Η Άνδρος και το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Στις 24 Οκτωβρίου προβλέπεται να ενεργοποιηθεί επιχειρησιακά η βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στην Σύρο, με την μόνιμη εγκατάσταση στο νησί, στρατιωτικού ελικοπτέρου με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών. Όπως είχε προαναγγέλλει το «εν Ανδρω», οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται, τα τεχνικά θέματα ρυθμίστηκαν και πλέον η Άνδρος και οι Κυκλάδες θα έχουν ως «φύλακα-αγγελο» την Πολεμική Αεροπορία, σε περίπτωση αναγκαίας και επείγουσας μεταφοράς ασθενή η τραυματία στο νοσοκομείο της Σύρου η της Αθήνας.

Η Άνδρος που απέχει… μια ανάσα από την Ερμουπόλη, ωφελείται τα μέγιστα λόγω της μικρής απόστασης και ενισχύει διπλά, την θωράκιση των κατοίκων της, αφού εκτός από το νοσοκομειακό ελικόπτερο της Π.Α, διαθέτει και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται πάνω στην εκαστοτε φρεγάτα η οποία ναυλοχεί στο Μπατσι όταν είναι το σκοπούν πλοίο του Στόλου στο Αιγαίο.

Εδώ υπάρχει μια άγνωστη λεπτομέρεια. Αν και τα ελικόπτερα του Ναυτικού λόγω του ρόλου τους δεν είναι ικανά τις περισσότερες φορές να μεταφέρουν φορεία, υπάρχει πάγια διαταγή από την εποχή που ήταν αρχηγός του Γ.Ε.Ν. ο αντιναύαρχος Δημήτρης Γουσης, τόσον τα πτητικά μέσα όσον και οι γιατροί των πλοίων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί, αν παραστεί ανάγκη.

Το ελικόπτερο θα εχει ως βάση το αεροδρόμιο της Σύρου και θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα. Θα ανεφοδιάζεται στην ναυτική βάση στις Αγκαθωπές και τα πληρώματα του θα διαμένουν σε καταλύματα, μεριμνη του Δήμου Ερμούπολης-Σύρου.

Καλοδεχούμενα λοιπόν και… αχρείαστα.

 Κ.Χ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

http://www.onalert.gr/stories/nh-90-ksemenoun-apo-elikoptero-oi-kyklades-meta-tin-kathilosi/65758

Να τα αποτελέσματα όταν δέχεσαι πρόχειρες βραχυπρόθεσμες λύσεις, λύσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, από φορείς που δεν έχουν σχέση με την υπηρεσία που σου παρέχουν.

Τέλος τα ελικόπτερα, γιατί όπως έγραφα τότε, «Α και δεν έχει υπογράψει σύμβαση για την αγορά ανταλλακτικών!!!»

Τώρα δεν θα σώζουν ζωές αλλά δάση…

Τώρα πότε θα εκπαιδεύουν στρατιωτικούς …δεν μας ενδιαφέρει!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Tα εν λόγω ελικόπτερα ΔΕΝ είναι της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά της Αεροπορίας Στρατού δηλαδή του ΓΕΣ.

Επίσης μην χαίρεστε πολύ γιατί ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος έχει παγώσει τις διαδικασίες αποδοχής τους από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Δηλαδή το υπουργείο δεν τα παραλαμβάνει και ας υπάρχουν αρκετά έτοιμα στην Γαλλία. Α και δεν έχει υπογράψει σύμβαση για την αγορά ανταλλακτικών!!!

Επίσης για να υπάρχει καθημερινά στο νησί 1 ελικόπτερο («24 ετοιμότητα» δηλαδή καμιά 10 στρατιωτικοί στο νησί) σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα εκπαιδεύονται. Είτε είναι πιλότοι, είτε πάσης φύσεως στρατιωτικοί (κομμάντο, αλεξιπτωτιστές, στρατιώτες).

Και επειδή όλα για λόγους εντυπωσιασμού, σε 1 χρόνο θα έχει στοιχίσει τόσο πολύ στον προυπολογισμό της ΑΣ/ΓΕΣ που θα συμφερε καλύτερα να έφτιαχναν υποδομές στο Νοσοκομείο της Σύρους.

http://enandro.gr/koinonia/2629-βάση-ελικοπτέρων-του-εκαβ-στη-σύρο-–-θωρακίζεται-η-άνδρος.html