Ο δρόμος της Παναχράντου ή η κριτική κάνει καλό... στην Άνδρο!...

Στο σημείο αυτό ο δρόμος διαπλατύνθηκε 40cm και από 4 μέτρα έγινε 4.40. Σαφέστατα έστω αυτοί αυτοί 40 πόντοι δίνουν την δυνατότητα να διασταυρωθούν δύο αυτοκίνητα. Επιπλέον η διαμόρφωση με μπετό του αυλακιού για τα νερά με ελαφρά κλίση καθιστά την όποια δυσκολία λιγότερο επκίνδυνη για το αυτοκίνητο και τον οδηγό (φωτο: Εν Άνδρω).

Όταν στις 2 Ιουνίου 2016 είχαμε γράψει κριτικάροντας τον δρόμο που έίχε διαμορφωθεί με μπετό προς την Πανάχραντο από τα Φάλικα η διοίκηση του Δήμου Άνδρου την επομένη στο δημοτικό συμβούλιο ειχε πέσει να μάς... φάει!!! Το τι ακούσαμε δεν λέγεται. Μετά όμως άρχισε να τα ακούει η διοίκηση από τους Ανδριώτες, το χριστεπώνυμο πλήρωμα και στο τέλος από τον ίδιο το δεσπότη. Από ότι φαίνεται ο δήμαρχος το ξανασκέφτηκε. Και έπραξε το σωστό. Προέβη σε διόρθωση των μεγάλων κακοτεχνιών βελτιώνοντας κατά πολύ τον δρόμο και διευκολύνοντας την άνοδο και την κάθοδο από και προς τη Μονή Παναχράντου στα σημεία που ήταν το μπετό (περίπου 600 μέτρα από τα 1100-1200 του συνολικού δρόμου.

Ο δρόμος διαπλατύνθηκε τουλάχιστον 40 εκατοστά δίνοντας τη δυνατότητα να διασταυρώνονται δύο αυτοκίνητα. Επίσης η ρήση από αριστερά έγινε πιο ομαλή με αποτέλεσμα να μειωθεί ο κίνδυνος για τα αυτοκίνητα.  Βεβαίως παραμένει από δεξιά το "σκαλάκι" με το μπετό. Αλλά ίσως να το φτιάξουν κι αυτό κάποια στιγμή (φωτο: Εν Άνδρω).

Απτή απόδειξη της διασταύρωσης δύο αυτοκινήτων αυτή η φωτογραφία. Βεβαίως το "σκαλάκι" με το μπετό αριστερά ενέχει ακόμα κάποιον κίνδυνο. Όμως τουλάχιστον γίνεται το προσπέρασμα όσων έρχονται αντίθετα (φωτο: Εν Άνδρω).

Η βελτίωση είναι εμφανής και μπορούμε σήμερα δύο μόλις μέρες πριν το μεγάλο πανηγύρι της Μονής, του Αγίου Παντελεήμονα, να την παρουσιάσουμε και να πούμε πως η κριτική, την οποία ασκήσαμε έπιασε τόπο. Βέβαια θα ήταν πολύ πιο εύκολο αντί να μας λένε διάφορά να πήγαιναν οι αρμόδιοι από την αρχή και να έβλεπαν τις κακοτεχνίες που τώρα περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Πάντως εμείς ως Εν Άνδρω νοιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που με την παρέμβαση μας συμβάλαμε στο να διορθωθεί ένα επικίνδυνο σημείο και να μειωθούν τα προβλήματα.

 Δύο ακόμα φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Πάνω ο δρόμος όπως ήταν πριν. Σχεδόν αδύνατη η διασταύρωση δύο αυτοκινήτων. Κάτω ο δρόμος όπως είναι σήμερα. Δυνατή η διασταύρωση δύο αυτοκινήτων μιας και ο δρόμος εδώ αλλού φάρδυνε 40 και αλλού 60 και 70 εκατοστά και από 4 μέτρα έγινε 4,40 - 4,70!!! (φωτο΅Εν Άνδρω).

Έχουμε πει πολλές φορές πως η σωστή κριτική βοηθά την Άνδρο. Το κρύψιμο των προβλημάτων δεν την βοηθά. Αν είχαμε κρύψει το πρόβλημα όπως πολλοί χειροκροτητές της διοίκησης μας έλεγαν ο δρόμος θα ήταν άθλιος και τα προβλήματα μεγάλα. Θέσαμε το πρόβλημα και τουλάχιστον τώρα μειώθηκαν τα προβλήματα. Μένουν βέβαια αρκετά να γίνουν συνολικά ο δρόμος που έχει ακόμα επικίνδυνα σημεία (π.χ. το "σκαλάκι" κλπ). Και βεβαίως κάποια στιγμή να ολοκληρωθουν και τα υπόλοιπα 500 μέτρα. Αλλά κάτι έγινε. Και πρέπει να το επισημάνουμε γιατί είναι σημαντικό που έγινε.

Δύο φωτογραφίες γι μια στροφή: όπως ήταν πριν που ήταν 4 μέτρα και όπως είναι σήμερα που έγινε 6 μέτρα! Σήμερα μπορούν δύο μικρά αυτοκίνητα να διασταυρωθούν. Δεν έγιναν όλες οι στροφές εξάμετρες όμως και στα 5 ή στα 5,30 μέτρα δεν κινδυνεύει πια ακόμα και ένα αυτοκίνητο μόνο του να πέσει και να υπάρξει ατύχημα (φωτο: Εν Άνδρω).

Κάποια στιγμή είχαμε γράψει χιουμοσιστικά (μετά από μια παρέμβαση μας για κάποια λύμματα) "αν φωνάξεις στο Εν Άνδρω κάτι γινεται στην Άνδρο"!!! Με την ίδια χιουμοσιστική διάθεση το ξαναγράφουμε σήμερα! Και συνιστούμε στους αρμόδιους αντί να αντιδρούν στην κριτική να την ακούν! Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να βοηθήσουν περισσότερο το νησί μας...

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή παίζει να σαι μέσα στους λίγους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που δεν είσαι κότα και λες τα πράγματα με το όνομα τους. Ωραίος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ελλάς στο μεγαλείο σου, όλοι επιστήμονες, όλα τα ξέρουμε, για όλα έχουμε άποψη. Δεν θα αλλάξουμε ποτέ για αυτο δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα και δεν μιλάω για την Άνδρο συγκεκριμένα αλλά για την Ελλάδα γενικά. Κρίμα για άλλη μια φορά

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΦΑΡΔΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μωρέ το βλέπω. Αλλά εκεί που διόρθωσαν υπήρχε κίνδυνος! Μια μέρα έπεσε από το "σκαλάκι" ο πατήρ Αέτιος κι ευτυχώς ήταν τζιποειδές 4χ4 αλλιώς εκεί θα ήταν ακόμα!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δημαρχε ο δρομος στο Μικρα Αγγλία ειναι λιγοτερος απο 4 μετρα! Θελουμε κι εκει να τον φαρδυνεις!!! Οχι μονο στο μοναστηρι!! Περνανε 100αδες αυτοκινητα τη μερα!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο δρόμος είναι 5,30-5,40 μέτρα μαζί με τα πεζοδρόμια που τα καβαλάμε. Κρίμα που είστε από την Χώρα της Τήνου και δεν είστε από την Χώρα της Άνδρου γιατί θα το ξέρατε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro