Περιπέτεια στα χιόνια ή παιδιά δεν υπάρχει άκόμα χιονοδρομικό στην Βουρκωτή

Του Διαμαντή Μπασαντή 

Βουρκωτή: εκεί που σταματούν και τα unimok της πυροσβεστικής  H φωτογραφία μιλά μόνη της...

Παραμονή πρωτοχρονιάς γύρω στις 7:15’ το απόβραδο ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική πως τέσσερα άτομα στην περιοχή της Βουρκωτής είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια λόγω ακινητοποίησης του αυτοκίνητου τους. Είχαν ξεκινήσει από την περιοχή του Γαυρίου κι είχαν πάει στα χιόνια!!!

 

Βίντεο: σαν βγεις στον δρόμο για το χιονοδρομικό της Βουρκωτής/ να ξέρεις πως δεν θα το βρεις/ και θα χαθείς/ ότι τζιπ και να διαθέτεις... 

Γύρω στις 10:30 το βράδυ πήραμε τηλέφωνο τον υπεύθυνο στην Άνδρο αν όλα ήταν καλά στην Άνδρο.    Όλα καλά, απάντησε, αν εξαιρέσεις μερικούς που πήγαν για χιόνια κι έμειναν στα… χιόνια!!! Έχει πάει η πυροσβεστική να τους… σώσει!!!

Και συνεχίζεις μόνο με τα πόδια...

Σήμερα το πρωί ώρα 12 πήραμε την πυροσβεστική. Στο τηλέφωνο ο Ντίνος. Αφού μας θύμισε που συναντηθήκαμε πριν μερικές εβδομάδες στο Μπατσί μας εξηγεί πως όλα καλά εκτός από μια παρέα από το Γαύριο που πήγαν για το χιόνι στην Βουρκωτή και τους απεγκλώβισαν την παραμονή το βράδυ λίγο πριν την πρωτοχρονιά…

Για να βρεις μέσα στη νυχτα της παραμονής τους χαμένους ταξιδιώτες, που ψάχνουν το... χιονοδρομικό κέντρο Βουρκωτής!!! 

Το ψάξαμε λίγο το πράγμα και βρήκαμε και λεπτομέρειες και φωτογραφίες και… βίντεο!!! Είδες η τεχνολογία. Φτιάχνει ταινία περιπέτειας πολύ εύκολα. Και αν δεν ήταν η τεχνολογία θα έφτιαχναν οι εφημερίδες ένα κοινωνικό δράμα με οκτάστηλο πρωτοσέλιδο:

-        Τίτλος: Τέσσερα άτομα αγνοούνται στα χιόνια της Βουρκωτής!!!

-        Υπότιτλος: Πήγαν για χιονόμπαλες και χάθηκαν. Τους αναζητούν και δεν τους βρίσκουν…

Ένα τζιπ αποκλεισμένο. Κάποιοι το νόμισαν... ερπυστριοφόρο!!!

Όμως χάρη στην τεχνολογία: αυτοί πήγαν για χιονόμπαλες με το τζιπ και όταν αποκλείστηκαν άρχισαν το τηλέφωνα με τα smartphones: ελάτε να μας σώσετε, χαθήκαμε στα ορεινά της Βουρκωτής!!!

Τι να κάνει η πυροσβεστικό που όλα τα σώζει. Βάζει μπρος το unimok και τρέχει. Αλλά από Άρνη προς Βουρκωτή αδύνατον. Το χιόνι πολύ. Έτσι η «έξοδος» των ανθρώπων που  επιχειρήθηκε από την περιοχή της Χωρας».

 Και δεύτερο τζιπ αποκλεισμένο, Κι αυτό κάποιοι το νόμισαν... ερπυστριοφόρο!!!

Όμως και από Βουρκωτή ο δρόμος πνιγμένος στο χιόνι. Μετά την στροφή για Άχλα το χιόνι 50-60 πόντους. Ακόμα και το όχημα της πυροσβεστικής αδυνατούσε. Αφήνουν οι πυροσβέστες το όχημα και τραβάνε ένα περπάτημα στο χιόνι για ένα χιλιόμετρο μεσ’ τη νύχτα!!! Κι όπως λένε οι ίδιοι οι πυροσβέστες:

Και το σταματημένο Unimοk. Το unimοk σταμάτησε πως βλέπουμε όταν το χιόνι έφτασε στο υψος του "εργάτη" και στα φωτα του φορτηγου: δηλαδή περίπου 70-80 ποντοι. Από εκεί συνεχίζει μόνο ερπυστριοφόρο!!!...

-        Βρήκαμε το εν λόγω όχημα τζιπ, καθώς κι ακόμη τζιπ εγκαταλειμμένο!!! Πήραμε τα 4 άτομα έως το πυροσβεστικό όχημα. Και από εκεί τα μεταφέραμε στην υπηρεσία. Εκεί ήρθαν κάποιοι συγγενείς τους να τους πάρουν. Η όλη επιχείρηση έλιξε περί τις 23:45!!! Καλό το ρεβεγιόν για τη νέα χρονιά!!!

ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ: Πρώτον, κανένα τζιπ δεν φτιάχτηκε για 50-60 πόντους χιόνι. Δεύτερον, όταν πέφτει χιόνι στα ορεινά της Άνδρου δεν είναι γι' αστείο. Γιατί τραβάνε "κουπί" οι πυροσβέστες σε αυτό το νησί… Τρίτον, ρε παιδιά μια πληροφορία: δεν έχει γίνει ακόμα εκείνο το χιονοδρομικό που ψάχνετε στην Βουρκωτή!!! 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet