Άνδρος: «Ελεύθεροι πολιορκημένοι»…

 

Τι είναι ένα νησί χωρίς καράβια; Ένας τόπος κλεισμένος στον εαυτό του και αποκλεισμένος από τον κόσμο!! Φωτογραφία: ναυτικό μνημείο εν Άνδρω)...

Το πρώτο τηλεφώνημα έδωσε την ιδέα. Το δεύτερο ήταν προμήνυμα. Το πρώτο μετέφερε το κλίμα της Άνδρου. Το δεύτερο το κλίμα για το μέλλον της απεργίας. Και στις δύο περιπτώσεις κλίμα δύσκολο. Αν και το νησί αντέχει ακόμα.

Στο πρώτο τηλεφώνημα φίλος από Άνδρο: «Περιμένουμε. Αλλά παραμένουμε “ελεύθεροι πολιορκημένοι”. Είμαστε ελεύθεροι, αλλά και πολιορκημένοι. Τριγύρω θάλασσα χωρίς καράβια. Άρα πως να βγούμε από το νησί. Δύσκολα τα πράγματα φίλε μου…». Στο δεύτερο φίλη από Άνδρο: «Μάλλον άδικα περιμένετε καράβι. Νομίζω πως οι ναυτικοί θα το πάνε μέχρι Πέμπτη. Δηλαδή θα κλείσουμε εβδομάδα…».

Οι πληροφορίες λένε πως το κλίμα στην ΠΝΟ εξακολουθεί να είναι βαρύ. Το κλίμα στο νησί για την ώρα δείχνει ήσυχο. Δεν υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Ίσως γιατί ο πληθυσμός τον χειμώνα μειώνεται και δεν υπάρχει πίεση. Όμως έχουν προβλήματα όσοι προγραμμάτιζαν να πάνε του Αγίου Νικολάου στην Άνδρο μιας και γιορτάζουν τόσο ο πολιούχος στον Όρμο Κορθίου όσο και στο Γαύριο. Γιορτάζει και ο Άγιος Νικόλαος στο Νειμποριό της Χώρας και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου ετοίμαζε μεγάλη γιορτή. Αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν θα γίνει μιας και δεν υπάρχει καράβι να έρθει ο κόσμος στο νησί.

Προβλήματα έχουν όσοι είχαν προγραμματίσει δουλειές και ραντεβού στην Αθήνα κλπ. Προβλήματα θα αρχίσουν να έχουν και όσοι περιμένουν εμπορεύματα. Και αν συνεχίσει η απεργία άλλο ένα 48ώρο, όπως φημολογείται, θα φτάσει η ακινησία των πλοίων μέχρι την Πέμπτη, όπου είναι ήδη προγραμματισμένη νέα 24ώρη απεργία.

Συνεπώς, αν συμβεί αυτό πράγμα πιθανό εδώ που είμαστε, τότε θα έχουμε μια ολόκληρη εβδομάδα αποκλεισμό. Κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στην Άνδρο. Όπως έχει ήδη δημιουργήσει και σε άλλα νησιά.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet