ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - Νερό: προσέχουμε για να έχουμε! - Υπήρξε πρόβλημα στο Μπατσί...

Μπατσί: προβλήματα στην ύδρευση... 

Το πρόβλημα με το νερό έχει και συνέχεια. Αναγνώστης σχολιάζοντας στο site ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα χτες, πως το νερό στο Μπατσί της τελεταίες μέρες είναι... κόκκινο! Τον ρωτήσαμε αν ξέρει γιατί και αν μάθει ας μας πει. Μας πήραν τηλέφωνο αναγνώστες και είπαν πως λόγω αύξησης της κατανάλωσης ενεργοποιήθηκε μια παλιά γεώτρηση στην περιοχή της Αγίας και είχε πρόβλημα. Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Άνδρου που επιβεβαιώνει την πληροφορία λέγοντας πως υπήρξε πρόβλημα σε γεώτρηση της περιοχής του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας) και πως ο Δήμος Άνδρου θα το αποκαταστήσει εντός της μέρας. Αυτά. Τα αναγράφουμε προς ενημέρωση σας - Εν Άνδρω.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 4/8/2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ύδρευση του Μπατσίου, λόγω εκτεταμένης ζημιάς στις γεωτρήσεις της Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας) από τις οποίες υδροδοτείται μέρος της Δημοτικής Κοινότητας Μπατσίου, θα αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙ... ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ!!!

(Τελικά έχουμε... λειψυδρία, κατά τα λεγόμενα και επισήμως από τον Δήμο Άνδρου! Πάντως οι πηγές ακόμα τρέχουν και το νερό πάει... στη θάλασσα!!! Μπορεί τα δίκτυα και οι δεξαμενές που υδροδοτούν τους οικισμούς να είναι στα όρια τους! Αλλά αυτό μάλλον δεν λέγεται λειψυδρία! Και βεβαίως δεν αναιρεί τον λάθος τρόπο της χτεσινής ανακοίνωσης στο Γαύριο όπως επισήμανε αναγνώστης μας. Όπως δεν αναιρεί πως περιμέναμε να φτάσει στο φουλ η σεζόν για να γίνει επίσημη διαπίστωση! Τέλος πάντων ας λάβουμε υπόψη μας την ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου εμείς! Κι εκεί στον Δήμο μήπως πρέπει να οργανωθειτε λίγο;... - Εν Άνδρω)

Από τον Δήμο Ανδρου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

 Όπως όλοι γνωρίζετε, το χειμώνα που πέρασε οι βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες στο νησί μας, με αποτέλεσμα η απόδοση των πηγών από τις οποίες υδροδοτούνται πόλεις και χωριά της ΄Ανδρου να είναι μειωμένη.

Ο Δήμος Άνδρου, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, έχει φροντίσει και για τη σωστή συντήρηση του δικτύου και για τον καθαρισμό των δεξαμενών, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι απώλειες.

Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες του Αυγούστου που φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς η αύξηση των επισκεπτών συγκριτικά με πέρσι είναι μεγάλη.

Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού, ειδικά τώρα τον Αύγουστο.

Ειδικότερα:

-Το πότισμα κήπων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων από το νερό του δικτύου, απαγορεύεται, όπως απαγορεύεται επίσης και το γέμισμα δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) με νερό από το δίκτυο.

-Δεν χρησιμοποιούμε λάστιχο για να πλύνουμε τα αυτοκίνητα, αλλά κουβά.

-Περιορίζουμε στο ελάχιστο δυνατό το πλύσιμο πεζοδρομίων αλλά και αυλών ή μπαλκονιών με λάστιχο, μέχρι τέλος Αυγούστου.

-Δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος ή της στοματικής υγιεινής.

-Επισκευάζουμε άμεσα τις βρύσες που στάζουν, περιορίζοντας έτσι σημαντικά την απώλεια νερού.

-Μεταφέρουμε γλάστρες με φυτά σε σημεία με σκιά, ώστε να χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο πότισμα. Ποτίζουμε είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε πολύ αργά το βράδυ, ώστε να περίορίζονται οι απώλειες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

-Χρησιμοποιούμε νερό από πηγές για το πότισμα των φυτών, όπου και όποτε αυτό είναι εφικτό.

Και τέλος...

-Ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για οποιαδήποτε διαρροή υποπέσει στην αντίληψή μας. Όσο πιο γρήγορα επισκευαστεί η διαρροή, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Καλό μήνα!

Και μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση:

Nikos Glynos

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕΤΡΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΟ ΕΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΛΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΠΑΕΙ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΜΈΤΡΗΣΗ. ΟΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

1/8/2016 - Πρόβλημα νερού στο Γαύριο - Η ανακοίνωση που συζητείται!...

Με μια ανακοίνωση γραμμένη με εντελώς λάθος τρόπο, ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους του Γαυρίου και τους εκατοντάδες παραθεριστές και τουρίστες ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα… λειψυδρίας! Και τους παρακαλεί να κάνουν οικονομία στο νερό, μέχρι τις 31 Αυγούστου!

Λειψυδρία στην «Υδρούσα»! Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Τι και ποιος φταίει είναι άγνωστο προς το παρόν. Βλάβη; Αστοχία; Στέρεψαν οι πηγές και οι γεωτρήσεις; Μάλλον αδύνατον το τελευταίο. Έλλειψη προνοητικότητας; Αδυναμία κατασκευής έργων έγκαιρα, για να ενισχυθεί το τοπικό δίκτυο ύδρευσης;

Αυτά θα διαπιστωθούν στην πορεία και σύντομα. Το ζητούμενο είναι η ανακοίνωση. Υπάρχει η λέξη «λειψυδρία». Ψυχολογικά εντελώς λάθος, γιατί δημιουργεί μικροπανικό και τάση φυγής στον κόσμο. Είναι και ετυμολογικά επίσης λάθος, γιατί η λέξη αυτή, περιγράφει ένα μόνιμο πρόβλημα και όχι εποχιακό.

Θα μπορούσε να γράφει… «λόγω ενός προβλήματος που εντοπίστηκε στην ομαλή διάθεση ύδατος» κ. λ. π.

Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Μα ο διάβολος  στην λεπτομέρεια κρύβεται…

Κάτοικος Υδρούσας

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω εχω να πω οτι ολοι οσοι ασχολουνται με αυτο το θεμα ειναι εντελως ανευθυνοι. Δεν ενδιαφερονται για τιποτα γιατι οι ιδιοι εχουν βολευτει κ απλα περιμενουν να τελειωσει ο αυγουστος γιατι αυτη ειναι η μονη λυση που μπορουν να σκεφτουν. Οι συνθηκες υγιεινης ειναι τραγικες λογω της ελλειψης νερου αλλα αυτο δεν τους ενδιαφερει καθολου.....ελλειψη σεβασμου προς τους πολιτες λεγετε αυτο. Συγχαρητηρια κ σε οσους σας ψηφισαν σαν ικανοτατους κ σας δωσαν μια θεση που δεν μπορειτε να την διαχειριστειτε. .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μπορούσε ο κύριος Μπασαντής να μας ενημερώσει για την πηγή της "υποτιθέμενης" ανακοίνωσης του ΔΗΜΟΥ;
Η παραπληροφόρηση "αναπαράγεται" δυστυχώς εσκεμμένα.
Κύριε Μπασαντή δεν μας έχετε συνηθίσει να κάνετε ρεπορτάζ χωρίς να έχετε τεκμηριωμένες πληροφορίες.
Θα είχατε την καλοσύνη να επικοινωνήσετε με τον κ. Ψωμά, τον Δημοτικό σύμβουλο που ασχολείται με το θέμα και να μας ενημερώσετε ορθά;
Ο κ Ψωμάς ενημέρωνε μέχρι και χθες το βράδυ τους κατοίκους του Μπατσίου ότι αιτία ήταν η προσθήκη συμπληρωματικού νερού στο δίκτυο από τη γεώτρηση Γκούρη και δεν υπάρχει καμία σχέση με τις γεωτρήσεις της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας). Οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις λειτουργούν μια χαρά και δεν έχει κανείς παράπονο.
Εάν ήσαστε και λίγο επίμονος στο ρεπορτάζ σας, ενδιαφέρον θα ήταν να έχουμε και φωτογραφικό υλικό με το εσωτερικό των δεξαμενών και τότε αναζητήστε τις ευθύνες εκεί που πρέπει και όχι στο νερό της Αγίας.
Σας ευχαριστώ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ μου λάβαμε κάτι "εκ του Δήμου Άνδρου". Τι ακριβώς θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να μην το λάβουμε υόψη μας αν και είναι επίσημη ανακοίνωση ή να ψάξουμε προσωπικά τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές όπως λέτε; Λάθος το πρώτο (μια επίσημη ανακοίνωση χρεώνεται το κόστος του τι λέει). Και να ψάξουμε δεξαμενή με δεξαμενή το δίκτυο θα θέλαμε χρόνο, ειδικευμένο άνθρωπο και χρήμα κλπ. Άρα σχεδόν απίθανο. Ρωτήσαμε: μας είπαν πως μια γεώτρηση ε'ιχε πρόβλημα. Ο Δημος είπε μια συγκεκριμενη γεώτρηση. Αυτά. Ανξέρετε περισσότερα δεν ωφελεί να παιζουμε την κολοκυθιά. Γράψτε αυτό που ξέρετε στο site. Ευχαριστώ για την παρέμβαση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και πέρασε ο Μητσιάς από το νησί μας και λόγω του ότι σταματήσατε για κάποιο λόγο (εύχομαι λόγω Αυγουστιάτικων διακοπών σας) τις αναρτήσεις σας σχετικά με την χωροθέτηση ΧΥΤΥ που θέλετε στην Πλούσκα, σας αφιερώνω ένα τραγούδι του Μανώλη:
«Της ευτυχίας το νερό» - αντί “ευτυχία” βάλτε “Πλούσκα”

Εύχομαι να το έχουμε καθαρό (στο Μπατσί κοκκίνισε), αρκετό κι όπως λέει και το τραγούδι αν δεν υπάρχει προσοχή…


1. Μανώλης Μητσιάς



Της ευτυχίας το νερό

Για να γεμίσει το σταμνί
της ευτυχίας στη ζωή
χρειάζεται υπομονή,
χρειάζεται υπομονή.


Σταλαματιά, σταλαματιά
γεμίζει η στάμνα η πλατιά
μα είναι τόσο δροσερό
της ευτυχίας το νερό.

Είναι μες στην υπομονή
της ευτυχίας η πηγή
που μόλις στάζει στο σταμνί,
που μόλις στάζει στο σταμνί.

Σταλαματιά, σταλαματιά
γεμίζει η στάμνα η πλατιά
μα είναι τόσο δροσερό
της ευτυχίας το νερό.

Κι όταν γεμίσει το σταμνί
αν δεν υπάρχει προσοχή
η ευτυχία θα χαθεί
θα μείνει η στάμνα αδειανή.

https://www.youtube.com/watch?v=VTF6NmXTzCU
ΣΧΟΛΙΟ
Το site δεν είναι μονοθεματικό ή εμμονικό όπως θα το ήθελαν κάποιοι. Ασχολείται με όλα τα θέματα της ζωής του νησιού. Αυτό μάλλον ΔΕΝ το καταλαβαίνετε. Αλήθεια πως και οι γεωτρήσεις βγάζουν κόκκινο νερό; Ή, πως το δίκτυο μαζεύει κόκκινο νερό. Για δες τε το και πες τε μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά πάμε, πολύ καλά!
Έχουμε νερό? Το πετάμε.
Έχουμε νερό? Ας κάνουμε ένα ΧΥΤΥ πάνω σε αυτό!
Τόσο νερό τι να το κάνουμε?
Τρεχάτε τώρα Αυγουστιάτικα να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα.
Τα πανηγύρια όμως πότε και που τα ξέρετε καλά! Από τέτοια οργάνωση σκίζετε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαλλον ο οικονομικων κανει οικονομια στο Γαυριο για να τα δωσει καπου αλλου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως έχει γραφτεί η λέξη ΛΕΙΨΥΝΔΡΙΑ (αντί του ορθού λειψυδρία), αρκεί να αντικαταστήσει κανείς το Υ με το Α για να καταλάβει τις αιτίες πολλών κακών...