Andros Trail Race: Εκκίνηση, τερματισμός και απονομή του αγώνα στα μονοπάτια της Άνδρου (Φωτογραφίες και βίντεο)

Σύμφωνα με τους διοργανώτες Αριάνα Μασέλου από το Κόρθι και Ρόμπερτ από την Τήνο, που εικονίζονται παραπάνω ο αγώνας της Άνδρου εφέτος εντάχθηκε σε ένα πρωτάθλημα Trail Race Κυκλάδων που ξεκίνησε από τον Μάιο στην Τήνο, πήγε τον Σεπτέμβριο στη Σύρο και ήρθε και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο στην Άνδρο. Του χρόνου θα μπουν άλλα δύο νησιά. Ο αγώνας μεγαλώνει και αποκτά περιεχόμενο και για την Άνδρο και για τις Κυκλάδες... 

Σημείωση: Οι ανταποκριτές του Εν Άνδρω  ήδη στέλνουν φωτογραφικό υλικό από τις σημερινές διαδρομές. Το φωτογραφικό υλικό θα μαζευτεί απόψε και θα παρουσιαστεί αργά το βράδυ ή αύριο δίνοντας την εικόνα από μερικά ενδιαφέροντα σημεία του αγώνα και τους αθλητές που τα διλετρεξαν... 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι τρεις πρώτοι νικητές του πολύ δύσκολου κατά κοινή ομολογία δρόμου των 22 χιλ. Από αριστερά ο Περικλής Ρίπας (δεύτερος, Γιώργος Μπατάς (πρώτος) και Stian Bergersen (τρίτος). (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως εκτός από δύσκολη η διαδρομή ήταν σπάνιας ωραιότητας όπως είπαν οι δύο νορβηγίδες που έτρεξαν και ήρθαν πρώτες στις γυναίκες στα 22 χιλ. Από αριστερά η Ramtvegt Ane Naesset (δεύτερη), η Strdskler Camila (πρώτη) και η Εύα Βασιλοπούλου (τρίτη) (φωτ. Εν Άνδρω). 

Όχι πως τα 10 χιλ ήταν περίπατος. Εδώ οι τρεις πρώτοι νικητές των 10 χιλ. Από αριστερά οι Βλάσης Καρβασίλης (δεύτερος), Αντώνης Υδραίος (πρώτος) και ο μικρός Γιάννης Σκόρδος (τρίοτος) (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Και οι τρεις νικητριες γυναίκες στα 10 χιλ. Από αριστερά οι κοπέλες Χριστίνα Πετρίση, Κατερίνα Κουκάκη (πρώτη) και Θεοδοσία Οικονόμου (φωτ. Εν Άνδρω).

Βραβεία πήραν και οι πρώτοι ανδριώτες αθλητές και στους δύο δρόμους και στις τέσσερις κατηγορίες που ήταν πάλι από αριστερά η Χριστινα Πετρίση και ο Αντώνης Υδραίος στα 10 χιλ μέτρα και ο Αντώνη Σπέρτος με την Κατερίνα Πέτσα (φωτ. Εν Άνδρω).

Και μια έκτακτη κατηγορία από το Εν Άνδρω: η κατηγορία της παρέας των νογβηγών που ξεκίνησαν για διακοπές από το Όσλο, ήρθαν στην Άνδρο για τον αγώνα και νίκησαν!!!. Νίκησαν οι τρεις στους τέσσερις και χαρούμενοι θα συνεχίσουν τις διακοπές τους άλλες τρεις μέρες στην Άνδρο. Ή, όπως μας είπαν είδαμε τον αγώνα στο ίντερνετ, σκεφτήκαμε πως η Ελλάδα έχει ήλιο που εμείς δεν ΄χουμε και ήρθαμε. Τους άρεσε πολύ το κλίμα της χώρας, αλλά και το κλίμα του αγώνα. Τους άρεσε και το κλίμα των ανθρώπων της περιοχής που έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν τον αγώνα διασκέδαση. Εδώ ποζάρουν για το Εν Άνδρω. Να περάσουν καλά τα παιδιά... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το Εν Άνδρω παρακολούθησε και σας μεταφέρει μερικές από τις πολύ ωραίες στιγμές ενός μοναδικού αγώνα που ζωντάνεψε την Άνδρο και έδειξε τι μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι όταν δουλεύουν ομαδικά με κοινό στόχο. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες φωτογραφίες από την εκκίνηση και των τερματισμό και μια σειρά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για να έχετε μια εικόνα του μεγέθους και της προσπάθειας των διοργανωτών και όλων όσων βοήθησαν. Θα πρέπει εδώ να αναφερουμε την διοργανώτρια Αριάνα Μασέλου που μένει στο Κόρθι και τον Ρόμπερτ, τον τεχνικό διευθυντή, που μένει στην Τήνο. Ο αγώνας αυτός ήταν μια ευκαιρία η Άνδρος να έρθει κοντύτερα στην Τήνο, το Κόρθι κοντύτερα στην Χώρα και στο Γαύριο, και όλοι κοντύτερα με όλους σε μια ωραία και κοινή παρουσία που άνοιξε νέους δρόμους για το νησί μας... 

Μια ωραία και συγκινητική στιγμή μετά τον αγώνα. Οι τρεις νικητές των 22 χιλ. Από αριστερά ο Νορβηγός Στιάν Μπεργκερσεν (τρίτος), ο Γιώργος Μπατάς (πρώτος) και ο Περικλής Ρίπας (δεύτερος) χαμογελούν και μιλούν χαρούμενοι. Δίπλα τους ο νικητής των 10 χιλ. Αντώνης Υδραίος από το Κόρθι. Όλοι τους μας πρόσφεραν ωραίες στιγμές σε αυτή την πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στα μονοπάτια της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

(α) ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 22 χιλ. ΚΑΙ ΤΩΝ 10 χιλ. 

Από την εκκίνηση των 22 χιλιομέτρων στον Όρμο Κορθίου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Από την εκκίνηση των 22 χιλ και των 10 χιλ του Andros Trail Race 2016 στον Όρμο Κορθίου (βίντεο Εν Άνδρω)

Ενθουσιασμός γέλια, κέφι, χαιρετισμοί (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Άλλοι ετοιμάζονται για την πρώτη εκκίνηση και άλλοι ζεσταίνονται γιατην δευτερη (φωτ. Εν Άνδρω)

Κατέφθασε και η βοήθεια από Τήνο. Οι δρομείς ήρθαν με φουσκωτό. Τους πέφτει κοντά το Κόρθι βλέπεις. Ένα Στενό απόσταση... (φωτ. Εν Άνδρω).

Οι τηα αφετηρία καταγράφουν. Στα 22 χιλι΄μετρα ξείκνησαν πάνω από 90, στα 10 ξεκίνησαν πάνω από 140. Μερικοί που είχαν δηλώσει συμμετοχή ξεχάστηκαν προφανώς και δεν εφτασαν στην αφετηρία (φωτ. Εν Άνδρω).

Από την προετοιμασία (φωτ. Εν Άνδρω).

Και άλλη προετοιμασία και άλλες διατάσεις (φωτ. Εν Άνδρω).

Και οι εθελοντές με τον Ρόμπερτ τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα από την Τήνο (φωτ. Εν Άνδρω) 

 

Κατέφθασε και η αγωνιστική και εθελοντική βοήθεια από Χώρα. Όχι θα έχαναν.. (φωτ. Εν Άνδρω).

Από την εκκίνηση των 10 χιλ. (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

(β) KAI AΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ 10 χιλ & ΤΩΝ 22 χιλ.

Ο Αντώνης Υδραίος από την Πίσω Μεριά που τερμάτισε πρωτος στα 10 χιλ (φωτ. Εν Άνδρω).

Έξι αθλητές από την  Πίσω Περιά πυ τερμάτισαν όλοι στα 10 χιλ. Δίπλα στον Αντώνη Υδραίο η μικρή Χριστίνα Πετρίση που τέρμάτισε δεύτερη στις γυναίκες (φωτ. Εν Άνδρω).

Ωραίος ο αειθαλής "νέος" που έφαγε πάρα πολλούς νέους στα 10 χιλιόμετρα και τερμάτισε πανηγυρίζοντας (φωτ. Εν Άνδρω).

Τερματίζοντας χέρι-χέρι. Τα 10 χιλ, προσφέρονται για μαζικό αθλητισμό και όμορφα στιγμιότυπα. Καθόλου τυχαίο πως ξείνησαν πάνω από 140 και τερμάτισαν σχεδόν όλοι!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Κέφι, χαρά, κόσμος πολύς από όλη την Άνδρο. Ένα γεγονός πρωτότυπο και καινούριο για την Άνδρο που άφησε τις καλέτρες εντυπώσεις σε όλους όσους έτρεξαν, σε όσους βοήθησαν, σε όσους το παρακολούθησαν  και σε όσους βρεθήκαμε εκεί να καταγράψουμε τις στιγμές του (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ιππότης ο κύριος βγάζει το καπέλο και αφηνει την κυρία να περάσει πρώτη. Ποιος είπε πως χάθηκε η ευγένεια στις μέρες μας. Ακόμα και σε έναν αγωνα δρόμου ή καλύτερα σε έναν αγώνα... μονοπατιού!!! (φωτ. Εν Άνδρω).  

Και ο σταθμός ανασυγκρότησης στο τερματισμό. Διάφορα αναψυκτικά, νερά κλπ για τους ξεθεωμένους ή και για όσους δεν ξεθεώθηκαν. Όλα καλά μ΄αυτούς κι εμείς καλύτερα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Να μην ξεχνιώμαστε. Η ενίσχυση από χώρα ήταν εκεί. Και τερμάτισε. Κάτι που μερικοί αμφισβητούσαν πως θα συμβεί. Αλλά συνέβη. Μάλιστα ο Σταμάτης ήταν και 37ος!!! Μια χαρά τα πήγε ο "μικρός"... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και βεβαίως πάλι οι Τήνιοι δρομείς, Αφού το γλέντησαν στην εκκίνση μας θύμισαν πως τερμάτισαν με στιλ στο τέλος. Εδώ με τα πανώ τους και τα συνθήματα τους υπέρ του μαζικού αθλητισμού. Νάναι καλά τα παιδιά που πέρασαν το Στενό και μας ήρθαν Και να μας ξανάρθουν του χρόνου,,, (φωτ. Εν Άνδρω).

Εδώ ο πρώτος που τερματίζει στα 22 χιλ. Ειναι ο Γιώργος Μπατάς, ετών 32, από την Παιανία. Ήρθε είδε και ενίκησε. Αλλά ο αγώνας είχε "σασπένς" μέχρι το τέλος γιατί και οι άλλοι δύο τον πίεσαν πολύ. Τελικά στον κατήφορο από το Κοχύλου πέρασε και το Νοβηγό που ήρθε τρίτος. Στην κατηφόρα οι Έλληνες δεν παιζόμαστε. Όταν παίρνουμε φόρα-κατηφόρα τίποτα δεν μας σταματά... Και ο Γιώργος που έφτασε χτες στο νησί σήμερα βρήκε πρώτος στο Κόρθι. Γρήγορο και αποτελεσματικό το παιδί από την Παιανία (φωτ. Εν Άνδρω).  

Ο δεύτερος που τερματίζει στα 22 χιλ. Είναι ο Περικλής Ρίπης, ετών 31, από την Αθήνα. Άλλη μια απόδειξη πως η κατηφόρα είναι το ταλέντο μας. Τον πέρασε κι αυτός τον Νορβηγό! Άλλη μια απόδειξη της δυναμικής μας στο άθλημα... Μικρό μυστικό ο Περικλής είχε πρόγονο από την Άνδρο. Πιθανόν να τον βοήθησε λίγο και το πνεύμα του προγόνου του στην κατηφόρα. Που ξέρεις;... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και τέλος τρίτος και καταϊδρωμένος, αλλά πάρα πολύ χαρούμενος τερμάτισε ο φίλος μας Stian Bergersen, 30 ετών, που μένει λίγο πιο πέρα. Κάπου έξω από το Όσλο!!! Ο Στιάν ήταν διακοπές και διάβασε για το Andros Trail Race. Έβγαλε εισιτήριο και ήρθε χτες στην Άνδρο. Και σήμερα τερμάτισε τρίτος. Όπως και να το κάνουμε δεν ήταν εύκολο. Αλλά το διασκέδασε πολύ όπως μας είπε... (φωτ. Εν Άνδρω).   

 Μια ακόμα αναμνηστική φωτογραφία των τριών πρώτων στα 22 χιλιόμετρα. Κάθονται ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι στα σκαλάκια του δημοτικού του Όρμου. Χαμογελαστοί, ποζάρουν στο φακό μας. Ωραίες στιγμές από έναν πολύ ωραί αγώνα που το Εν Άνδρω παρακολούθησε για εσάς που δεν έτυχε να είσταστε εδώ. Από αριστερά ο Στιάν, ο Γιώργος και ο Περικλής. Μια παρέα νέων που βρέθηκαν στην Άνδρο να μας δωσουν χαρά με την συμμετοχή τους, με τη νίκη τους, με το ωραίο και αθλητικό πνεύμα τους. (φωτ. Εν Άνδρω).

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet