Εις μνήμην Νίκου Θεολόγου...

 

O Νίκος Θεολόγου σε δημοτικό συμβούλιο (φωτ. Εν Άνδρω).

Η κηδεία του Νίκου Θεολόγου θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017. Μετά την άφιξη του πρωινού πλοίου η σορός  θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Χώρα Άνδρου όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επιθυμία της οικογένειάς είναι αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε έναν από τους ακόλουθους φορείς: Κέντρο Υγείας Άνδρου, Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου, Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου, Ζαχάρειο μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής Λέσβου, ή σε οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό ή φιλανθρωπικό φορέα επιθυμούν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1953 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Γιος μιας φτωχής οικογένειας, που δεν μπορούσε να του προσφέρει υλικά αγαθά, του έδωσε όμως πολλή αγάπη και του δίδαξε να αγωνίζεται και να παλεύει τον καλόν αγώνα στη ζωή του.

Παρέμεινε απαρέγκλιτος στα ιδανικά του ως το τέλος, μαχόμενος με τον τρόπο που γνώριζε, χωρίς παρεκκλίσεις, σε κάθε επίπεδο. Τόσο στην κοινωνική του ζωή, όσο και στην οικογενειακή και προσωπική, δίνοντας επί οκταετία πραγματικό αγώνα ενάντια στην ασθένειά του, πάντα με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να απελπίζεται και χωρίς να παραιτείται.

Για την ιδιότητά του και τη δράση του ως γιατρού, καθώς και για την κοινωνική και πολιτική του προσφορά πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν. Ως γιατρός προσέφερε τις υπηρεσίες του στην κοινωνία, ανεξάρτητα από κάθε προσωπικό συναίσθημα, παραμερίζοντας ακόμα και τα προσωπικά του προβλήματα υγείας, ξεπερνώντας καθημερινά τον εαυτό του.

Η κοινωνική και πολιτική προσφορά ήταν αναπόσπαστα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Ήταν φύσει κοινωνικό ον, καθώς αυτό είχε διδαχθεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Κάθε κοινωνική και πολιτική του δράση ήταν έκφανση αυτού και αποτελούσε πηγαία έκφραση της προσωπικότητάς του.

Αγωνίστηκε για να φτάσει σε κάθε σπίτι και χωριό ο πολιτισμός και η μόρφωση από κάθε θέση, είτε ως πρόεδρος της ένωσης Μυτιλινιών φοιτητών, είτε ως ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου, είτε ως μέλος πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων, είτε ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελείωσε το σχολείο σε δύσκολες συνθήκες στην Καλλονή Λέσβου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το 1981 παντρεύτηκε τη σύντροφο της ζωής του Νάσια, με την οποία έμειναν μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, ως το τέλος.

Απέκτησαν 4 παιδιά και δημιούργησαν μια πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Τα μεγάλωσαν και τα μόρφωσαν, διδάσκοντάς τα τις ίδιες αξίες και τα ιδανικά που είχαν και οι ίδιοι στη ζωή τους.

Ο Νίκος Θεολόγου έφυγε από κοντά μας στις 28 Δεκέμβρη, ωστόσο θα είναι πάντα σε κάθε σκέψη μας και θα ζει μέσα από κάθε μας πράξη.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet