ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στο Κόρθι

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

 

Οι επαγγελματίες, οι σύλλογοι και οι φορείς του Κορθίου αποφάσισαν να διοργανώσουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ. Τα καταστήματα της περιοχής έχουν ανακοινώσει ήδη σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις για την ημέρα αυτή. Με κάθε αγορά θα δίνεται επιπλέον ένα κουπόνι συμμετοχής σε κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2017 και θα προσφέρει στους νικητές μεγάλα δώρα!

Για τη μεταφορά των επισκεπτών από το Γαύριο θα υπάρξει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 16:15 από το λιμάνι και θα επιστρέψει μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες.

Από την περσινή Λευκή Νύχτα στο Κορθι. Πυροτεχνήματα (φωτ. Δ. Αντωνέλλος)

Το 2014 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κορθίου κάτι αντίστοιχο με μεγάλη επιτυχία. Με πρωταγωνιστές τον Ιωσήφ και την Παναγία πάνω σε ένα γαϊδουράκι, βοσκούς και μάγους να ακολουθούν και τα παιδάκια των σχολείων της περιοχής να τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παρουσιάστηκε η «ζωντανή φάτνη».

Από την περσινή Λευκή Νϋχτα. Ο Ιωσήφ και η Μαρία φτάνουν με το γαϊδουράκι (φωτ. Δ. Αντωνέλλος)

Η πομπή κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της περιοχής, όπου είχε στηθεί μία φάτνη από άχυρα. Εκεί τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Νικολάου και του Δημοτικού Σχολείου της Πίσω Μεριάς τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Ο Άγιος Βασίλης, που ακολουθούσε πίσω από την πομπή, μοίρασε γλυκά και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας με τη «ζωντανή φάτνη» και τον Άγιο Βασίλη διοργανώθηκαν και το 2015 σημειώνοντας ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό του Κορθίου και να κλέβουν την παράσταση.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet