Οι ομορφιές της Άνδρου «παίζουν» σε όλη την Ελλάδα. Ανέλπιστο «δώρο»… (βίντεο)

Του Δημήτρη Σταυρόπουλου

 

Εντυπωσιακή λήψη από ψηλά του Τουρλίτη στο spot της Εθνικής Τράπεζας...

Οι άγριες, μοναδικές και σχεδόν παρθένες ομορφιές της Άνδρου, «ταξιδεύουν» τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χιλιάδες άνθρωποι καθισμένοι μπροστά από τις τηλεοράσεις, βλέπουν, μαγεύονται, εκστασιάζονται και ρωτούν:

-  Που είναι αυτός ο εντυπωσιακός φάρος πάνω σ' ένα βράχο, που ξεπροβάλει αγέρωχος και βαμμένος με τα χρώματα της αυγής και της σκοτεινής χειμωνιάτικης θάλασσας;

-  Ποιος είναι ο δρόμος για την βουνοκορφή που σταματάει στον ουρανό και συνδέει την ζωή με το άπειρο;

-  Σε ποια άγρια και μεγαλοπρεπή βράχια σπάνε τ' αφρισμένα κύματα του πρωινού;

Ο δρόμος για τον ουρανό. Με το χάραμα...

Είναι η Άνδρος για όσους δεν το γνωρίζουν! Με το μεγαλείο του πελάγους και την μεγαλοπρέπεια των βουνών της, που αποτυπώνονται μοναδικά στα πλάνα ενός πετυχημένου τηλεοπτικού διαφημιστικού spot.

Είναι εικόνα ή πίνακας; Πρωινή λήψη στις "Όρθιες Πέτρες"...

Η Εθνική Τράπεζα, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, έκανε την τιμή στο νησί, να το περιλάβει στο τηλεοπτικό της μήνυμα για τα 175 χρόνια λειτουργίας της. 

Ροδίζει η ανατολή...

Η διαφήμιση έχει διάρκεια 1,09 και ξεκινά με ένα μακρινό πλάνο του φάρου Τουρλιτη το ξημέρωμα. Η εικόνα είναι μαγική. Συνεχίζει και αποτυπώνει εντυπωσιακά κάθετα τον Τουρλιτη με λήψη από ψηλά.  Μετά ο οπερατέρ σκαρφαλώνει στην Κουβαρα, στο ψηλότερο σημείο και αποκαλύπτει εντυπωσιακά τον ανηφορικό χωματόδρομο που τελειώνει… στα σύννεφα. Κατεβαίνει σε ένα γρήγορο χαμηλό πέρασμα από τις άγριες βραχώδεις ακτές της Βόρειας Άνδρου στις "Όρθιες Πέτρες". Και ξαναγυρίζει στην Χώρα αποχαιρετώντας την Άνδρο, μ' ένα ονειρικό μακρινό πλάνο του φάρου την ώρα που χαράζει στο Αιγαίο.

Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει και στο χειμωνιάτικο Αιγαίο...

Η τέλεια διαφήμιση για το νησί. Ανέλπιστη, σοβαρή, πειστική σε μια εποχή που το νησί την εχει απόλυτη ανάγκη. Η επιλογή της Άνδρου ως φυσικό ντεκόρ σε μια τέτοιου βεληνεκούς τηλεοπτική καμπάνια, από ένα απαιτητικό «πελάτη» όπως είναι η Εθνική Τράπεζα, δεν είναι τυχαία. Οι ομορφιές του νησιού έχουν δύναμη και μοναδικότητα…

Υ.Γ  Το Γραφείο Τύπου και το τμήμα marketing της Τράπεζας δεν μας βοήθησαν. Εγκλωβισμένοι σε στερεότυπες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δεν μας έδωσαν ποτέ το βιντεάκι. Λογικές άλλων εποχών… Αν είναι δυνατόν. Δεν πειράζει παιδιά, το βρήκαμε από αλλού.        

Δείτε εδώ όλη την διαφήμιση:

                                                                            

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε με όλο τον σεβασμό, είσαι κοντόφθαλμος και εκπεμπεις μιζέρια. Εξηγούμαι. Από το απόλυτο τίποτα σε ότι αφορά την προβολή του τόπου, έρχεται μια διαφήμιση που παίζει για μέρες στις καλύτερες ζώνες σε όλα τα κανάλια και δείχνει κάποια από τα ωραιότερα τοπία της Ανδρου. Κάτι γινεται, κάτι κινείται, κάτι συζητείται. Η εικόνα έχει τεράστια δύναμη και πραγματική και σημειολογική. Ο φάρος η παραλία μπαίνουν στο μυαλό και δημιουργούν κίνητρα, Δεν το καταλαβαινεις; Αντί να χαρείς, συζητάς για τον τουρίστα από τον Βόλο. Έλεος... Τουλάχιστον εσύ νοιωσε άμορφα που βλέπεις τον τόπο σου με τέτοια χρώματά. Αν δεν μπορείς να μη μετράς τη ζωη με αριθμούς και κοντόφθαλμα προσωπικά συμφέροντα, δεν θα καταλαβεις αν είχε όφελος η Ανδρος από αυτό το μικρο διαφημιστικό μήνυμα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία η διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας.
Σου σηκώνεται η τρίχα βλέποντας σε κάποια μέρη της διαφήμισης την ωραία μας Άνδρο μας στην Τηλεόραση. Γεμίζουμε περηφάνια!

Αλλά ως εδώ.

Τουρίστας από το εξωτερικό δεν θα δει αυτή τη διαφήμιση.
Θα τη δει π.χ. ο Έλληνας από το Βόλο που δεν έχει έλθει στο νησί μας.
Ε και? Θα καταλάβει ότι είναι η Άνδρος?

Η διαφήμιση είναι για την Εθνική Τράπεζα και είναι στοχοποιημένη για το δικό της όφελος.
Εγώ τουλάχιστον δε βλέπω σχέση της διαφήμισης με τον τουρισμό στο νησί μας ή να πεις θα αναγνωρίσει κάποιος ότι κάποια σποτ είναι από το νησί μας (δεν λέει – δεν γράφει πουθενά Άνδρος). Αν βλέπετε ή καταλαβαίνετε κάτι άλλο εξηγήστε μου να το δω και εγώ!

Καλή Χρονιά … με μπόλικη λογική στο νησί μας