Βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο Θωρακίζεται και η Άνδρος

Είδηση καλή και… αχρείαστη. Στην Σύρο δημιουργείται σύντομα, μόνιμη πτητική βάση του ΕΚΑΒ στην οποία θα σταθμεύει ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο, πλήρως εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα  μέσα για αεροδιακομιδες, καθώς επίσης και στρατιωτικοί γιατροί. Έτσι ένα πάγιο αίτημα της Β´ ΥΠΕ «παίρνει σάρκα και οστά». Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι κάτοικοι των Κυκλάδων και του κεντρικού  Αιγαίου, που νοιώθουν  ανασφάλεια και «πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες.

Η Άνδρος - που απέχει λίγα μίλια από την Σύρο - θωρακίζεται έτσι σε περίπτωση έκτακτων αναγκών, αφού στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που το ελικόπτερο δεν έφτασε ποτέ στο νησί λόγω έλλειψης εναέριων μέσων, (σε όλη την Ελλάδα, πετούν αυτή την εποχή μόνον τρία εξειδικευμένα και πιστοποιημένα) η καθυστέρησε πολλές ώρες.

Στο παρελθόν  το θέμα, έχει απασχολήσει  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ έχουν κατατεθεί προτάσεις για περιφερειακό ΕΚΑΒ τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα, έτσι ώστε τουλάχιστον ένα πτητικό μέσο να έχει έδρα σε κάποιο από τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο, ώστε η μεταφορά έκτακτων περιστατικών να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα νοσοκομεία που πρέπει να μεταφερθεί ο ασθενής ή όποιος έχει πραγματικά ανάγκη άμεσης διακομιδής.

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

"μόνιμη πτητική βάση του ΕΚΑΒ στην οποία θα σταθμεύει ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο"

Το ΕΚΑΒ δεν έχει ελικόπτερα-ασθενοφόρα.

Βάση, με τί τεχνογνωσία θα φτιάξει το ΕΚΑΒ; έχει πιλότους; έχει τεχνικούς;

Ελικόπτερα-ασθενοφόρα (με εξοπλισμό και όχι μόνο με φορεία) ΘΑ έχει ο Ελληνικός Στρατός αν η πολιτική ηγεσία του στρατεύματος (ΚΑΜΜΕΝΟΣ) δεήσει να ξεμπλοκάρει την παραλαβή των εικονιζόμενων στο άρθρο σας ΝΗ-90.

Το ελικόπτερο, προφανώς θα ανήκει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι οποίες θα επωμιστούν το όλο κόστος (λειτουργικό / επιχειρησιακό (έξοδα προσωπικού / αποζημιώσεις εκτός έδρας κλπ), συντήρησης εγκαταστάσεων, συντήρησης ελικοπτέρων