Η βαρυχειμωνιά μένει, το γρήγορο ιντερνέτ έρχεται...

 

Η βαρυχειμωνιά συνεχίζεται στην Άνδρο. Το τσουχτερό κρύο ήρθε και θα μείνει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη (20 Δεκεμβρίου).

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι από Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, θα φτάσουν κάποια στιγμή σε ένταση τα 7 μποφόρ. Στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Από την επόμενη Τετάρτη (21 Δεκεμβρίου) το σκηνικό αλλάζει. Γυρίζει νοτιάς που θα φέρει βροχές και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Κάπου όμως υπάρχει και μια ευχάριστη είδηση. Πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου ιντερνέτ θα έχουν από την Πέμπτη (22 Δεκεμβρίου) χιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Οι περιοχές που μέχρι σήμερα τελούσαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπου «ψηφιακού αποκλεισμού», πλέον θα συνδέονται στο διαδίκτυο με ταχύτητες ως 50Mbps, όπως και η υπόλοιπη χώρα, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση του έργου «Rural Broadband Internet» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που σχεδίασε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα εξυπηρετούνται σχεδόν 3.700 οικισμοί της χώρας,με περισσότερους από 525.000 κατοίκους.

Σε ότι μας οι Κυκλάδες είναι μέσα σε αυτές τις περιοχές. Όπως, ανακοινώθηκε πρόσβαση σε γρήγορο ιντερνέτ θα έχουν 1.411 οικισμοί 15 Νομών της Στερεάς Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανίας, ‘Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκίδας.

Αναλυτικά οι περιοχές που έχουν ήδη πρόσβαση στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στα παρακάτω links:
• Για βόρεια Ελλάδα: http://www.oteruralnorth.gr
• Για νότια Ελλάδα: http://www.oteruralsouth.gr

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

"Θα" έχουν... Δεν υπάρχουν οι Κυκλάδες ακόμη όπως βλέπω...