Μια παράξενη φωτιά στα Τρομάρχια και οι συνέπειες της

 

Από την σημερινή απογευματινή φωτιά στα Τρομάρχια (φωτ. Χ.Β.Π.)

Το πρωί της Τετάρτης 5/10 πήρε φωτιά μια περιορισμένη έκταση στα Τρομάρχια. Η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως. Κατέφθασε και η πυροσβεστική και το θέμα τέλειωσε εκεί. Το απομεσήμερο νέα φωτιά πολύ μεγαλύτερη. Και πάλι η πυροσβεστική στο σημείο. Η φωτιά έκαψε περίπου 100 στρέμματα ξερά χόρτα και θάμνους. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής παρέμειναν μέχρι αργά για να αποτρέψουν νέο εμπρησμό γύρω από το μοναστήρι.

Από την σημερινή απογευματινή φωτιά στα Τρομάρχια (φωτ. Χ.Β.Π.)

Στην περιοχή υπηρχαν 60 μελίσσια και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να τα σώσουν. Όμως ακόμα κι αν τα έσωσαν καταστράφηκαν οι θάμνοι που πήγαιναν οι μέλισσες. Βλέπουμε πωψς κάποιοι για να κάνουν μια τέτοια ενέργεια δεν διστάζουν να καταστρέψουν τους συμπατριώτες τους και την δική τους παραγωγή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιούργησαν πρόβλημα στον μελισσοπαραγωγο, ενώ κόντεψαν και να τον καταστρέψουν.

Από την σημερινή απογευματινή φωτιά στα Τρομάρχια (φωτ. Χ.Β.Π.)

Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πυροσβεστική και πληροφορήθηκε πως με βάση τον νέο νόμο όσα χωράφια καίγονται και είναι δηλωμένα ως βοσκοτόπια χάνουν την επιδότηση. Συνεπώς οι σημερινές εσκεμμένες φωτιές αν αφορούν χωράφια δηλωμένα ως βοσκοτόπια οι υπηρεσίες και η πυροσβεστική θα τα δώσουν και αν εξακριβωθεί υπαιτιότητα θα κοπούν τα χρήματα στους κτηνοτρόφους. Με τον τρόπο αυτό το κράτος ελπίζει να περιορίσει τις φωτιές μιας και οι βοσκοί θα προσέχουν ιδιαίτερα τα χωράφια τους…

«Εν Άνδρω»     

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet