Γαϊδουροκαλόκαιρο ή φεύγετε να φεύγουμε…

 

Γαύριο: το πλοίο ξεφορτώνει στην Άνδρο 450 επιβάτες και 88 ΙΧ - από τους 1565 επιβάτες και τα 123 ΙΧ (φωτο: Εν Άνδρω) 

Οι παλιοί τις καλοκαιρινές μέρες που συνεχίζουν και το φθινόπωρο τις λέγανε γαϊδουροκαλόκαιρο. Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι. Όχι και τόσο ευχάριστο. Μιας και εξακολουθεί η ζέστη και η καλοκαιρία. Όμως με τον ερχομό του φθινοπώρου αυξάνει η υγρασία και η ζέστη γίνεται αποπνικτική.

Αυτό, λοιπόν, το πρώτο δεκαήμερο του φθινοπώρου, καθώς έχουν πέσει τα μελτέμια, διατηρείται η ζέστη και έχει αυξηθεί η υγρασία οι περισσότεροι που επέστρεψαν ή που δεν έφυγαν έψαχναν μια ευκαιρία να δραπετεύσουν από την πόλη. Και τους την έδωσε η άπνοια και μπουνάτσα αυτού του δεύτερου Σαββατοκύριακου του Σεπτέμβρη.

Να γιατί το πρωί του Σαββάτου στην Ραφήνα γινόταν χαμός. Ή, για να θυμηθούμε τις λίγο και τις αστειότητες της κ. Ρεπούση (καλά την ξεχάσατε;)  γινόταν «ο συνωστισμός της Σμύρνης»!!!

Εκατοντάδες οι επιβάτες για τους επόμενους δύο προορισμούς που γέμισαν τρί καταστρώματα για να δουν το Γαύριο όπως φαίνεται στην φωτογραφια (το πρώτο κατάστωμα είναι για το ρεμέτζο και δεν επιτρέπονται επιβάτες). Τώρα τι εικόνα σχηματίζουν από τους εξώστες του πλοίου από ένα Γαύριο χωρίς τουριστική μέριμνα δεν θα το σχολιάσουμε σήμερα. Το σχολιάσαμε παλαιότερα, το διάβασαν χιλιάδες, αλλά κανενός αρμόδιου δεν ίδρωσε το αυτί (φωτο: Εν Άνδρω).  

Διαβάστε τους αριθμούς των επιβατών στα 4 πλοία που έφευγαν τα 3 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και το τέταρτο για Τήνο-Μύκονο-Νάξο και θα καταλάβετε:

Για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο

Ώρα 07.00 Θεολόγος    880 επιβάτες  & 35 ΙΧ

Ώρα 07:25 Άνδρος       780 επιβάτες  & 37 ΙΧ

Ώρα 07:50 Superferry  1565 επιβάτες  & 123 ΙΧ

Για Τήνο-Μύκονο-Νάξο

Ώρα 08:05 Αικατερίνη 1080 επιβάτες & 32 ΙΧ

Σύνολο επιβατών τεσσάρων πλοίων  4305  Σύνολο ΙΧ 227

Αν προσθέσουμε και το HIGHSPEED με 710 επιβάτες & 45 ΙΧ τότε το πρωί η Ραφήνα είχε πανω από 5.000 επιβάτες και περίπου 280 ΙΧ. Αλλά και μόνο τα συμβατικά σκάφη να δούμε δεν είναι μικρό πράγμα πως και τα τέσσερα πλοία είχαν πληρότητες 80% ή παραπάνω. Είναι προφανές πως ο κόσμος άρπαξε την ευκαιρία και δραπέτευσε. Βέβαια όλοι αυτοί δεν ήρθαν Άνδρο. Αν κρίνουμε από το γεγονός πως το Syperferryπου παραδοσιακά φέρνει τους περισσότερους στην Άνδρο έφερε 450 επιβάτες (λιγότερου από το 1/3) πιθανολογούμε κάτι αντίστοιχο ποσοστό ή και λιγότερο τα άλλα δύο βαπόρια. Βέβαια στα αυτοκίνητα η Άνδρος είχε τα περισσότερα αν κρίνουμε πως το Superferryκατέβασε 88 (από τα 123).

Εκτός από τα κοντά 90 ΙΧ στο πλοίο υπήρχαν και πολλά πούλμαν. Εδώ το πλοίο ξεφορτώνει στο Γαύριο αρκετά πούλμαν (φωτο: Εν Άνδρω).

Πρωταθλήτρια στους επιβάτες η Τήνος. Μεγάλο μοναστήρι η Παναγία της Τήνου. Μέγας ο θρβσκευτικός τουρισμός στην Τήνο. «Μέγας είσαι κύριε» αναφωνούν οι υπόλοιποι που βλέπουν τον κόσμο να κατευθύνεται στην Τήνο.

Ή, όπως έλεγε χαριτολογώντας και χαμογελώντας ο καπετάνιος, καθώς κοίταζε την μακριά σειρά να επιβιβάζεται στο διπλανό Αικατερίνη που γέμισε για Τήνο: «να δεις που όλοι αυτοί όλο το καλοκαίρι κάνανε του κόσμου τις αμαρτίες - πόσοι άραγε από αυτούς κλέβανε τον ΦΠΑ; - και τώρα πάνε Τήνο να ανάψουν κανένα κερί μπας και συγχωρεθούνε. Μέχρι του χρόνου που μάλλον θα κάνουν τα ίδια. Και μετά θα ξαναπάνε για κερί!!!…»

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet