Η Μελισσοκομία στην Άνδρο: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον
Στο Θέατρο Χώρας Άνδρου την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016, ώρα 17:00, διοργανώνεται μεγάλη ημερίδα με θέμα την μελισσοκομία στην Άνδρο από την Καΐρειο Βιβλιοιθήκη, το Επαρχείο Άνδρου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, το τμήμα μελισσοκομίας ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Άνδρου, την APΙGEA - APIVITA.
Η Άνδρος έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον στην μελισσοκομία. Μια μεγάλη ημερίδα όπου συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς, μελισσοκόμοι, πολιτικοί, ερευνητές και μεγάλες εταιρείες γίνεται στην Χώρα στις 15/11. Και μας δίνει το έναυσμα να τα μάθουμε όλα αυτά και παράλληλα να δούμε το νησί μας με άλλο μάτι....
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17:00 – 17:30 Προσέλευση συμμετεχόντων, εγγραφές.
17:30 – 17:35 Χαιρετισμός Δήμος Άνδρου
17:35 – 17:45 ΚΠΕ Κορθίου-Χαιρετισμοί, βίντεο. (Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ).
17:45 – 17:50 Χαιρετισμοί - «Προοπτικές ανάπτυξης της Μελισσοκομίας στην Άνδρο», Δημήτρης Λοτσάρης - Έπαρχος Άνδρου.
17:50 – 18:05 «Τα ταξίδια στην Ελλάδα της DR. EVA CRANE”», Richard Jones-Πρόεδρος του EVA CRANE TRUST -Πρώην Πρόεδρος του IBPA- Συντάκτης του Bee World.
18:05 – 18:15 «Μία εθνογραφική έρευνα για την Μελισσοκομία στην Άνδρο - Μια ιστορία πίσω από τα βιβλία - μια ευκαιρία», Γεώργιος Σπέης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Λαογράφος.
18:15 – 18:20 «Μελίφτερη η Μέλισσα - Μελισσοκομία για παιδιά», Φανή Χατζήνα, Βιολόγος-Ερευνήτρια Α΄ Τμήμα Μελισσοκομίας-ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».
18:20 – 18:50 «APIMONDIA & Μελισσοτουρισμός - Άποψη από την επίσκεψη στην Άνδρο», Gilles Ratia, Μηχανικός Σύμβουλος Μελισσοκομίας Διευθυντής του ΑPISERVICES & πρώην Πρόεδρος της APIMONDIA.
18:50 – 19:00 «Οι ελληνικές παραδοσιακές κυψέλες και η επιρροή τους στην εξέλιξη Της παγκόσμιας Μελισσοκομίας», Γεώργιος Μαυροφρύδης - Αρχαιολόγος.
19:00 – 19:10 «Περιπατητικός τουρισμός & Μελισσοκομικό τοπίο», Γιαννούλης Πέτσας - Μελισσοκόμος.
19:10 – 19:15 «Πρόταση συνεργασίας χωρών Αδριατικής & Ιονίου για τον Μελισσο-Τουρισμό», Φανή Χατζήνα - Βιολόγος-Ερευνήτρια Α΄ Τμήμα Μελισσοκομίας-ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».
19:15 – 19:25 Διάλειμμα.
19:25 – 19:35 «Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΠΑΑ 2014-2020 στον τομέα της μεταποίησης του μελιού», Παναγιώτης Πάτρας, Γεν. Δ/ντης "Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ".
19:35 – 19:45 «Η αξιοποίηση του γαστρονομικού δυναμικού μέσω της Δικτύωσης», Σωτήρης Μπόλης, συντονιστής του "Δικτύου Δήμων Ελλήνων Γεύσεις Εκλεκτές"
19:45 – 19:55 «Ορθολογική αξιοποίηση μελισσιών στην επιχειρηματική μελισσοκομία» Αντώνης Τσαγκαράκης, Εκπαιδευτής μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.
19:55 – 19:05 «Μελισσοκομικά φυτά της Άνδρου», Ειρήνη Βαλλιανάτου – Βιολόγος, PhD, Συστηματικός Βοτανικός-Φυτοκοινωνιολόγος.
19:05 – 20:15 «Μελισσοκομία και καινοτομία», Κωνσταντίνος Γαρδίκης - Φαρμακοποιός MSc, PhD, Director of Scientic Affairs, APIVITA.
20:15 – 20:25 « Δεν γίνεται…», Αναγνώστης Τσουκαλάς, Βιολόγος Περιβάλλοντος, MSc Head of Human Resources APIVITA, CEO APIGAIA.
20:25 – 20:55 Ακολουθούν ερωτήσεις και συζήτηση. Κλείσιμο εργασιών και αξιολόγηση ημερίδας