Πρόσκληση/ευκαιρία για καρδιολόγο, οδοντίατρο και ακτινολόγο στην Άνδρο

Η Άνδρος αντικειμενικά είναι ωραίο νησί. Προνομιούχο μάλιστα γιατί είναι κοντά στην Αθήνα, έχει εύκρατο κλίμα και για περίπου επτά μήνες τον χρόνο - με αποκορύφωμα τους τρεις καλοκαιρινούς - συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Αυτά είναι κάποια από τα κίνητρα για γιατρούς, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και να αποφασίσουν να εργαστούν η στο Κέντρο Υγείας ή σε κάποιο αγροτικό ιατρείο.

Συγκεκριμένα έχουν ανοίξει θέσεις για ένα καρδιολόγο, ένα οδοντίατρο και ένα ακτινολόγο, ειδικότητες που λείπουν από τις δομές δημόσιας υγείας στο νησί και είναι απαραίτητες, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας κ. Ν. Καραμαρίτης, υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, έκανε γνωστό πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, καθορίστηκαν οι ειδικότητες για τους 39 γιατρούς που θα προσληφθούν και ήδη έχει ανοίξει η διαδικασία των προσλήψεων.

Μάλιστα, έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ώστε να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες. Η τρίτη φάση, προβλέπει την πρόσληψη 25 επιπλέον γιατρών, αγροτικών και ειδικότητας, που θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεύτερης φάσης που είναι σε εξέλιξη, για τους γιατρούς ειδικότητας.

Το ύψος των χρημάτων που θα προέρχονται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και θα είναι επίδομα επιπλέον του μισθού τους είναι 450 ευρώ τον μήνα. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια. Το σύνολο των ιατρών που θα επιδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 15 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν ως επιπλέον αποζημίωση τα 450,00€.

 Ο πίνακας με τις  39 θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στον αρμόδιο φορέα (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) είναι ο εξής:

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

η επίσημη προκήρυξη που είναι για να τη διαβάσουμε και να δούμε πως γίνονται οι αιτήσεις?