Superferry: εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι…

Μια εικόνα των εξωτερικών ημιυπαίθριων χώρων του νέου πλοίου. Δύο μπαλκόνια το ένα πάνω από το άλλο και η μεγάλη γιαπωνέζικη σκάλα να τα ενώνει εκεί όπου σμίγουν το καλοκαίρι, η θάλασσα και τα νησιά. (φωτο: Εν Άνδρω)

Έχοντας παρουσιάσει τόσες φορές το νέο Superferry σκεφτήκαμε την πρώτη φορά που ταξιδέψαμε μαζί του για Άνδρο να κάνουμε μια βόλτα παντού. Να το δούμε πως είναι και πως λειτουργεί με 1600 άτομα στα καταστρώματα και στα σαλόνια του. Να το δούμε στους ελιγμούς και στα ρεμέτζα. Με αυτά κατά νου μπήκαμε κι αρχίσαμε τις φωτογραφίες, αλλά και τις παρατηρήσεις. Συζητήσαμε. Ακούσαμε. Μιλήσαμε.

Καθισμένος στην άκρη της πρύμης νοιώθεις την αλμύρα, την φυγή και το ταξιδι να γίνονται ένα. Εδώ η νεολαία με φόντο το Μαντέλο: μπαίνουμε στον Κάβο Ντόρο (φωτο: Εν Άνδρω).  

Και καταλήξαμε: το πλοίο είναι άνετο στην επιβίβαση και στην αποβίβαση των επιβατών με τις τόσες σκάλες του. Έχει πολλούς και ωραίους εσωτερικούς χώρους με θέα. Και με πολλά τραπεζάκια και καρέκλες παντού. Έχει πολλά καταστρώματα. Μέγα πλεονέκτημα. Αλλά και μεγάλος όγκος. Όπως μας είπαν λόγω όγκου πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικό στα λιμάνια και δύσκολο στα ρεμέτζα.

Μεγάλη προσοχή στα λιμάνια και στα ρεμέτζα, αλλά και συνεχής ενημέρωση για τα δεδομένα του νέου πλοίου (φωτο: από την γέφυρα - Εν Άνδρω) 

Από όλα όσα είδαμε ένα ξεχωρίσαμε και μας έκανε να αισθανθούμε δυνατά το τρίπτυχο καλοκαίρι, θάλασσα, νησιά: τα εξωτερικά καταστρώματα. Πολλά και με καλή διάταξη. Και το κυριότερο ανοιχτά στη θάλασσα και σκεπά στους αέρηδες. Όλα ανοικτά προς τα πίσω που σχηματίζουν βεράντες και κλειστά από μπροστά για να μην σε τρελαίνει ο αέρας.

Στον πάγκο του εξωτερικού μπαρ να απολαμβάνεις την παρέα και την αισθηση του ταξιδιού με άλλο τρόπο πέρα από τον συνηθισμένο... (φωτο΅Εν Άνδρω)

Σαν σε μπαλκόνι πάνω απί την θάλασσα που φεύγει πίσω σου... (φωτο΅Εν Άνδρω).

Απολαμβάνεις τη θάλασσα, χαίρεσαι το καλοκαίρι (με ή χωρίς ήλιο ανάλογα με το πώς θέλεις) και θαυμάζεις τα νησιά που προσπερνάς ή φτάνεις. Είναι κάτι που είχαν μερικά παλιά πλοία, αλλά τώρα που φτιάχτηκαν τόσο οι εσωτερικοί χώροι χάθηκαν πολλά από τους εξωτερικούς χώρους που δίνουν αυτή την έντονη γεύση της αλμύρας, της φυγής και του ταξιδιού.

Ένας υπέροχος ξύλινος πάγκοσ στην άκρη της κουπαστής. Μια γωνία ειδικά για νέους και νέες που αγαπούν τον ήλιο και τον θαλασσινο άέρα... (φωτο: Εν Άνδρω). 

Κι ένας αντίστοιχος πάγκος στην άλλη μεριά του πλοίου κάνει το ταξίδι των νέων μια μοναδική φυγή στο Αιγαίο... (φωτο: Εν Άνδρω).  

Καλό ταξίδι…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το πλοίο είναι περισσότερο από προσεγμένο στο εσωτερικό του. Πολυτελέστατο, άνετο, πλήρες.
Μερικές σημειώσεις :
-δεν έχει ψυγεία για πράγματα των επιβατών, και στα μπαρ είναι γενικώς δύσκολοι στο να δεχτούν πράγματα για ψυγείο. Φαντάζομαι ότι είναι θέμα χρόνου να λυθεί. Τα περισσότερα πλοία της γραμμής έχουν ψυγεία ήδη στο γκαράζ.
-έχει πολύ στενή πρόσβαση προς τα γκαράζ, όταν φτάνεις στο λιμάνι. Πολύ στενές σκάλες και ασφυξία, αν εγκλωβιστείς εκεί. Συν ότι τα γκαράζ δεν έχουν τα μεγάλα ανοίγματα εξαερισμού που βλέπουμε σε άλλα πλοία. Είναι δύσκολο να μείνεις αρκετή ώρα κάτω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εντυπωσιακές εικόνες από ένα βαπόρι στολίδι. Εύχομαι και το νέο πλήρωμα να έχει την ευγένεια του Σουπερφερρυ ΙΙ για να φτιάξει και αυτό τον δικό του θρύλο..
Καλό βαπόρι καλό πλήρωμα καλή εταιρεία. Απλά πράγματα