Σήμερα δύο έργα: μάχη της Πλούσκας" και ναυμαχία του Στενού"

Στη φωτογραφία η επίμαχη περιοχή της Πλούσκας. Φωτογραφία του επίμαχου σημείου στο Στενό δεν έχουμε βρει ακόμα... 

Σήμερα 15/7 ήταν μια ιστορική μέρα για την Άνδρο! Από το πρωί το νησί ή μάλλον οι παράγοντες του νησιού (ψηφοθηρούντες και μη) έτρεχαν όλη μέρα!!! Γιατί; Μα ήρθε στο νησί το πρωί ο ΓΓ Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΣ!!! Και έγινε «της κακομοίρας»!!! Ο λόγος; Ήθελε να δει τις επίμαχες περιοχές για τον ΧΥΤΥ Άνδρου για να σχηματίσει γνώμη!!! Και ξεσηκώθηκαν όλοι, που ομνύουν στις… υπηρεσίες και στις διαδικασίες!!!…

Ξεκίνησε ο άνθρωπος με αυτοκίνητο του Δήμου να πάει για Πλούσκα. Όμως πριν φτάσει έπεσε πάνω σε μπλόκο στις Γίδες!!! Ήταν οι κάτοικοι που αντιδρούν στην Πλούσκα!!! Οι οποίοι… συζητησαν για την διέλευση του αυτοκινήτου!!! Και μετά τις διαπραγματεύσεις για το… άβατο ώσπου πέρασε!!! Κάτι σαν ροκ σκηνή! Σύνθημα: να σωθεί η Πλούσκα!!!

Στο τέλος όλοι μαζί αντιδρώντες, μη αντιδρώντες και επιβλέποντες έγιναν ένα μεγάλο κομβόι! Για να δουν το μέρος και την περιοχή!!! Και έφτασαν: κόσμος και κοσμάκης εκεί. Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, κάτοικοι!!! Κι όλοι γύρω να κοιτούν και να ρωτούν τι θα πει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ; Πως θα το πει; Τι θα εννοήσει;

Μετά την «επιθεώρηση» το κομβόι έφυγε και στράφηκε νότια! Έκανε στάση στην Σταυροπέδα. Είδε ο άνθρωπος την προκοπή μας! Του εξήγησαν προφανώς τα της αποκατάστασης και για τον δεματοποιητή. Εκεί δεν υπήρχαν κάτοικοι μιας και οι αντιδρώντες και κάποτε μηνύοντες τους πάντες του Ζαγανιάρη έχουν σιωπήσει εδώ και καιρό για όλα όσα συμβαίνουν στον ΧΑΔΑ!!! Και μετά το κομβόι στράφηκε... πιο νότια! Για το Στενό! Πανικός στους κορθιανούς παράγοντες!!! Κινητοποίηση ντάλα μεσημέρι. Τηλέφωνα. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο. Παίρνει τοπικός παράγων του Κορθίου παράγοντα του νησιού και του λέει: κάνε κάτι να σωθεί το χωριό!!! Άναυδος ο άλλος προσπαθεί να τον ηρεμήσει!…

Και φτάνει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ στον δρόμο για το Στενό Άλλο μπλόκο εκεί. Επικεφαλής οι Γ. Τρανάκος, Ι. Σκόρδος και Θ. Σκαρώνης!!! Νέες διαπραγματεύσεις κι εδώ!!! Στόχος να μην περάσει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ στην επίμαχη περιοχή!!! Στο τέλος περνά ο ΓΓ στο… άβατο του Στενού!!! Από πίσω κομβόι οι Πλουσκαίοι και οι κορθιανοί παράγοντες. Κάποιοι όμως απαγορεύουν την διέλευση... στο άβατο των δημοτκών συμβούλων Μ. Μαμάη και Α. Βολίκα!!! Μιλάμε για νέες σκηνές ροκ!!! Στο τέλος αυτές αποχωρούν και το κομβόι φτάνει μετά από ώρα (και μεγάλη ταλαιπωρία) στην υπό συζήτηση περιοχή! Κόσμος και κοσμάκης κατεβαίνει από το κομβόι!!! Τι θα πει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ; Πως θα το πει; Τι θα εννοήσει; Ο άνθρωπος κάποια στιγμή είπε το αυτονόητο: μάλλον είναι πολύ μακριά εδώ. Μετά πήγαν πήγαν όλοι πακέτο για την άλλη περιοχή του Στενού: στα Τρομάρχια!!!..

ΑΥΡΙΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ: Φυσικά δεν τελειώνουν εδώ οι προβολές και τα έργα. Αύριο θα έχει και νέο έργο γιατί ο ΓΓ του ΥΠΕΣ αναμένεται να τραβήξει βόρεια για να δει Μακροτάνταλο και Καμπανό!!! Όμως από ότι φαίνεται σήμερα ήταν οι επικές προβολές και οι μεγάλες ιστορικές στιγμές...

Σημείωση: Παρακολουθούσα όλα όσα συνέβαιναν από το σπίτι μου "εν Άνδρω". Έχουμε τόσους πολλούς και καλούς ανταποκριτές ως γνωστόν. Και κάπου εκεί χτυπά το τηλέφωνο. Είναι φίλος που έχει σχέση με το Κόρθι και μου λέει με αγωνία: μου είπαν πως πάνε σκουπιδιάρες και μπουλτόζες στο Στενό να θάψουν τα σκουπίδια!!!

Βλέπω και παθαίνω να συνέλθω από τα γέλια.  Τέτοιο Ράδιο Αρβύλα δεν έχω ξανακούσει!!! Κάποια στιγμή σταματώ τα γέλια και του λέω: άσε τα ξέρω όλα!!! Κλείνω το τηλέφωνο και κοιτώ την οθόνη, όπου γράφω τα παράξενα της Άνδρου, κι αναρωτιέμαι:

-        «Θεέ μου!!! Που πάει αυτό το νησί;»

-        «Άγνωστο» μου απαντά μια φωνή σαν από μέσα μου!!!

Δυστυχώς φίλοι μου ούτε ο Θεός δεν τολμά να πάρει θέση στους τοπικισμούς που μας καταστρέφουν!!!

Συμπέρασμα: Όλοι στην Άνδρο θέλουν να… σώσουν το χωριό τους!!! Κανείς στην Άνδρο δεν θέλει... να σώσει το νησί μας!!! 

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Διαχείριση Απορριμμάτων σε σχέση με την προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί τη μέγιστη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτούνται να δοθούν λύσεις, θαραλέες λύσεις, αποφασιστικές λύσεις, ανθρώπινες λύσεις, οικονομικές λύσεις, έξυπνες λύσεις, λύσεις που λαμβάνουν υπόψη τους την υγεία, πρακτικές λύσεις, ολοκληρωμένες λύσεις, μακροχρόνιες λύσεις, ουσιαστικές λύσεις, Γρήγορες λύσεις, τελικές λύσεις, οικολογικές λύσεις, υπεύθυνες, Σωστές και ΕΝΩΤΙΚΕΣ Λύσεις.
Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτήν τη χώρα, δυστυχώς δεν κατάφεραν να φέρουν ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΥΣΗ για το τόσο σημαντικό θέμα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Δεν κατάφεραν ούτε ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ να φέρουν στο νησί μας. Τη μόνη λύση που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια νε φέρουν είναι τη ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ.
Ερώτημα: Άραγε η σημερινή κυβέρνηση θα αποτελέσει και θα εξεύρει ΛΥΣΗ σε αυτό το τόσο μακροχρόνιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ που ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ το νησί μας για τόσα πάρα πολλά χρόνια με τα τόσα κατασπαταληθέντα χρήματα του Δημοσίου σε πρόχειρες μελέτες και πρόχειρες Λύσεις;

Εάν τα καταφέρει, εγώ προσωπικά θα δεσμευτώ να την υποστηρίζω για πάντα διότι θα έχω μπροστά στα μάτια μου ένα σύστημα το οποίο ενδιαφέρθηκε για τον Άνθρωπο, που ενδιαφέρθηκε για την υγεία του, για την υγεία των νυν και μελλοντικών παιδιών του, που εξασφάλισε τη μελλοντική ζωή στο νησί προστατεύοντας το περιβάλλον και ταυτόχρονα παρέχοντας μια ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ και θέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) ΤΕΛΟΣ στο ΔΙΧΑΣΜΟ που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιουργώντας εσκεμμένα ένα χάος μέσω της γνωστής μεθόδου ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
Άραγε η σημερινή κυβέρνηση θα ενώσει τον Ανδριώτικο Λαό που όπως αποδείχτηκε πρόσφατα δεν έχει να χωρίσει τίποτε μεταξύ τους;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ συμπαθητική η προσπάθεια να αποδειχθεί από πολλούς όψιμους αναλυτες και σκουπιδολογούντες (που μάλλον είναι λίγοι) πως η Σταυροπέδα είναι ο κατάλληλος χώρος για τα πάντα. Δυστυχώς αφελής, εκτός πραγματικότητας, καθυστερημένη. Ολες οι μελέτες εδώ και χρόνια την έχουν αποκλείσει. Καμία υπηρεσια δεν την δέχεται. Καποιοι επιχειρηματολογούν για να περνά η ώρα. Ας περάσει η ωρα. Πέρασαν άλλωστε τόσα χρόνια. Ας περάσει λίγη ώρα ακόμα. Όμως η Σταυροπέδα έχει τελειώσει. Η επόμενη θέση έρχεται τον Σεπτέμβριο, ή τον Οκτώβριο. Αλλά έρχεται...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προα παρατηρητή:

Σας συγχαίρω γιατί είπατε κάποιες αλήθεις.

Για να εμπλουτίσουμε αυτές τις αλήθειες, ας δούμε τι έγραψαν περί κεντροβαρικότητας πρόσφατα στο Εν Άνδρω:

Guest - Πίσω Μεριά
Κύριοι Κορθιανοί δεν χρειάζεται να τσακωνόσαστε με τους Υδρουσαίους.

Στο Facebook αναρτήσανε σήμερα τις εξής ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πληροφορίες σχετικά με το ποιοι παράγουν τα περισσότερα απόβλητα:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270449723329045&;set=pcb.1004556646326067&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270449713329046&;set=pcb.1004556646326067&type=3&theater

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποια Δημοτική ενότητα της νήσου Άνδρου παράγει τα περισσότερα απόβλητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο:

Η Δημοτική Ενότητα Άνδρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Απαντά μέσω της Απόφασης ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 107/2011 και ΑΔΑ 45ΠΧ7ΛΞ-Τ5Ω

Ο Δήμος απαντά επίσης μέσω του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Άνδρου στη σελίδα 46

http://www.andros.gr/images/andros/ta-nea-mas/tsda_dimou_androu.pdf

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Εάν δεν πάνε Σταυροπέδα, τότε δεν θα πάνε πουθενά. Για πολλά χρόνια θα ταλαιπωρούμαστε με αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.
Να προσθέσουμε ότι Μαυροπετρίτης ή Σπιζαετός δεν υπάρχουν εκεί...μόνο γλάροι βλέπουμε καμιά φορά ή περιστέρια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια είναι τα πιθανά και συγκεκριμένα προβλήματα θα προκύψουν με μια χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη Σταυροπεδα;
Θεωρώντας ότι
1. το έδαφος έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα και για πάντα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν θα επανέλθει ΠΟΤΕ στην κατάσταση που ήταν πριν 100 χρόνια.
2. Ο Χώρος είναι ήδη απομονωμένος από την κεντρική οδική αρτηρία (Απίστευτο βάθος 50-60 μέτρα κάτω από το επίπεδο της οδικής αρτηρίας).
3. δεν θα υπάρξει μόλυνση ποτέ ξανά, ούτε καύσεις αλλά ούτε και κατακρημνίσεις από ένα μοντέρνο ΧΥΤΥ όπως διαβεβαιώνουν ο Δήμαρχος και η μελετητική Εταιρεία
4. θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια στο χώρο (24-ωρη φύλαξη) λόγω της σημαντικότητας του έργου (Από τα πιο ακριβά έργα των Κυκλάδων- Ξεχάστε αυτό που ξέρατε ως ανεξέλεγκτη χωματερή).
5. θα υπάρξουν Υψίστου βαθμού μέτρα πυροπροστασίας λόγω της σημαντικότητας του έργου (Από τα πιο ακριβά έργα των Κυκλάδων)
6. Ο αρχαιολογικός χώρος θα απομονωθεί και οπτικά και ηχητικά από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (Με τις σημερινές δυνατότητες διαμόρφωσης χώρων, μπορεί να απομονωθεί η δραστηριότητα ΧΥΤΥ από τα αρχαία μέσω ανάπλασης χώρου μέσω δντροφυτεύσεων ή κατασκευών εναρμονισμένες με το περιβάλλον κ.λ.π)
7. Δεν υπάρχει "αρχαιολογικό "μέλλον στη θέση λόγω της πολύχρονης ύπαρξης νταμαριού όπου έχει αφαιρεθεί όλο το υλικό που θα μπορούσε να έχει αρχαία.
8. Με μια τέτοια δραστηριότητα η περιοχή θα αναβαθμιστεί λόγω του γεγονότος ότι παράπλευρες και σχετικές δραστηριότητες θα αναπτυχθούν (π.χ. φαγητό, παροχή προμηθειών για διάφορα είδη, έως και φαρμακείο- μάλιστα φαρμακείο- ψάξτε δείτε τη αλλαγή δραστηριοτήτων που αναπτυχθήκανε όπου υπήρξε τέτοιο έργο).
9. Συνεχής δραστηριότητα λόγω του γεγονότος ότι θα υπάρχουν βάρδιες επί 24-ώρου (Βασικά ο τόπος θα αποκτήσει ζωή)
10. Τέλος ως συνέπεια της αυξανόμενης δραστηριότητας στο χώρο, επιτέλους θα αναπτυχθούν και οι χώροι που έχουν Αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η προσβασιμότητα στα αρχαία θα βελτιωθεί και ο χώρος γενικότερα.
ΠΡΟΤΑΣΗ- Οποιαδήποτε ανταποδοτικά οφέλη και αν προκύψουν από τη δραστηριότητα του ΧΥΤΥ, να δεσμευτούν οι Δημοτικές Αρχές ώστε να επενδύονται στους πέριξ αρχαιολογικούς χώρους.
Εάν αναπτυχθούν όπως πρέπει και οι Αρχαιολογικοί χώροι, τότε είναι βέβαιο ότι οι γύρω κάτοικοι του χώρου, μπορεί να μην επωφεληθούν πουλώντας αμνοερίφια, αλλά θα επωφεληθούν διαφόρως και ποικιλοτρόπως!!!

Έχοντας λάβει υπόψη τα παραπάνω, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει άλλους λόγους γιατί δεν θα ήταν σωστή μια χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα;
Γράψτε σε μορφή λίστας, 1, 2, 3, κ.ο.κ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια κ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ!

Μερικά ερωτήματα για να ξυπνήσει η Αλήθεια:
Γιατί δεν μπορεί να γίνει χωροθέτηση στη Σταυροπεδα;
Θα επηρεαστεί η ζωή των ανθρώπων;
Θα επηρεστούν τα νερά;
Γιατί θα επηρεαστούν τα αρχαία;
Πως θα επηρεαστούν τα αρχαία;
Αισθητικώς;
Πως αλλιώς;
Με τις σημερινές δυνατότητες διαμόρφωσης χώρων, μπορεί να απομονωθεί η δραστηριότητα ΧΥΤΥ από τα αρχαία (π.χ. Δεντροφύτευση και ανάπλαση του περιβάλλοντος);
Γνωρίζοντας την ασφάλεια και την τεχνολογία περί ΧΥΤΥ, πως αλλιώς θα επηρεάζονταν τα αρχαία εκτός της αισθητικής;
Θεωρώντας ότι το έδαφος έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα και για πάντα στη συγκεκριμένη περιοχή και επίσης το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση ξανά ούτε καύσεις ούτε κατακρημνίσεις από ένα μοντέρνο ΧΥΤΥ όπως ο Δήμαρχος και η Εταιρεία διατείνονται, θα είχαν πρόβλημα οι Πιτροφιανοί και Ζαγαναριώτες με χωροθέτηση στην περιοχή;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ναυμαχία τελικά κατέληξε σε συμφωνία απόψεων και ξεκαθάρισμα της ομίχλης και πέσιμο των μασκών.

1. Συνειδητοποίησαν οι Κορθιανοί ότι η κινητοποίηση ήταν ψεύτικη και καθοδηγούμενη καθόσον δεν ακολουθούσαν απορριμματοφόρα του Υδρουσαίους όπως ψευδώς τους είχαν ενημερώσει προκειμένου να κινητοποιηθούν άμεσα και με πανικό.
2. Συνειδητοποίησαν οι Κορθιανοί ότι ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ενώνει αυτά τα φτωχά τμήμματα του νησιού καθόσον και οι δυό πλευρές αγωνίζονται να υπερασπιστούν το περιβάλλον τους καθόσον βιοπορίζονται από αυτό.
3. Συνειδητοποίησαν και οι δύο πλευρές ότι είχαν πέσει θύματα συμφερόντων, χωρίς ντόμπρες εξηγήσεις από αυτούς που τους κινητοποίησαν.
4. Συνειδητοποίησαν και οι δύο πλεύρές ότι αυτή η επίσκεψη του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κρατήθηκε μυστική από αυτούς, προκειμένου "Πολιτικά" να κατασκευάσουν "Πολιτική" Λύση αυτοί που τους φέρανε.
5. Το πιο σημαντικό απ' όλα, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και το μετέφεραν και οι δύο πλευρές στον Γ.Γ. την ΛΥΣΗ που όλοι έχουν στο μυαλό τους...αλλά δεν την φωνάζουν δυνατά. "Να πάνε τα σκουπίδια εκεί που ήτανε". Η φωνή κατέληξε πολύ δυνατή.
6. Συμφωνήσανε ότι τίποτε δεν χωρίζει τους απλούς κατοίκους και ότι μεγάλη ευθύνη φέρουν οι αιρετοί.

Τέλος Ναυμαχίας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζοντας την ανάρτησή σας, παρακολουθώντας και το βίντεο συμπεραίνω τα εξής:
1. Ο δήμαρχος δεν πήρε θέση να σταματήσει τους Υδρουσαίους και Κορθιανούς. Τους άφησε να τσακώνονται. Να ποιος διχάζει το νησί. Έπρεπε να βγει μπροστά, να μιλήσει, να εξηγήσει να ηρεμήσει. Άρα ηγέτης του …
2. Αδυνατώ να πιστέψω πως η δημοτική αρχή προσπαθεί να χωροθετήσει ΧΥΤΥ σε τοποθεσία που είναι μόνο για το καλό του νησιού και κατ’ επέκταση των κατοίκων του. Μυστικές συναντήσεις, άσχετοι μελετητές, λάθος αναθέσεις, όταν δε βγαίνει η υδρογεωλογική μελέτη βάζουν πολιτικά μέσα ποιος ξέρει τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Η δημοτική αρχή θέλει μόνο Πλούσκα και τίποτα άλλο. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχει νερά η περιοχή. Το δείχνουν με κάθε τρόπο. Γιατί?
3. Αυτοί οι ανταποκριτές!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι Αιρετοί του Κορθίου "Υποδέχονται" τους Αιρετούς και κατοίκους της Υδρούσας στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΓΓ του ΥΠΕΣ στην Άνδρο προκειμένου να εξετάσει όλες τις προτεινόμενες θέσεις για χωροθέτηση ΧΥΤΥ.
https://youtu.be/7AfsTDCD0D4

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι Κορθιανοί δεν χρειάζεται να τσακωνόσαστε με τους Υδρουσαίους.
Στο Facebook αναρτήσανε σήμερα τις εξής ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πληροφορίες σχετικά με το ποιοι παράγουν τα περισσότερα απόβλητα:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270449723329045&;set=pcb.1004556646326067&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270449713329046&;set=pcb.1004556646326067&type=3&theater
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποια Δημοτική ενότητα της νήσου Άνδρου παράγει τα περισσότερα απόβλητα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο:
Η Δημοτική Ενότητα Άνδρου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Απαντά μέσω της Απόφασης ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 107/2011 και ΑΔΑ 45ΠΧ7ΛΞ-Τ5Ω
Ο Δήμος απαντά επίσης μέσω του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Άνδρου στη σελίδα 46
http://www.andros.gr/images/andros/ta-nea-mas/tsda_dimou_androu.pdf
Γι' αυτό το λόγο τάχει χάσει ο Ονειροπαρμένος.....Ρωτήστε να μάθετε για την απρεπή συμπεριφορά του μπροστά στα γυναικόπαιδα των Γιδών χθες το πρωί (15/7/2016)..

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ; Πως να το πει; Τι να εννοήσει;

Πολιτική η εμφάνιση! Άρα και πολιτική λύση? Πολιτική λύση θέλουμε ή τη σωστή λύση? Θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κάποιος τι παίζεται εδώ?

Ποιος τον έφερε και γιατί?

Αυτοί που πρέπει να έλθουν (και έχουν ήδη έλθει και αποφανθεί) είναι οι επιστήμονες ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΙ του πανεπιστημίου Αθηνών!
Τους έχουν ήδη φέρει οι κάτοικοι της Υδρούσας αλλά τους αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι! Προσπαθούν να ξεφύγουν από την εισήγησή τους με κάθε άλλο τρόπο.

Όλοι μας έχουμε δει τις μαλαγανιές του δημάρχου με την υδρογεωλογική μελέτη! Ακόμα να έλθει. Γιατί? Διότι η σωστή μελέτη έχει ήδη γίνει και του χαλάει τα σχέδια!

Σώστε το νησί από τους άσχετους που επιμένουν τόσο για την Πλούσκα, που τελικά μας βάζουν σε σκέψεις ότι μόνο δικό τους συμφέρον έχουν.

Εάν όλα γίνονταν σωστά, επιστημονικά και εμπεριστατωμένα, κανείς δεν θα είχε λόγο και δικαιολογία να πει ή να κάνει το παραμικρό. Ακόμα και οι Κορθιανοί έχουν καταλάβει το φιάσκο της Πλούσκας και σου λένε: «πάει την πατήσαμε έρχονται σε εμάς»!

Μόνο τα παραπάνω είναι αυτονόητα - όσον αφορά τις αποστάσεις, τις θεωρώ δευτερεύον ζήτημα.

Περισσότερα