Εμπρησμός για βοσκοτόπια στο Στενό

Μια από τις σημερινές εστίες πυρκαγιάς που ευτυχώς δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί στο Στενό. Διακρίνονται πλαστικά και μαλί αρνιών που χρησιμοποιήθηκαν για το προσάναμμα (φωτ. Ν. Κιαγιάς).

Αμετανόητοι βοσκοί έβαλαν φωτιά από την περιοχή του Αϊ Γιάννη στις Κρεμύδες μέχρι το Στενό καίγοντας μια έκταση 500 στρεμμάτων ξερής βλάστησης με σκοπό μετά την πρώτη βροχή να βγει χορτάρι για τα ελεύθερης βοσκής ζώα τους.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12:00 το μεσημέρι σε πολλά σημεία ταυτόχρονα και σε μια απόσταση 500 μέτρων. Η πυροσβεστική και ο ΣΕΔΑ έφτασαν στην δύσβατη περιοχή με 6 αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους (3 της πυροσβεστικής και 3 των Εθελοντών) και κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να σβήσουν κάθε εστία μέχρι τις !7:00.

Η φλόγα που έχει μπει με το προσάναμα δεν πρόλαβε να αρπάξει και να γινει φωτιά σε αυτό το σημείο πίσω από την πέτρινη μάντρα (φωτ. Ν. Κιαγιάς).

Τα στοιχεία που συνέλεξε η πυροσβεστική δεν αφήνουν αμφιβολία πως πρόκειται για εμπρησμό με στόχο να δημιουργηθεί βοσκοτόπι. Πρακτικά οι άνθρωποι αυτοί βάζουν φωτιά και καταστρέφουν τη γη για μια πρόσκαιρη χρήση, ενώ συνάμα κινητοποιούν τον κρατικό μηχανισμό αναίτια. Το πρόβλημα με την ελεύθερη βόσκηση συνεχίζεται και ο Δήμος Άνδρου που έχει την ευθύνη δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα δυστυχώς τίποτα.

«Εν Άνδρω»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον ''Βοσκό''.Κύριος πειράζει που λες βλακείες;;;ξεχνάς στην μεγάλη πυρκαγιά του 2012 που ενώ κάηκαν χιλιάδες στρέμματα γης γλύτωσαν τα σπίτια του κόσμου σε ποιους οφείλετε;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ εσείς πότε δουλεύετε παρακαλώ; Όταν απλώς αμολάτε τα πρόβατα και τα γίδια στο βουνό; Ή, όταν απλώς τα μαζεύετε κάθε Πάσχα για να τα πουλήσετε; Δηλαδή δύο μέρες τον χρόνο. Κατά τα άλλα παραπονιέστε πως δεν σας δίνουν καλές τιμές. Τι τιμές να σας δώσουν για πρόβατα και γίδια που βλέπετε δύο φορές στη ζωή σας; Και βεβαίως δεν σας νοιάζει ο αγώνας των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών για να μην καούν περιουσίες. Αυτό θα πει θράσσος. Μιλάτε εσείς που δεν δουλεύετε για δουλειά. Ποιον δουλεύετε αλήθεια;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ...