβο αξίζουν σε αυτούς που ηταν εκει απο την αρχή μέχρι το τέλος και ακομη δεν έχουν παει στα σπίτια του . Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λέγαμε για να δημιουργούμε ψεύτικες εντυπώσεις . Ευχαριστω .

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικα μαθαμε την αιτια πυρκαγιας;; Γιατι καποιοι γραφικοι αρχισανε τη καραμελα της ανεμογεννητριας που θα μπει στο βαθος της χαραδρας και στη παραλια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρϊμα αντώνη που έφυγες. Δν μπορούν να οργανωσουν τίποτα. Χάλια πολλά σημερα στην οργανωση

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος έβαλε την φωτιά οέο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;τουρίστες ήταν πάλι που έκαψαν χαρτιά υγείας;;θα βρεθούν καμιά φορά οι υπεύθυνοι;;;και για την ''απόσβεση''της πυρκαγιάς μαζί με τα χόρτα,δένδρα και λοιπά κάηκε και η ελληνική γλώσσα''.Κατάσβεση'' της πυρκαγιάς πατριώτες...........

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ατιμωρησία διογκώνει την εγκληματικότητα. Ενα νησι των 6 χιλιάδων και μας έχουν μείνει μετρημένα εγκλήματά να κλείσουμε τον ποινικό κώδικα. Και ολα σχεδόν ατιμώρητα. Πρέπει να μπει τελος σε αυτο οσο ειναι νωρίς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην Ανησυχείς φίλε Γαυριώτη! Ο Λαλούδης Βουραζέρης έστειλε Μήνυμα συμπαράστασης της ΑντιΔημάρχου ότι θα τη βοηθήσει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Καπάκη σας ευχαριστούμε.
Έχω γωστό στην υπηρεσία και με ενημέρωσε για την ταχύτητα που κινηθήκατε!
Βασικά έμαθα γυρίσατε τα πάνω κάτω για να βοηθήσετε το νησί σας με αυτήν την ταχύτητα.

Περισσότερα