Ένα ανδριώτικο στολίδι στη Βουλιαγμένη περιμένει την επόμενη μέρα

Στα ήσυχα νερά της μαρίνας Βουλιαγμένης, βρίσκεται αγκυροβολημένη η πολυτελής θαλαμηγός «ΟΚΤΑΝΑ» του Big John Γουλανδρή, που έφυγε από την ζωή φέτος την άνοιξη και αναπαύεται - σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία - στο κοιμητήριο της Χώρας. Το σκάφος, που αναγράφει ως νηολόγιο τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και φέρει το όνομα του διάδημου ποιήματος του μεγάλου ανδριώτη ποιητή Άνδρέα Εμπειρίκου, δεν εμφανίστηκε το καλοκαίρι στην Άνδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί πωλείται έναντι ακριβού τιμήματος.

Σιωπηλή, αστραφτερή και πεντακάθαρη μοιάζει πάντα έτοιμη να ξανοιχτεί στις θάλασσες και να πάει στην Άνδρο, όπως τότε που με τον καραβοκύρη-ιδιοκτήτη της ήταν αγκυροβολημένη για καιρό στο Νειμποριο, με τα φώτα της να κάνουν πιο όμορφες τις αυγουστιάτικες νύχτες σε ολόκληρο τον κόλπο.

Σήμερα στην Βουλιαγμένη περιμένει την επόμενη μέρα. Το πλήρωμα της όμως βρίσκεται πάντα στην θέση του, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Φροντίζει το σκάφος περιμένοντας πότε θα σηκώσει ξανά άγκυρα.

ΣΤΟΧΕΙΑ

ΟΚΤΑΝΑ, Codecasa38.50m, 1995 Ετος κατασκευης, TOP 19kts ΤΑΧΥΤΗΤΑ, 14ktsCRUISE ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 10

Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπέροχη ιδέα Μαρίνα. Μακάρι να γίνονταν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ήμουν πλούσια!!! και μπορούσα να αγοράσω αυτό το όμορφο σκαρί με τις ναυτικές μυρωδιές και τις ατελείωτες αναμνήσεις του, θα το έκανα Μουσείο.
Ένα πλωτό μουσείο, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα μαγνήτιζε τόσο τα βλέμματα όσο και τους επισκέπτες του πανέμορφου νησιού μας.
Φυσικά, θα το εμπλούτιζα με φωτογραφίες, ίσως (αν μου επέτρεπαν) με προσωπικά αντικείμενα του Big John Γουλανδρή και της οικογενείας του. Νομίζω, ότι και ο ίδιος θα το ήθελε.
Μια οικογένεια που τόσα και τόσα έχει απλόχερα προσφέρει στο νησί μας και στους κατοίκους του.
Ποιος είναι αυτός, που έστω και για λίγη ώρα, δεν θα ήθελε να επισκεφτεί αυτή τη θαλαμηγό, να ζήσει λίγο τη μαγεία, να γνωρίσει την ιστορία και τη ζωή ενός λαμπρού ανθρώπου με ένα λαμπερό όνομα.
Ποιος λοιπόν δεν θα πλήρωνε είσοδο για ένα τέτοιο ταξιδιάρικο μουσείο;
Αυτό το νησί είναι ευλογημένο, πιστεύω ακόμα και με όλη μου την ψυχή ότι έχει και ευλογημένους ανθρώπους.
«Οκτάνα θα πη αγάπη» Α. Εμπειρίκος.
Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει.