Στους εθελοντές που διάνοιγαν χιονισμένους δρόμους...

 

Μόλις έχουν διανοίξει το δρόμο οι Εθελοντές στη Μονή Παναχράντου για να φύγουν επισκέπτες που αποκλείστηκαν εκεί. Δίπλα παρών και το τζιπάκι με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. (φωτ. ΣΕΔΑ & Πολ. Προστασία).

Αυτές τις πολλές και δύσκολες μέρες του χιονιού οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Άνδρου διάνοιξαν χιλιόμετρα δύσκολων και χιονισμένων δρόμων πάνω στο νησί. Όλες οι μικρές ξεχασμένες ορεινές κοινότητες δεν είχαν παρά μόνο αυτούς, που σε συνεργασία την Πολιτική Προστασία, να τους διανοίγουν και να τους ξαναδιανοίγουν τους δρόμους τους, που έκλειναν σχεδόν κάθε βράδυ από το χιόνι.

 

Δαινοίγοντας δρόμο στην χιονοθύελλα (φωτ. ΣΕΔΑ & Πολ. Προστασία).

Γράψαμε γι’ αυτούς, δημοσιεύσαμε φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να δούμε σε ένα βίντεο τις συνθήκες διάνοιξης ενός δύσκολου δρόμου όπως είναι αυτός που ανεβαίνει στην Βουρκωτή και συνεχίζει κάτω από την Κουβάρα. 

Βίντεο από την διάνοιξη του δρόμου για την Βουρκωτή πριν το πέρασμα της Κουβάρας... 

Και μια πληροφορία που δείχνει την προβλεπτικότητα και την σωστή οργάνωση του εθελοντικού σώματος του ΣΕΔΑ. Το "μαχαίρι" με το οποίο διανοίγουν τους δρόμους το πήραν μόνοι τους ξέρωντας πως ο καιρός στην Άνδρο τον χειμώνα το γυρνά συχνά σε χιονιά και θα το χρειάζονταν. 

Δ. Μπ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μαχαίρι πάρθηκε απο κονδύλι του δήμου Άνδρου πρός τον ΣΕΔΑ (είναι το κονδύλι της πολιτικής προστασίας)
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σωστό. Αλλά τον προγραμματισμό τον έκανε ο ΣΕΔΑ. Ο ΣΕΔΑ πρόβλεψε και το ζήτησε από το κονδύλι του. Το βασικό είναι η πρόβλεψη και η προτεραιότητα και αυτά ήταν του ΣΕΔΑ. Βεβαίως ο Δήμος σωστά συνέδραμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σε αυτούς που άφησαν τα σπίτια τους, τις οικογένειες τους, για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να περιμένουν κάποια ανταμοιβή. Ρωτάω τώρα εγώ όμως, η κοινωνία της Άνδρου πέρα από τα συγχαρητήρια που μοιράζει απλόχερα καθώς δεν κοστίζουν τίποτα, τι άλλο κάνει για αυτούς τους ανθρωπους; Ο εθελοντισμός χαρακτηρίζεται από την ανιδιοτέλεια, τέτοιος σύλλογος θεωρώ πως είναι ο ΣΕΔΑ, αλλά θα περίμενα τους έχοντες να βοηθήσουν. Καλή χρονιά