Μπατσί: Η χειμερινή ζώη των καλοκαιρινών τόπων...

Στην πλατεία. Το καλοκαίρι φαντάζει τόσο μικρή και τον χειμώνα τόσο μεγάλη. Όμως οι άνθρωποι του τόπου είναι εκεί για να την ζωντανεύουν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μικρός τόπος το Μπατσί. Το καλοκαίρι απλώνει πολύ με τόσους επισκέπτες, που έρχονται από παντού, για μια-δύο μέρες ή για περισσότερες. Μοιάζει με μικρή πόλη. Τον χειμώνα όμως μικραίνει εξισου πολύ γιατί οι χειμερινοί κάτοικοι του είναι λίγοι.

Το δημοτικό και οι ωραίες μαμάδες του που δίνουν ζωή με την παρουσία τους στον τόπο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως κάνουν ότι μπορούν να δώσουν ζωή στο χωριό τους. Και μερικές φορές τα καταφέρνουν. Όπως χτές, Κυριακή βράδυ, που μαζεύτηκαν αρκετοί σε μια μικρή αγορά. Τα σχολεία, Το νηπιαγωγείο. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες. Μέρες που είναι θέλησαν να δώσουν ένα χρώμα στο μικρό μισοάδειο παραλιακό χωριό που έλαμπε όλη μέρα μέσα στον ήλιο.

 

 Ήταν και το Γαύριο εκεί. Να δώσει και αυτό το παρόν μιας και ακόμα εκεί δεν άρχισαν εκδηλώσεις (φωτ. Εν Άνδρω).

Και έλαμπε και μέσα στην ήσυχη νύχτα. Νηνεμία πριν την καταιγίδα, που αναμένεται να φέρει ο χειμώνας, που έρχεται τις επόμενες μέρες.Αλλά όσο διαρκέσει αυτή η νηνεμία οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν να δώσουν χρώμα. Να δώσουν ζωή. Να δώσουν ελπίδα.

 

Η παραδοσιακή φάτνη και το δέντρο μπροστά στη θάλασσα. Λίγο διαφορετικά από κάποια άλλα τοπία... (φωτ. Εν Άνδρω).

Βρεθήκαμε για λίγο μαζί τους. Χάρηκαμε μαζί τους. Το ίδιο βράδυ είχε γιορτή και η Κατάκοιλος. Όμως δεν φτάσαμε μέχρι εκεί. Αξίζει όμως τον κόπο να την αναφέρουμε γιατί μας κάλεσαν κάποιοι που θα συνέχιζαν εκεί την βραδιά.

Τα δύσκολα βράδια του χειμώνα χρειάζεται αυτη η ζεστασία, η αλληλεγγυη, η συλλογικότητα. Στοιχεία που δίνουν χρώμα στη νύχτα και στη ζωή αυτού του μικρού τόπου τον χειμώνα... Καλές γιορτές φίλοι μου...

  "Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet