«Ψήνεται» ανδριώτικη μπύρα….

Του Διαμαντή Μπασαντή

Ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας για την Άνδρο. Το καράβι που μας έφερε προχτές ήταν μισοάδειο. Αυτό όμως είχε και τα καλά του, όχι για τους πλοιοκτήτες αλλά για τους ταξιδιώτες. Κι αυτό γιατί βρήκαμε εύκολα θέση. Και το καλύτερο βρήκαμε ακόμα ευκολότερα ο ένας τον άλλο. Σχεδόν όλοι γνωστοί. Όχι μόνο είχαμε ευχάριστο και γρήγορο ταξίδι με την παρέα, αλλά με τον Γιώργο Δαρδανό κατεβήκαμε τελευταίοι. Λίγο ακόμα και θα πηγαίναμε για Τήνο…

 

Όπως εύκολα βρεθήκαμε στο καράβι εξίσου εύκολα βρεθήκαμε την άλλη μέρα στη Χώρα κι ας είχε χαλάσει το κινητό του. Πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο κατά το μεσημέρι. Και κατηφορίσαμε παρέα μέχρι τον Νειμποριό. Απομεσήμερο. Καθίσαμε στο «Ενάλιο». Το μοναδικό ανοικτό, τέτοιες μέρες του Γενάρη, ανοικτό μαγέρικο. Και εδώ είχαμε μια έκπληξη. Στην παραγγελία ο Αντώνης Καρατζάς μας πρότεινε να δοκιμάσουμε μια δική του μπύρα! Μας φάνηκε απίστευτο. Τον ρωτήσαμε και οι δύο μαζί: «Μα φτιάχνεις δική σου μπύρα;» Και η απάντηση μας ξάφνιασε ακόμα περισσότερο:

-          Ναι, και είναι και φρέσκια! Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς τώρα με την κρίση. Εδώ και η Τήνος έχει μια μικρο-ζυθοποιία. Γιατί να μην δοκιμάσουμε κι εμείς;

Ο Γιώργος άρχισε ενθουσιασμένος να του λέει για την δική μας παραγωγή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσουμε. Αυτό είναι το όνειρο του. Και συνάμα να πλειοδοτεί. Ο Αντώνης χαρούμενος που πέτυχε οπαδούς της δικής μας παραγωγής πήγε και έφερε ένα μπουκάλι να δοκιμάσαμε. Ενθουσιαστήκαμε από την γεύση.

-          Είναι γιατί δεν έχει συντηρητικά ή κάτι άλλο, μας είπε.

Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια. Γελάσαμε. Ευχηθήκαμε τα καλλίτερα στον Αντώνη. Και μετά μας έκανε και μια ξενάγηση στον χώρο της δικής του μπύρας…

Το μόνο που τον δυσκόλευε ήταν πως δεν είχε ακόμα έτοιμα πολλά μπουκάλια. Αλλά εκείνο που τον στεναχωρούσε ήταν πως δεν είχε ακόμα έτοιμη την ετικέτα. Έτσι η φωτογραφίες, κατά τη γνώμη του, δεν θα έδειχναν και τον παραγωγό και την προέλευση.

«Θα το αντέξουμε κι εμείς και οι φωτογραφίες Αντώνη», τον παρηγόρησα. Την ίδια ώρα ο Γιώργος πρόσθεσε: «Να γράψεις κάτι εσύ που γράφεις και γι’ αυτό». Και κατέληξε με ένα βροντερό γέλιο: «Βάλε για τίτλο πως «ψήνεται» ανδριώτικη μπύρα…»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet