Ξεχωριστή η εφετινή γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα

Ένα εικονογραφημένο αφήγημα του Εν Άνδρω

Ακόμα μια χρονιά ήταν πολύς ο κόσμος που ανέβηκε στην Πανάχραντο για την γιορτή του Αγίου Παντεεήμονα. Αναμενόμενο. Είναι μια από τις μεγάλες γιορτές του καλοκαιριού, μαζί με της Αγίας Μαρίνας και του Δεκαπενταύγουστου. Εδώ δύο φωτογραφίες με τον κόσμος στο προαύλιο της Μονής που ακούει τον επίσκοπο (Φωτο΅Εν Άνδρω). 

Μια σκηνή της χειροτονίας: ο νεαρός Ευδόκιμος δίπλα στον γέροντα Ευδόκιμο. (φωτο: Εν Άνδρω).

Μια ακόμα σκηνή της χειροτονίας (φωτο: Εν Άνδρω).

¨Εκείνο που έκανε την φετινή γιορτή ξεχωριστή ήταν η χειροτονία του νέου μοναχού Ευδόκιμου σε διάκο από τον μητροπολίτη Δωρόθεο ΙΙ. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την Μονή αυτή η χειροτονία. Και για τον λόγο αυτό και ο κόσμος ήταν πολύς και οι στιγμές διαφορετικές. Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από την χειροτονία: ο γέροντας Ευδόκιμος, ο νεαρός Ευδόκιμος και ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ (φωτο: Εν Άνδρω). 

Πολύς ο κόσμος μέσα στην εκκλησία όπου υπηρχε το αδιαχώρητο. Διακρίνονται ο ηγούμενος Ευδόκιμος, ο αντιδήμαρχος Χ. Βουραζέρης, η πολιτευτής Κ. Μονογιού και ο πανταχού παρών φωτογράφος Κώστας Σαρρής επί το έργο (φωτο: Εν Άνδρω).

Κόσμος πολύς και στο προαύλιο στη διάρκεια της λειτουργίας που λόγω και της χειροτονίας παρατάθηκε αρκετά (φωτο: Εν Άνδρω).

Στο ηγουμενείο για καφέ μετά την λειτουργία. Από αριστερά: ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, μιλά στο τλέφωνο (ο αντιπεριφερειάρχης ενδιαφέρεται και έρχεται πολύ συχνά στην Άνδρο), η πολιτευτής Κ. Μονογιού (που κι αυτή αν και Μυκονιάτισα έρχεται εξίσου συχνά στην Άνδρο) και ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, μιλά κι αυτός στο τηλέφωνο (φωτο: Εν Άνδρω).

Μια στιγμή κουβέντας την ώρα τουκαφέ. Ο νεαρός διάκος Ευδόκιμος παρακολουθεί, ο ηγούμενος γέροντας Ευδόκιμος εξηγεί, η πρώην πρόεδρος του ΔΣ Άνδρου Μ. Βενετίκη και ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ συζητούν (φωτο: Εν Άνδρω).

Στο γεύμα το τραπέζι των επισήμων μέρα που ήτανε. Από αριστερά διακρίνονται: ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, η πολιτευτής της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο μητροπολίτης, ο ηγούμενος, ο έπσρχος και η π. πρόεδρος του ΔΣ Άνδρου. Με την πλάτη ο εφημέριος του Όρμου Κορθίου (φωτο: Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί..............και του χρόνου........