Απαγορεύθηκε το κυνήγι στην Άνδρο. Θα καταγγέλλονται οι λαθροθήρες…

 

Αυτές τις μέρες με την συνεχιζόμενη βαρυχειμωνιά, τις χαμηλές θερμοκρασίες τα χιόνια και τις βροχές, το κυνήγι δεν είναι σπορ. Είναι ένα άνισο παιχνίδι θανάτου. Μια βάρβαρη διαδικασία στην οποία ο κυνηγημένος, δεν έχει περιθώρια να ξεφύγει. Γι' αυτό και απαγορεύτηκε σε όλη την χώρα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.

Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγροτόπους και χερσαίες περιοχές της  Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.

Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.

Ιδιαίτερα στην Άνδρο που βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού και βροχής, η πανίδα του νησιού πρέπει να προστατευτεί αυστηρά. Κανένας κυνηγός δεν πρέπει να ρίξει ούτε μια ντουφεκιά. Αν το κάνει είναι έγκλημα.

Οι κυνηγοί του τόπου που στο παρελθόν έχουν δείξει αλλεπάλληλα δείγματα οικολογικής ευαισθησίας και προστασίας του περιβάλλοντος, πρέπει ταυτόχρονα να προστατέψουν την Άνδρο από τυχόν λαθροκυνηγούς και αν τους εντοπίσουν, να τους καταγγείλουν στην Αστυνομία και το Δασαρχείο.

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet