Ιστορική μέρα - Τέλος τα λύματα στη θάλασσα - Ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία του βιολογικού της Χώρας…

 

Πανοραμική άποψη του βιολογικού. Σαφώς πολύ πιο διακριτική κατασκευή πίσω από την ΔΕΗ. Ας λάβουμε υπόψη πως όλη η πάνω πλευρά του θα φυτευθεί, όπως έχει φυτερυτεί και η κάτω και σε ένα ή δύο χρόνια δεν θα φαίνεται καθόλου. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Σήμερα ήταν μια ιστορική μέρα καθώς με την σύνδεση του τελευταίου και μεγαλύτερου αγωγού λυμάτων στην Πλακούρα ολοκληρώθηκαν σήμερα όλες οι συνδέσεις με τον βιολογικό της Χώρας. Σταμάτησαν, λοιπόν, οριστικά μετά από δεκαετίες να πέφτουν λύματα στη θάλασσα. Και από σήμερα το απόγευμα ο βιολογικός ξεκίνησε να λειτουργεί με πλήρες φορτίο λυμάτων.

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή καθημερινά 300 κυβικά λυμάτων (ή περίπου λύματα για 2000-3000 ατόμα) πηγαίνουν για επεξεργασία στον βιολογικό. Απαλάχθηκε πλέον οριστικά ο Νειμποριός και η θάλασσα γυρω από την Χώρα από αυτές τις μεγάλες ποσότητες ρύπανσης. Βεβαίως την καλοκαιρινή περίοδο που τα άτομα και τα κυβικά ήταν περισσότερα. και θα είναι περισσότερα και για τον βιολογικό. Όμως μπορεί και αυξάνει την απόδοση του βιολογικού και σε πλήρη ισχύ μπορεί να εξυπηρετεί λύματα μέχρι 12.000 ατόμων!

Τα κτίρια διοίκησης και τεχνικής υπηρεσίας του βιολογικού. Πλήρως ενταγμένα στο φυσικό περιβάλλον δεν θυμίζουν σε τίποτα εργοτάξιο. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Η κατασκευή του βιολογικού χρειάστηκε τρία χρόνια. Καθυστέρησε έξι μήνες λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και των capitalcontrolτου περασμένου καλοκαιριού. Αλλά και η πλήρης λειτουργία του χρειάστηκε κοντά ένα μήνα. Ξεκίνησε πειραματικά την λειτουργία με πλήρες φορτίο γλυκού νερού του πριν ένα μήνα. Μπήκαν σε λειτουργία τα αντλιοστάσια με γλυκό νερό που αντλούσαν από την λιμνούλα στο Παραπόρτι και το μετέφεραν στον χώρο επεξεργασίας και μετά το έστελναν στη θάλασσα.

 Το βασικό κτίριο όπου καταλήγουν όλα τα λύματα και τα βοθρολύματα και γίνεται η πρωτογενής επεξεργασία. Όσοι ανησυχούν για μυρωδιές ας μην φοβούνται. Μια ελάχιστη μυρωδιά από την μια μεριά του κτιρίου η οποία χάνεται μόλις μετά από 3-5 μέτρα. Κι αυτό χωρίς να δουλεύει ο εξαερισμός. Όταν δουλεύει δεν υπάρχει ίχνος μυρωδιάς. (φωτο: Εν Άνδρω).  

Πριν 10 μέρες έγινε η πρώτη σύνδεση με τον αγωγό από τα Πευκάκια. Ακολούθησαν σταδιακά οι συνδέσεις με τον αγωγό του Παραπορτίου και του Αφανή Ναύτη. Και σήμερα έγινε η σύνδεση πια με τον κεντρικό αγωγό της Πλακούρας. Από σήμερα το μεσημέρι το όλο σύστημα λειτουργεί με πλήρες φορτίο λυμάτων και εντελώς αυτόματα.

Το μόνο σημείο που υπήρχε μια ελάχιστη μυρωδιά για μερικά μέτρα. Εκεί έρχονται και τα βυτιοφόρα κι αδειάζουν (φαίνονται στην φωτογραφία οι δύο υποδοχές κάτω δεξιά στο κτίριο). Είναι το κτίριο της πρώτης επεξεργασίας. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Η επεξεργασία ξεκινά από το κτίριο της προεργασίας όπου γίνεται η πρωτοβάθμια επεξεργασία. Ακολουθεί η δεξαμενή βιοεπιλογής, μετά οι δεξαμενές αερισμού, μετά οι δεξαμενές καθίζησης και τέλος ο χώρος χλωρίωσης, Στη συνέχεια το νερό στέλνεται με αγωγό μήκους 700 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 40 μέτρων στη θάλασσα στα ανοικτά και χάνεται στα ρεύματα του Αιγαίου.

Μέσα στο κτίριο. Εδώ τα μηχανήματα χωρίζουν την άμμο και τα χώματα από τα λίπη, τα λύματα κλπ. (φωτο: Εν Άνδρω).

Εδώ το μηχάνημα παίρνει την άμμο και την ξεραίνει και την στέλνει με φορτηγά εκτός βιολογικού καθαρισμού. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Το νερό του βιολογικού μετά και την δευτερογενή επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανική ή αγροτική χρήση. Με το νερό αυτό θα αρδεύονται σε 10-15 μέρες τα εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι που έχουν ήδη φυτευτεί και θα φυτευτούν στη συνέχεια περιφερειακά και μέσα στον βιολογικό. Στο τέλος της επεξεργασιας περισυλλέγεται η λυματολάσπη η οποία έχει προβλεφθεί να αρχίσει να μαζεύεται και να  μεταφέρεται σε δύο-τρεις μήνες σε χώρους εγκεκριμένης απόθεσης ή να χρησιμποιηθεί για λίπασμα.

Η δεξαμενή βιοεπιλογής. Εδώ περνούν τα λύματα και διαχωρίζονται σε νερό και λάσπη. (φωτο: Εν Άνδρω).

Εδώ το ακάθαρτο νερό μπαίνει στις δεξαμενές αερισμού με την βιολογική λάσπη. Με αερισμό και ανάδευση κατά τακτά διαστήματα λειτουργούν οι μικροοργανισμοί που τρώνε τις ακαθαρσίες. Βλέπουμε τις δεξαμενες στο βάθος σε φάση ανάδευσης. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Όπως βλέπουμε από τις διπλανές δεξαμενές (παντού οι δεξαμενές είναι διπλές) που δεν έχουν γεμίσει τα βάθος είναι μεγάλο (6 μέτρα περίπου) και οι χώροι επικοινωνούν από κάτω ώστε το νερό να περνά από τον ένα στον άλλο. Υπάρχουν αναδευτήρες που αναδεύουν το νρό κάθε τόσο ώστε να γίνεται αερισμός και να παίρνουν οξυγόνο ώστε να γίνεται η βιολογική "δουλειά" από τους μικροαοργανισμούς της βιολογικής λάσπης. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Στον βιολογικό έχει ληφθεί πρόνοια για την μεταφορά και συγκεκριμμένης ποσότητας βοθρολυμμάτων. Έτσι θα απαλλαγεί η περιοχή της Χώρας και από αυτά και θα μεταφέρονται πολύ λιγότερα στον βιολογικό του Κορθίου όπου καταλήγουν όλα σήμερα δημιουργώντας του πρόβλημα λόγω των μεγάλων ποσοτήτων. Επίσης, στον βιολογικό θα καταλήγουν με δίκτυο που έχει ήδη ολοκληρωθεί τα λύματα τωβ Στενιών και των Λειβαδίων. Απομένουν οι συνδέσεις των κατοικιών στις Στενιές και η σύνδεση του δικτύου των Λειβαδίων με το κεντρικό δίκτυο. Τέλος θα συνδεθεί και η Μεσαριά στη συνέχεια.  

Εδώ βλέπουμε τις δεξαμενές καθίζησης όπου και πάλι το νερό διαχωρίζεται από την λάσπη. (φωτο: Εν Άνδρω).

Εδώ βλέπουμε την δεξαμενή χλωρίωσης. Από εκεί το νερό περνά για περαιτέρω επεξργασία σε διπλανό κτίριο και μετά αποστέλλεται στην θάλασσα 700 μέτρα μακριά και 40 μέτρα βάθος. (φωτο Εν Άνδρω).

Το Εν Άνδρω επισκέφθηκε σήμερα τόσο το συνεργείο με επικεφαλής τον μηχανικό Δημήτρη Γελαδάρη που έκανε την τελική σύνδεση του κεντρικού αγωγού με το μεγάλο αντλιοστάσιο της Πλακούρας όσο και τον ίδιο τον βιολογικό που δούλευε κανονικά. Ήταν μια δύσκολη δουλειά για την οποία χρειάστηκαν δύο μέρες. Και σήμερα ολοκληρώθηκε.

Ο μηχανικός Δ. Γελαδάρης μπροστά στα ηλεκτρονικά συστήματα του μεγάλου αντλιοστασίου της Πλακούρας. Το αντλιοστάσιο έχει διπλές αντλίες και γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Στο σημείο αυτό έγινε σήμαρα το by pass και τα λύματα δεν πάνε πια στη θάλασσα, αλλά στο αντλιοστάσιο κι από εκεί στον βιολογικό. (φωτο Εν Άνδρω).

Μεταφέρουμε εδώ για τους αναγνώστες μας πληροφορίες, περιγραφές και φωτογραφίες τόσο τα σύνδεσης όσο και του βιολογικού ώστε να έχετε κι εσείς μια όσο τον δυνατόν πιο πλήρη εικόνα του έργου που σήμερα για πρώτη φορά πήρε όλα τα λύμματα της Χώρας και λειτούργησε πλήρως.

Εσωτερικά το αντλιοστάσιο. Καθαρό και λαμπερό... σαν διαμέρισμα, όπως είπε ο μηχανικός που μας το έδειξε. Φυσικά καμία μυρωδιά. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε με την χωροθέτηση του, που ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση μιας και κανείς δεν δεχόταν τον βιολογικό πουθενά. Είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους περιοχών που θεωρούσαν πως θα καταστρέφονταν!!! Τελικά ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης πήρε το πολιτικό κόστος και χωροθέτησε 150 μέτρα από… το σπίτι του!!!

Το σημερινό by pass. Σταμάτησε ο τσιμεντένιος αγωγός που πήγαινε στη θάλασσα. Συνδέθηκε ο καινούριος πλαστικός και τα λύματα διοχετευθήκαν στο αντλιοστάσιο. (φωτο: Εν Άνδρω).

Το έργο μετά επί 8ετίας Μανώλη Βάμβουκα προχώρησε στις μελέτες και στις εγκρίσεις που χρειάζονταν. Όμως η τότε διοίκηση δεν φημιζόταν για την σβελτάδα της!!! Έτσι πέρσαν τα χρόνια. Και ο βιολογικός ξαπήρε εμπρός με τις μελέτες έτοιμες πια μετά το 2011. Το 2012, επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού, ο βιολογικός κατάφερε και εντέχθηκε σε πρόγραμμα και το 2013 ολοκληρωθηκε ο διαγωνισμός και ξεκίνησε ο εργολάβος την κατασκευή του. Μέχρι το 2014 είχε γίνει σχεδόν το 80% των εργασιών. Όμως μια κατολίσθηση μετά από μεγάλη βροχή τον Ιανουάριο του 2015 πήγε το έργο 6 μήνες πίσω και ο κλυδωνισμός στην οικονομία μετά την άνοιξη του 2015 και το καλοκαίρι του 2015 με τα capital control πήγε το έργο άλλους 6 μήνες πίσω. Έτσι αντί το έργο αντί να τελειώσει τα μέσα του 2015 τελείωσε το καλοκαίρι του 2016. Στο τέλος το καθυστέρησε και η σύνδεση με την ΔΕΗ!!! Και κάπως έτσι ξεκίνησε πειραματικά αρχές Αυγούστου 2016. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

 

Κατά την εκτέλεση των σημερινών τελικών εργασιών. Διακρίνεται η παραλία της Πλακούρας σε μια ιστορική μέρα. Από σήμερα  μετά από 41 ολόκληρα χρόνια σταμάτησαν οριστικά να ρίχνονται λύματα σε μια από τις πιο ωραίες περιοχές της Χώρας και της Άνδρου. Σε μια ιστορική περιοχή που υπήρξε χώρος αποβίβασης πάνω από εκατό χρόνια και αποθανατίστηκε και στην "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη. (φωτο: Εν Άνδρω). 

Να σημειώσουμε, τέλος, πως πρόκειται για ένα έργο ζωής για τους κόλπους του Νειμποριού και του Παραπορτίου που από το 1975 μέχρι σήμερα δέχονταν ασταμάτητα όλα τα ανεπεξέργαστα λύματα. Ένα έργο που πλέον αναβαθμίζει όλο το παραλιακό μέτωπο της Χώρας, ενώ συνάμα ξεκινά και η φυσική αποκατάσταση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Χώρα.

Μια ιστορική μέρα σήμερα για την Χώρα και την Άνδρο: Μπήκε οριστικό τέλος στα λύματα που έπεφταν ανεξέλεγκτα από τον μεγαλύτερο οικισμό του νησιού στον τόσο ταλαιπωρημένο Νειμποριό, ο οποίος μπορεί πλέον ελπίζει βάσιμα σε πολύ καλύτερες μέρες. (φωτο: Εν Άνδρω).

Σύμφωνα με τους ειδικούς με την βοήθεια των θαλασσίων ρευμάτων γύρω η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ακρωτήριο πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η βενετική Χώρα και στους δύο κόλπους που την περιβάλλουν και την κάνουν ξεχωριστή σε όλες τις Κυκλάδες θα αποκατασταθούν εντελώς από την ίδια τη θάλασσα τους επόμενους μήνες. Τα χειμερινά κύματα θα ολοκληρώσουν τον καθαρισμό και από του χρόνου της άνοιξη η θαλάσσια περιοχή θα είναι απαλλαγμένη και από τους ρύπους. Μια νέα εποχή ξεκίνησε σήμερα για τον πολύπαθο Νειμποριό και το ξεχασμένο Παραπόρτι.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι μπράβο στο δήμαρχο που τέλειωσε στη θητεία του ο βιολογικός, που τον είχαν ξεκινήσει ...άλλοι!
Αυτός θα ξεκινήσει κανένα έργο; μιας που έχει και πιο πολλά χρόνια να διοικεί;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο «ΝΗΜΠΟΡΓΙΑΝΟΣ» και οποιοσδήποτε άλλος μικρόψυχος και ανεγκέφαλος ΑΝΩΝΥΜΟΣ συκοφάντης. Αντί να μεμψιμοιρούν και να γίνονται προάγγελοι μαυρίλας και κακομοιριάς, θα έπρεπε να χαίρονται, που θα απαλλαγούν επιτέλους από τα κάκοσμα και επικίνδυνα απόβλητά τους...
Εγώ αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους εκείνους που εργάστηκαν και πάλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύπαθο έργο ανεξάρτητα δημοτικής παράταξης και βλακώδους πολιτικής απόχρωσης.
Τα συγχαρητήριά μου συνοδεύονται από την ευχή και παραίνεση στη σημερινή και στις επόμενες δημοτικές διοικήσεις να λειτουργήσουν και να συντηρήσουν το όλο έργο σωστά και διαχρονικά, ώστε σε βάθος χρόνου να καθαρίσουν οι ακτές μας και ν α παραμείνει καθαρό και υγιεινό το περιβάλλον!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σκοπος και ο στοχος όταν ένας πολιτης κατεβαινει στα κοινα είναι να προσφερει και βεβαια η υστεροφημια του.Τον τσουζει λοιπον τον νειμποριανο πιο πολύ από αυτά που λεει και είναι ξεκαθαρο η αριστη υστεροφημεια του Γιαννιση και αυτό φαινετε απολυτα ότι δεν τον ενοχλουσε τοσα χρονια η μποχα που ειχε μεσα στο σπιτι του και οι αρωστιες αλλα από τοτε που ο κοσμος αναγνωρισε τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα τοτε τον πειραξε .προς ενημερωση του λοιπον αριστη λειτουργεια του βιοκα και ότι μικρο συμβαινει δεν συγκρινεται μπροστα στο κακο που κρυβαμε ολοι κατω από το χαλι

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο Δήμαρχο μας, πάντα τέτοιες επιτυχίες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ.
1 ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ?

2 ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΔΙ.

3 ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΟΤΙ ΟΙ ΝΗΜΠΟΡΙΑΝΟΙ ΤΡΩΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚ@Τ@ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΘΡΟΥΣ.

ΥΓ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, 2Η ΜΕΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ.ΜΟΣΧΟΒΗ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ.

ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…..

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο καλύτερος δήμαρχος ήταν ο Κυριάκος και μετά η Τασούλα που θα αναλάβει μετά τις επόμενες εκλογές!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν η Άνδρος είχε έναν άξιο Δήμαρχο αυτός ήταν ο Γιαννίσης! Τόσα χρόνια μετά την αποχώρησή του και κάθε έργο έχει την υπογραφή του, είτε αυτό αρέσει είτε όχι. Από ότι φαίνεται ακόμα και τώρα και από μακριά κάποιοι τον φοβούνται.... μήπως επειδή η ταυτότητα αυτών που λασπολόγησαν εναντίον του λυσσαλέα είναι πλέον γνωστή σε όλους τους Ανδριώτες και τους ξαναβλέπουμε σε δράση αντίστοιχη εδώ και μια διετία;;;
Αισθητικά όποιος πει ότι ο βιολογικός ενοχλεί είναι στραβός, μάλλον υπερβολικά όμορφες είναι οι εγκαταστάσεις , ως προς το θέμα της καλής λειτουργίας ή όχι, ας ψάξουν την εργολαβία , τους όρους της και όσους βρίσκονται πίσω της. Ευχόμαστε να μην λειτουργεί αλά Κόρθι.

This comment was minimized by the moderator on the site

"No comments founds" Δηλαδή Ουδέν σχόλιον ή πέρα βρέχει.
H UNESCO μάλλον πρέπει να είναι πιο αρμόδια να στείλει επιστήμονες να μας μελετήσουν.
Είναι θέμα για μελέτη : Κοινωνικής Ψυχολογίας, Πολιτικής Κοινωνιολογίας αν όχι Ψυχιατρικής.
Πάντως σεβασμό στο Δημήτρη Γιαννίση, το Δήμαρχο που προκειμένου να φτιαχτεί Βιολογικός,
δέχθηκε να γίνει δίπλα στο σπίτι του. Ποια 150 μέτρα, είναι ακριβώς δίπλα στα 10 μέτρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ?
ΗΜΟΥΝ ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΘΙΞΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κοσμιότατος με λίγη χολή και μια δόση ανοησία. Αλλά αφού επιμένετε να σας βάλουμε το πασπαλισμένο και με λίγη χολή και λίγη ανοησία σχόλιο σας.
Πριν όμως τρεις ερωτήσεις κρίσεως:
1, Γιατί δεν σας πειράζει το έκτρωμα της ΔΕΗ που είναι ορατό εδώ και 60 χρόνια ακόμα και από το φεγγάρι, αλλά σας πειράζει ο βιολογικός, με τα προσεγμένα διακριτικά κτίρια που σε ΔΥΟ χρόνια δεν θα φαίνονται από μακριά από τα φυτά και τα δέντρα;
2. Γιατί δεν λέτε τίποτα γι' αυτούς που δεν θέλανε τον βιολογικό στο Λύδι ή όπου άλλου, που δεν θα πείραζε κανέναν, αλλά σας φταίει αυτός, που για να μην συνεχίσει να πνίγεται ο Νειμποριός στο δικό σας ΣΚ@Τ@ πήρε την ευθύνη και το κόστος να τον κάνει δίπλα σπίτι του;
3. Γιατί εδώ και 40 χρόνια κάθε φορά που πηγαίνατε τουαλέτα δεν σκεφτόσαστε ΕΣΥ (αλλά και όλοι οι άλλοι) πως γεμίζατε με τα ΣΚ@Τ@ σας τον Νειμποριό; Δηλαδή μπροστά στο σπίτι σου! Αλήθεια δεν σου βρωμάγανε ποτέ 40 χρόνια; Ίσως επειδή ήταν δικά σου και τα είχες συνηθίσει ε;;;..
Και τώρα ΑΠΟΛΑΥΣΕ το ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ σου:
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ (ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΟ), ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΣΚ@τ@ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Θ’ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΑΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro