Η ισχύς εν τη ενώσει. Τέλειο παράδειγμα προς μίμηση.

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

Κάποιοι θα πουν, «τι μας ενδιαφέρει αυτό το κείμενο;» Δεν αφορά την Άνδρο, την κοινωνία της, την καθημερινότητα της, άρα και εμάς! Πρόκειται για μέγα λάθος. Αφορά την νοοτροπία μας, την συμπεριφορά μας, τον τρόπο που σκεπτόμαστε, το ποιοι μας διοικούν, το πώς αντιλαμβάνονται την επίλυση των όποιων προβλημάτων, τις πολιτικές σκέψεις και κινήσεις τους, τις συμμαχίες, τις καλές σχέσεις με τους άλλους, την ΕΝΟΤΗΤΑ, και την ομαδική προσπάθεια για το καλό του τόπου που δυστυχώς λείπει…

Οι γείτονες μας νικούν ενωμένοι και μείς τσακωνόμαστε, για το ποιος… δεν φταίει. Αστεία πράγματα δηλαδή!

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και  προκαλεί εντύπωση και δεκάδες εγκωμιαστικά σχόλια. Στις δυτικές Κυκλάδες (στην γειτονιά μας δηλαδή) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Κίμωλος, Ανάφη) ζήτησαν από την ακτοπλοϊκή εταιρία που τους εξυπηρετεί να συνεχίσει και τον χειμώνα τα τακτικά της δρομολόγια. Με μια ευγενική επιστολή που αν μη τι άλλο δείχνει ένα υπέροχο ομαδικό πνεύμα.

Βλέπετε οι άνθρωποι εκεί, δεν έχουν την δική μας πολυτέλεια να διαθέτουμε όλο τον χρόνο μεγάλα βαπόρια, που μας εξυπηρετούν άψογα. Έπρεπε λοιπόν να λύσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την απομόνωση.

Διοίκηση, αντιπολίτευση, επιχειρηματίες, απλοί κάτοικοι πέντε νησιών, ένωσαν την φωνή τους και τα κατάφεραν. Απευθύνθηκαν στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και όπου αλλού μπορούσαν και νίκησαν.

Άφησαν κατά μέρος τις μικροπολιτικές έριδες για να εισπράξουν ψηφοθηρικά οφέλη χρησιμοποίησαν ο καθένας τις γνωριμίες του, πίεσαν τα κέντρα λήψης αποφάσεων σαν ένας άνθρωπος και στο τέλος, κανείς δεν διεκδίκησε τα εύσημα της επιτυχίας.

Η εταιρία μπροστά στο δίκαιο αίτημα και στην συνολική απαίτηση έκανε δεκτό τα αίτημα τους.

ΠΕΝΤΕ ΝΗΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

Εμείς μόνοι μας και τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι – δυστυχώς - η αλήθεια…

Ιδού η επιστολή και ακολουθούν οι υπογραφές:

Προς: Την AegeanSpeedLines
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΩΝ ΣΙΦΝΟΥ, ΜΗΛΟΥ & ΣΕΡΙΦΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ SPEEDRUNNER IV ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αξιότιμε κ. Ευγενίδη,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε καταρχάς να σας εκφράσουμε για άλλη μια φορά  τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για τη  συνεχόμενη - από το 2005 - συμβολή της εταιρείας σας, με τη συστηματική δρομολόγηση ταχύπλοων πλοίων για μεγάλο χρονικό διάστημα κατ’ έτος, στη θεαματική βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων με τον Πειραιά καθώς και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Η εταιρεία σας, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας, συμβάλει αναμφισβήτητα και καθοριστικά στην εντυπωσιακή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των Δυτικών Κυκλάδων και, κατά κοινή ομολογία, στην αύξηση της επιβατικής κίνησης και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, όπως μάλιστα αποδεικνύεται και από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία μετακίνησης επιβατών και για τη φετινή σαιζόν.

Με τις σκέψεις αυτές, εκπροσωπώντας τις τοπικές κοινωνίες και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια κατά την περίοδο του φθινοπώρου οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και συνήθως δεν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα, παρακαλούμε όπως η εταιρεία σας συνεχίσει τα δρομολόγια του Speed Runner IV έως το τέλος Δεκεμβρίου όμοια με του Οκτωβρίου (2 δρομολόγια την εβδομάδα).

Οι κάτοικοι των νησιών μας έχουμε την ανάγκη να συνεχιστούν τα δρομολόγια για δύο ακόμα μήνες, ώστε να μετακινούμαστε με άνεση και χωρίς ταλαιπωρία προς και από τον Πειραιά. Επιπλέον, επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την επισκεψιμότητα στα νησιά μας, τουλάχιστον κατά τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που προϋποθέτει σύντομο και άνετο ταξίδι.

Θεωρούμε βέβαιο ότι το αρμόδιο Υπουργείο στο οποίο κοινοποιούμε τη συγκεκριμένη επιστολή και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΝΑΤ κλπ) θα συνηγορήσουν και θα δώσουν λύση σε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που τυχόν θα προκύψουν, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.

Με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση,


ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

πράγματι ήταν λάθος προς το εν άνδρο αναφέρομε όχι στον δημητρη λάθος
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενώ εσείς με αυτά που λέτε ενώνετε. Περίεργη αντίληψη περί ενότητας έχετε. Έχετε απομονωθεί βρίζοντας τους πάντες και είστε ενωτικοί!!!... Με ποιους θα ενωθείτε;;; Βλέπετε κανέναν άλλο να ενωθεί μαζί σας με βάση όσα λέτε;;;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συντοπίτη από το Γαυριο δεν σκέπτεσαι σωστά και εκτοξεύεις βαρείες κατηγορίες. Διάβασα όπως και συ το κείμενο και διέκρινα δυστυχώς αλήθειες. Τον δημοσιογράφο που το γράφει δεν τον ξέρω. Τον παρακολουθώ από παλιά όμως και τον έχω δει μερικές φορές στο βαπόρι από μακρυά. Σε ότι γράφει, για μένα είναι σωστός. Ανιδιοτελής και χωρίς σκοπιμότητες. Δεν χαϊδεύει και ότι λέει το υπογράφει με το όνομα του. Ποιους διχάζει και γιατί; Επειδή περιγράφει μια πραγματικοτητα; Πες μου να καταλάβω. Μην με παρεξηγήσεις που διαφωνούμε άλλα μακάρι να είχαμε και άλλους. Δεν υποστηρίζω ένα για μένα ασύγγνωστο αλλα το δικαιο...

This comment was minimized by the moderator on the site

TΩραιοοοοοοοοοο αυτο τα λαοί ΟΛΛΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

αφού είσαι ο πρώτος που διχάζει την Άνδρο