Γαύριο: Πιο πολλά τα αυτοκίνητα από τους ανθρώπους. Κι όμως υπάρχει λύση…

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, δεν έχουν τραβηχτεί το καλοκαίρι, αλλά πριν από μερικές μέρες, δηλαδή Νοέμβριο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η κατάσταση είναι οριακή.

Λένε - και μάλλον έχουν δίκιο - ότι η πρώτη εντύπωση είναι σχεδόν καθοριστική. Το πρώτο οπτικό ερέθισμα, η πρώτη ματιά δηλαδή, δημιουργούν τέτοιες συνειρμικές  καταστάσεις που τελικά σε οδηγούν στην τελική σου κρίση για ένα μέρος, ένα αντικείμενο, η ακόμα και μια ανθρώπινη συμπεριφορά. Στην προκειμένη περίπτωση ο τόπος. Η αναφορά γίνεται για το Γαύριο, που αποτελεί την πύλη εισόδου της Άνδρου και μοιραία την πρώτη γνωριμία του νησιού με τον ταξιδιώτη, όπου και αν κατευθύνεται.

 

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Άνδρου, όπως και άλλες προηγουμένως δεν θέλησαν να βάλουν σε τάξη το λιμάνι γιατί αυτό θα είχε ένα βραχυχρόνιο πολιτικό κόστος. Μακροχρόνια όμως θα είχε ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κέρδος. Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν τολμά να πάρει το πολιτικό κόστος.

Αντικειμενικά το χωριό είναι πολύ όμορφο. Με τον ιστορικό φάρο του στη μπούκα του λιμανιού, με τα απομεινάρια του παλιού μόλου όπου φόρτωναν στα πλοία το μετάλλευμα από τον Άγιο Πέτρο, με την μεγάλη αλλά εγκαταλελειμμένη παραλία με τα ωραία εξοχικά στον Χάρακα, και την επιβλητική εκκλησία του Άγιου Νικολάου στο ύψωμα.

Κανείς στην Άνδρο δεν αντέχει το πολιτικό κόστος. Το βλέπουμε και από την στάση της σημερινής αντιπολίτευσης. Ειδικά της ελάσσονος που "βομβαρδίζει" τελευταία, εξ αποστάσεως και μέσω facebook, συνεχώς για τετριμένα μικροπράγματα της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου. Όμως δεν τολμά να πει κάτι για το λιμάνι. Γιατί θα έχει πολιτικό κόστος. Και δεν το αντέχει...

Οι παλιοί έκτισαν συμμετρικά τα σπίτια τους. Οι νέοι με την ανάπτυξη του τουρισμού και τα μεγάλα βαπόρια, πλήγωσαν την γραφικότητα του. Το Γαύριο όπως είναι σήμερα, απέχει σαν εικόνα από ένα κυκλαδίτικο παραθαλάσσιο χωριό. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

Και έξω και μέσα στο λιμάνι δεκάδες τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Κανείς δεν είναι σίγουρος που και πότε επιτρέπεται το παρκάρισμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, είναι ότι εκεί κυριαρχεί μια άνευ προηγούμενου κυκλοφοριακή αναρχία, με δεκάδες αυτοκίνητα που κυριολεκτικά το πνίγουν. Το μέρος έχει καταντήσει το υπαίθριο parking σχεδόν ολόκληρης της Άνδρου. Ο καθένας παρκάρει όπου βρει για όσο χρόνο θέλει, αδιαφορώντας αν ενοχλεί η απαγορεύεται. Απ’ τα καφέ ή τα καταστήματα της παραλίας δεν μπορείς να δεις καν την θάλασσα, γιατί μπροστά σου βρίσκονται από θηριώδη τζιπ μέχρι τεράστια φορτηγά.

 

Χώρος παρκαρίσματος ακόμα και μέσα στο λιμάνι.
 

Από την νότια πλευρά μέχρι το τέλος της προκυμαίας, παντού Ι.Χ. Στον δρόμο και από τις δυο πλευρές, άλλα σταθμευμένα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να διασταυρωθούν δυο διερχόμενα αυτοκίνητα. Η εικόνα του τόπου θυμίζει περισσότερο… Παγκράτι ή Κυψέλη και σχεδόν καθόλου Κυκλάδες.

Ο χώρος στην προέκταση του λιμανιού που σήμερα χρησιμεύει κι αυτός σαν άτυπο πάρκιγκ

Βέβαια σε κάθε λιμάνι υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και αυτό είναι φυσιολογικό. Το παράλογο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι στο Γαύριο υπάρχει  έτοιμη λύση αλλά  κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, να την υλοποιήσει: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΥΘΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Βρίσκεται πίσω από τα σχολεία, περίπου 200 μέτρα από το λιμάνι και η έκταση του είναι τέτοια που χωρούν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Κι όμως υπάρχει χώρος για παρκιγκαι μάλιστα πολύ χώρος. Ερωτάσθε οι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης έχετε σκοπό να φέρετε το σοβαρό θέμα στο συμβούλιο ή θα τσακώνεστε για διαδικαστικά και μικροθέματα; 

Κανείς όμως δεν υποχρέωσε τους επισκέπτες, τους τουρίστες, τους παραθεριστές, τους κατοίκους ή τους επαγγελματίες να πάνε εκεί τα οχήματα τους.

Κανείς δεν ύψωσε την φωνή του και δεν εφάρμοσε τον νόμο, προκειμένου να σταματήσει πλέον να ασφυκτιά το όμορφο χωριό, να αποκτήσει την χαμένη του γραφικότητα και να πάψουν να… βολεύονται οι νεοέλληνες, που βαριούνται να περπατήσουν πέντε λεπτά.

Και νεκροταφείο αυτοκινήτων στο μη χρησιμοποιούμενο παρκιγκ!!!

Και ένα τζιπ εγκαταλειμένο στο πάρκιγκ...

Αν και υπήρχαν προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της τάξης και την δημιουργία ενός πολιτισμένου χώρου στάθμευσης, δεν έχει γίνει τίποτα.

Η μεγάλη αλάνα πίσω από τα σχολεία, δεν έχει φωτισμό και καθόλου φύλαξη. Εκεί έχουν σημειωθεί κρούσματα βανδαλισμών και κλοπές, κάτι που λογικά αποθαρρύνει τον οποιοδήποτε, να αφήσει εκεί το αυτοκίνητο του.

Θα μπορούσε με μια μικρή δαπάνη να ηλεκτροφωτιστεί και τις νυχτερινές ώρες να φυλάσσεται μ’ ένα μικρό αντίτιμο, έτσι ώστε να μην είναι ζημιογόνο.

Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζονται μόνο δυο αποφάσεις. Μια του Δημοτικού Συμβουλίου που να καθορίζει ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ τον συγκεκριμένο και άλλη μια του Λιμενικού Ταμείου που να απαγορεύει το παρκάρισμα στην παραλία.

Τα υπόλοιπα θα έρθουν… φυσιολογικά. Θα υπάρξει μια περίοδος γκρίνιας και δυσαρέσκειας από τους… καλο(κακο)μαθημένους και ύστερα θα πειθαρχήσουν όλοι, φοβούμενοι και τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου.

Να λοιπόν πως θα ομορφύνει και το Γαύριο, που αποτελεί και το μπαλκόνι του νησιού, στην πρώτη επαφή της Άνδρου με τον ταξιδιώτη.

Κ.Χ

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ή απάντηση σας είναι από μόνη της άρθρο σε προσφιλή σας θεματολογία......Καληνύχτα σας....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όπως και η δική σας. Καλήνυαχτα και σ' εσάς
...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ.Μπασαντή, ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στο διάλογο και θα ήθελα να σας πω τα εξής:

Θα επικοινωνήσω μαζί σας μόλις ολοκληρώσω την καταγραφή μου για τα πεπραγμένα των 21 δημοτικών συμβούλων, με την ματιά του πολίτη που ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στον τόπο του, επειδή αυτά τα τεκταινόμενα επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μου, την περιουσία μου, και το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μου.

Και εγώ δεν θυμάμαι να συμμετέχετε εσείς σε όλες τις αντιπαραθέσεις, χωρίς αυτό να ακυρώνει την όποια συμμετοχή σας, σε αντίθεση με εσάς που προσπαθείτε να με ακυρώσετε επειδή δεν συμμετείχα στις συγκεκριμένες αντιπαραθέσεις που αναφέρετε.
Μην ξεχνάτε ότι εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν έχω ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε το κάθε λιθαράκι που βάζει ο κάθε πολίτης στον τόπο του…

Ο λόγος που αναφέρομαι στο σχόλιό μου για τον κ.Καπάκη είναι γιατί, ενώ είναι ο μόνος που ασχολείται σοβαρά και τεκμηριωμένα με τα τοπικά δρώμενα, η δράση του αυτή ενοχλεί εμμονικά ορισμένους απλώς "παρόντες"…
Μπορείτε να αναφέρετε ποιά είναι η συμβολή (δυστυχώς πολλών αν όχι των περισσότερων) δημοτικών συμβούλων που δεν έχουν λείψει καθόλου από την Άνδρο; Ποιό έργο πνοής πρότειναν; Ποιό έργο πνοής σχεδιάστηκε;
Και δεν αναφέρομαι σε έργα συντήρησης και λειτουργίας υφιστάμενων υποδομών…

Δεν ρώτησα, αλλά ψάχνω για τις απουσίες και παρουσίες, και από τα μέχρι τώρα στοιχεία μου προκύπτει ότι άλλος είναι ο πρωταθλητής στις απουσίες …

Τέλος, επαναλαμβάνω ότι ουδόλως ενοχλείστε, για το ότι και άλλοι αιρετοί πλην του κ.Καπάκη εργάζονται στην Αθήνα, στη Σύρο κλπ, όπως πχ ο κ.Έπαρχος και ο κ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσωπα που έχουν εκ της θεσμικής τους ιδιότητας πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα τοπικά δρώμενα.

Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία και θα επικοινωνήσω το συντομότερο δυνατό μαζί σας, με τα στοιχεία από την έρευνά μου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο κ. Καπάκης ενοχλεί διότι παρεμβαίνει εξωθεσμικά και εξωδιαδικαστικά σε μια νόμιμη διαδικασία που φτάνει στο τέλος (όπως φτάνει - με την αδυναμία του παρόντος δημάρχου να φέρει κάτι σε πέρας). Ο κ. Καπάκης αναδεινύεται σε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ στοιχείο ενός νησιού. Παρεμβαίνει.ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Εκμεταλεύεται τη θέση του για ψηφοθηρικούς λόγους. Αδιαφόρησε επί πολλά χρόνια για τα σκουπίδια. Αδιαφόρησε τρεις φορές που ψήφισε τα κριτήρια χωροθέτησης (Νοεμβριος 2015, Φεβρουάριος και Μάρτιοσ 2015) και προχτές βγήκε και έγραφε για αδιαφανή κριτήρια. Ποτε κατάλαβε ο κ. Καοπάκης πως είναι αδιαφανή; Ψήφους μαζεύει όπως ο κ. Σουσούδης παλαιότερα στο Μπατσί. Αν υπάρχουν νερά στην Πλούσκα θα το δείξει η εφαρμογή της μελέτης. Όχι οι απόψεις του κάθε Νικολόπουλου που τον λένε Στασινόπουλο και τον είπανε και Πουλόπουλο. Και παριστάνει τον ειδήμονα. Δεν με ενδιαφέρει που μένουν οι ανδριώτες. Με ενδιαφέρει αν κάνουν τον καθήκον τους. Ο κ. Καπάκης δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του ως αντιπολίτευση εδώ και 14 μήνες. Στα ΔΣ έρχεται ελάχιστα. Βγάζει ανακοινώσεις τελευταία για το θεαθήναι. Και ξαφνικά ανέλαβε με πολιτικές παρεμβάσεις να σταματήσει κάθε χωροθέτηση. Εκτός από αδαής στο θέμα είναι και εκτός πάσης νομιμότητας. Κι αυτός και ο κ. Καπετάνιος. Αν είχαν κάτι να πουν έπρεπε να το πουν πέρσι το καλοκαίρι. Αλλά πέρσι το καλοκαίρι δεν ήταν ΓΓ για να τα κάνει όλα άνω-κάτω. Αυτό είναι ο λόγος που γράφουμε εναντίον του. Και θα συνεχίσουμε να γράφουμε (όπως και εναντίον του κ. Σουσούδη - μήπως έχουμε και με αυτόν εμμονές;) γιατί ως αδαής που είναι κάνει κακό. Όσο για τις εμμονές εμείς κρινόμαστε γιατί είμαστε επώνυμοι και για το αν έχουμε εμμονές, οι οιψευδώνυμοι και τα προφίλ της λάσπης, που τρολάρουν καθένα που τολμά να πει τη γνώμη του ΕΠΩΝΥΜΑ, δεν κρίνονται. Αυτή είναι η αλήθεια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ ΠΟΛΙΤΗ αδυνατώ να κάνω έναν λεπτομερή απολογισμό και των 21 δημοτικών συμβούλων που εκλέχτηκαν το 2014. Αν κάνετε εσείς θα χαρώ να τον δημοσιεύσω. Αν όχι επώνυμα τουλάχιστον με κάποια αρχικά και εφόσον επικοινωνήσετε μαζί μου. Έχω άλλες προτεραιότητες. Τώρα για όσα μου καταμαρτυρείτε. Δεν σας είδα να συμμετέχετε στην ανοιχτή αντιπαράθεση που είχαμε με τον κ. Θεολόγου και την κ. Βασιλοπούλου την άνοιξη για μια σειρά θέματα. Μόνο για τον κ. Καπάκη ενοχληθήκατε. Περίεργο. Επιπλέον δεν σας θυμάμαι να συμμετέχετε στην υπεράσπιση του κ. Καπάκη, πέρσι έναντι του κ. Βουραζέρη. Μόνο το Εν Άνδρω τον στήριξε τότε. Και πάλι περίεργο.
Αλήθεια πως ανακαλύψατε την συμβολή του στα κοινά της Άνδρου ενώ λείπει ουσιαστικά 12 ολόκληρους μήνες και από το ΔΣ, αλλά και από τα δρώμενα του νησιού. Ρωτήστε για τις παρουσίες του και θα μάθετε. Εκτός αν εννοείται παρουσία 4-5 εθιμοτυπικές επισκέψεις και κάποιες παρεμβάσεις στο f/b;
Ποιες όμως από όλες τις παρεμβάσεις του έχετε αξιολογήσει θετικά:
(α) Σας άρεσε η ανοικτή πολιτική κάλυψη που έδωσε ο ίδιος προσωπικά στα ψευδεπίγραφα προφίλ της λάσπης και σε όσα ασύστολα γράφουν στην ομάδα του; ‘Ίσως γιατί συνεργάζονται πολιτικά μαζί του. Αν σας αρέσουν αυτές οι πολιτικές μέθοδοι «με γεια σας και χαρά σας»!
(β) Σας άρεσε η ανοικτή πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης την οποία προκάλεσε και στήριξε επώνυμα έναντι της νόμιμης διαδικασίας χωροθέτησης. Εμάς δεν μας άρεσαν τέτοιες εξωδιαδικαστικές παρεμβάσεις ούτε επί ΝΔ, ούτε επί ΠΑΣΟΚ. Και δεν μας αρέσουν ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν σας αρέσουν εσάς κάτι τέτοια επειδή τα επιχειρεί ο κ. Καπάκης και πάλι «με γεια σας και χαρά σας»…
(γ) Σας αρέσει που μετά δύο χρόνια στην αντιπολίτευση (ουσιαστικά μόνο ένα γιατί εδώ και 12 μήνες γράφει εξ αποστάσεως) ΠΟΤΕ δεν πρότεινε ένα έργο πνοής για το νησί μας. Ποτέ δεν πρότεινε μια παρέμβαση πνοής για την Άνδρο. Δεν έχει πάρει θέση για ΤΙΠΟΤΑ που θα είχε πολιτικό κόστος. Ούτε είπε μια κουβέντα στις δύο μεγάλες συζητήσεις που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το Εν Άνδρω (συνεργάτες του Εν Άνδρω τις οποίες στηρίξαμε) με στόχο την βελτίωση της εικόνας του λιμανιού. Αλλά ούτε και για το Πνευματικό Κέντρο του Γαυρίου δεν έχει πει τίποτα όπως παραδέχτηκε και ο κ. Γ. Μαμάης που ήταν εκ των θερμών υποστηρικτών του. Ίσως για να μην διαταράξει τις σχέσεις του με κάποιους και χάσει ψήφους. Αν σας αρέσει εσάς μια τέτοια αντιπολίτευση και πάλι «με γεια σας και χαρά σας»…
Από τις τρεις παραπάνω "παρεμβάσεις" του είναι σαφές πως η αναφορά μας στον κ. Καπάκη αυτή την εποχή έχει να κάνει με την δράση του που είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ με όλες τις σημασίες της λέξης. Δεν σκοπεύουμε κάθε φορά που κάνουμε κριτική σε κάποιον να κάνουμε συνάμα κριτική και σε όλους όσους έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Οι θέσεις μας είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει και έναντι του κ. Βουραζέρη και έναντι του κ. Μπάλλα. Και φυσικά έναντι του κ. Σουσούδη. Δεν σκοπέυουμε για κάθε κριτική ή επίκριση να κάνουμε και μια ανακεφαλαίωση για όλους τους άλλους για να ικανοποιήσουμε εσάς ή τους όποιους οππαδούς έχει στο νησί ο κ. Καπάκης. Σταματούμε εδώ. Και ευχαριστούμε για τον διάλογο που είχαμε. Δ. Μπ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως συνηθίζω να λέω: "Απλά τα πράγματα"!
Εσείς δεν τα κάνατε μόνο σύνθετα, εμπλέξατε και σενάρια δικά σας.
Αυτός που πρέπει να κάνει κάτι (ο νυν δήμαρχος) - δεν ξέρει -δεν μπορεί - δεν κάνει κάτι. Το μόνο που προσπαθεί εμμονικά να επιτύχει είναι το ΧΥΤΥ στην Πλούσκα - που αν δεν του κάτσει θα τον πάρουν με ζουρλομανδύα!
Ποιός ο ρόλος της αντιπολίτευσης? Όχι μόνο να κατακρίνει αλλά και να ακούμε τι λύσεις προτείνει. Μπορούμε πλέον σαν λογικά όντα να ξεχωρήσουμε αν ακούσουμε κάποιες μπούρδες ή αν ακούσουμε κάτι λογικό - σωστό. Πως θα μπορέσουμε όταν έλθει η ώρα να τον ακιολογήσουμε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ,
Φυσικά και γνωρίζω όπως όλοι στην Άνδρο για το πρόβλημα υγείας του κ. Θεολόγου και του εύχομαι ολόψυχα περαστικά.
Όταν όμως αναφερόμουν στην μείζονα αντιπολίτευση, δεν εννοούσα τον κ. Θεολόγου, ο οποίος είναι απόλυτα δικαιολογημένος στην παρούσα χρονική στιγμή όσον αφορά την ευθύνη που αναλογεί στο πρόσωπό του, αλλά τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. Επίσης, αναφερόμουν στην συμπολίτευση η οποία έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Ο λαός της Άνδρου με την ψήφο του, έδωσε ποσοστό ευθύνης για τα κοινά 60% στο συνδυασμό του κ.Σουσούδη, 28,5% στο συνδυασμό του κ.Θεολόγου και 11,5% στο συνδυασμό του κ.Καπάκη εξ ου και το «ελάσσων αντιπολίτευση».
Θεωρώ λοιπόν για να ανήκετε στους έγκριτους δημοσιογράφους, ότι θα πρέπει να αναφέρετε τα καλώς και τα κακώς κείμενα των αιρετών του δήμου μας, με το μερίδιο θετικής ή αρνητικής κριτικής που αναλογεί στον καθένα τους.
Είναι αρκετός καιρός που μας βομβαρδίζετε με σχόλια για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Καπάκη, (σχεδόν αποκλειστικά και εντελώς δυσανάλογα με το μερίδιο ευθύνης του, 11.5%), για ότι δεν γίνεται ή κακώς γίνεται στο νησί μας.
Διευκρινίζω ότι δεν ανήκω στους ανδριώτες που τον ψήφισαν, (δεν είχα τότε δείγματα γραφής του), παρακολουθώ όμως τα τεκταινόμενα στο νησί μας και διαπιστώνω ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, ασχολείται συστηματικά, προσπαθεί και παρεμβαίνει εύστοχα με πολυθεματικά και όχι μονοθεματικά σχόλια, για ζητήματα που μας ενδιαφέρουν ως πολίτες, είτε βραχυπρόθεσμα στη καθημερινότητά μας είτε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, που εσείς αναφέρετε απαξιωτικά στο άρθρο σας ως «τετριμμένα μικροπράγματα της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου».
Άρχισα να τον παρακολουθώ ψάχνοντας να βρω την αλήθεια σε όσα του καταμαρτυρείτε, και πιστέψτε με, με βοηθήσατε να αρχίσω να διαμορφώνω άποψη για το πρόσωπό του, την συγκροτημένη σκέψη του, την μεθοδικότητά του και κυρίως το ότι τολμά να έχει δική του άποψη και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή έχει προσόντα που δεν τα έχω δει μέχρι τώρα σε όσους έχουν εκτεθεί στα κοινά του νησιού μας.
Σας διαβεβαιώνω ότι τα παραπάνω συζητούνται ευρέως στους κύκλους της Χώρας, και πιστέψτε με, υπάρχει μεγάλη δυναμική στο πρόσωπο του κ.Καπάκη, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Εξάλλου οι ανδριώτες έχουμε αποδείξει ότι στα δημοτικά δρώμενα τους κρίνουμε όλους για το έργο τους και όχι για την κομματική τους ταυτότητα που μας είναι αδιάφορη.
Τέλος, είναι απορίας άξια η εμμονή σας κατά του κ.Καπάκη λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχει στην Κεντρική Κυβέρνηση , ενώ αντιθέτως θα έπρεπε όπως όλοι μας, (ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων),να καμαρώνετε που ένας ανδριώτης βρίσκεται σε τέτοια θέση.
Επίσης, ουδόλως ενοχλείστε για τις επαγγελματικές δραστηριότητες όλων των αιρετών (πλην του κ.Καπάκη βεβαίως ).
Ουδόλως βέβαια ενοχλείστε, για το ότι και άλλοι αιρετοί πλην του κ.Καπάκη εργάζονται στην Αθήνα, στη Σύρο κλπ, όπως πχ ο κ.Έπαρχος και ο κ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσωπα που έχουν εκ της θεσμικής τους ιδιότητας πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα τοπικά δρώμενα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για σφαιρική ενημέρωση, θα είχε ενδιαφέρον και o ρόλος της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης για το σοβαρό θέμα που αναδεικνύεται με το άρθρο σας και το ζούμε όλοι στην καθημερινότητά μας.
Εκτός από τον Δήμαρχο και την ελάσσονα αντιπολίτευση που σχολιάζεται τελευταία σε όλα σχεδόν τα άρθρα σας , υπάρχουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι.
Το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο εμπλέκονται στο θέμα ή όχι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο. Ο συντάκτης μας μιλά μόνο για την δημοτική αρχή. Για τις λεζάντες που αφορούν τους επικεφαλής και είναι δικές μας να σας πούμε πως ο κ. Ν. Θεολόγου περνά μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Ίσως δεν το ξέρετε. Και το site έχει αναστείλει την κριτική σε έναν άνθρωπο που έχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σχολιαστή '' ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ - ΦΙΛΙΚΑ '' ...κρίμα που δεν έβαλες το όνομα σου δίπλα ? ?
(καλή μας κυρία το γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο σας οι ψυχαναλυτικού πειεχομένου ερμηνείες και τα όποια προσωπικά σας με ανθρώπους δεν ενδιαφέρουν το site. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Επίσης λάβετε υπόψη σας πως το site δεν είναι χώρος κατάθεσης βιογραφικών στοιχείων υποψηφίων δημάρχων για το 2019. Αυτές αργούν...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η φίλη ζει στην εποχή του καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ. Τότε που συμπολίτευση και αντιπολίτευση περίμεναν τον τελευταίο χρόνο για να κάνουν ή να πουν κάτι. Επί τρια χρόνια κάθονταν και αερίζονταν με λόγια Δυστυχώς φίλη του φίλου δεν έχετε ακούσει για τον ρόλο της σύγχρονης αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση σήμερα προτείνει, συστήνει, πιέζει. Και από αυτά κρίνεται. Αλλά τι να προτείνουν οι ΑΠΟΝΤΕΣ στους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ; Τι είπατε "όταν γίνει δήμαρχος ο κ. Καπάκης"; Και πως θα γίνει δήμαρχος στην Άνδρο κάποιος εξ αποστάσεως. Αντεπιστέλων δήμαρχος δεν εφευρέθηκε ακόμα. Και μια πληροφορία που αγνοείτε Από το 2010 ψηφίζουν για δήμαρχο Άνδρου όλοι. Και όλοι σημαίνει: ΆΝΔΡΟΣ = ΧΩΡΑ + ΚΟΡΘΙ + ΜΠΑΤΣΙ + ΓΑΥΡΙΟ. Αυτό πες τε και στον κ. Καπάκη που κοιτά να εξυπηρετήσει πολιτικά μόνο τους φίλους του. Και στην επόμενη εθνική γιορτή ας κάνει τον κόπο να πάει μέχρι την πρωτέυουσα του νησιού μιας και θέλει να λέει πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Σαν....μερικούς-μερικούς κάνεις και σύ ρε ΣΧΟΙΛΑΣΤΉ '' Θρασύβουλε ''.... ο Καπάκης είναι δήμαρχος ? ?.....κάνε υπομονή όταν θα γίνει δήμαρχος να τον ρωτήσεις ?
Τώρα πήγαινε και ρώτησε την σημερινή αντιδήμαρχο, την φαρμακοποιό,τον Αθανασίου ( σύμβουλοι είναι και σήμερα)...για να σου πούνε για αυτό το αίσχος !....αυτοί κάτι ξέρουν που δεν προχώρησε τίποτα απο την εποχή της Κατερίνας Τζουάνου ! Και το κυριότερο ! τον σύλλογο επαγγελματιών ΓΑΥΡΊΟΥ που είναι ανύπαρκτος, ρώτα καλύτερα και τι έχει κάνει ? ?
(το σχόλιο εδώ κυρία μου αφορά τα προσωπικά σας ή ίσως οικονομικές συναλλαγές με κάποιους, τα οποία δεν αφορούν το site ή άλλους ανθρώπους)
Ας έρθει λοιπόν ο κύριος Καπάκης που όλοι σε αυτόν αναφέρεστε και ελπίζετε και ειλικρινά πολλοί τον πιστέβουν ότι έχει τα κότσια να κάνει κάτι,αλλά που τώρα δυστυχώς για τον τόπο, εσύ ''Θρασύβουλε'' και οι όμοίοι σου μας φέρατε έναν ανύπαρκτο τελικά δήμαρχο και μία ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση.... και όλοι τώρα αναζητάμε την εμπλοκή της ελάσσονος αντιπολίτευσης και καλά κάνετε, αλλά οι δημοκρατικές διαδικάσίες επιβάλλουν, να τηρηθούν οι διαδικασίες καταμερισμού έργου και επίσης καταμερισμού ευθυνών, σε διοικούντες κια αντιπολιτευόμενους.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί η λύση έχει πολιτικό κόστος?
Μήπως πολιτικό κόστος για 5 και όφελος για 95?
Ας βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.
Φυσικά απο το Σουσούδη δεν περιμένω τίποτα. Περιμένω να ακούσω τον Καπάκη αν και τι έχει να πει γι' αυτό !
Όπως συνηθίζω να λέω: "Απλά τα πράγματα"!
ΣΧΟΛΙΟ
Ταυτιζόμαστε σήμερα μαζί σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro