Άνδρος: Ιδανικό μέρος για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής…

 

Γάμος στην Άνδρο: εικόνα από το βίντεο του Επαμεινώνδα Μαρμαρά

Το έχουμε πει πολλές φορές και το έχουμε γράψει περισσότερες. Άλλωστε το ξέρουν όλοι και το έχουν παραδεχθεί. Η Άνδρος είναι το ιδανικό νησί για χαρούμενα events. Συνδυάζει τα πάντα. Υπέροχες παραλίες, αρχοντιά, κοντινή απόσταση, γραφικότητα, ορεινά μαγευτικά τοπία, πολιτισμό, διασκέδαση.

Ως το κοντινότερο στην Αθήνα κυκλαδίτικο νησί, θεωρείται και προνομιούχο - εκτός από την φυσική ομορφιά που έχει - για όσους θέλουν να την επισκεφτούν, αφού κερδίζουν χρόνο και χρήμα.

Τα τελευταία χρόνια το νησί με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που έχει, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων που θέλουν το ξεκίνημα της νέας τους ζωής, να έχει άρωμα γραφικότητας, μυρωδιά θαλασσινής αύρας, χρώμα κυκλαδίτικο και θρησκευτική απλότητα.

Η Άνδρος με τα ξωκλήσια της δίπλα σε μαγευτικές αμμουδιές είναι ο ιδανικός τόπος για ένα όμορφο, κεφάτο, απλό και συνάμα ρομαντικό γάμο ή για τα βαφτίσια ενός παιδιού σ ένα μικρό εκκλησάκι εκεί που σκάει το κύμα. Τα πρόσφατα καλοκαίρια οι γάμοι στην Άνδρο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Συνήθως ξεκινούν γύρω στον Ιούνιο και φθάνουν μέχρι τον Οκτώβριο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 120-140 ζευγάρια απ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιλέγουν το νησί για να δώσουν …όρκο αιώνιας αγάπης. Μια όμορφη στιγμή και ταυτόχρονα πολλαπλά τα οφέλη για τον τόπο.

Αν σκεφθεί κανείς ότι σε κάθε τέτοια εκδήλωση οι καλεσμένοι  είναι περίπου 150-200 άτομα που πολλά επισκέπτονται την Άνδρο για πρώτη φορά, η διαφήμιση είναι ουσιαστική και μεγάλη. Το κέρδος για την τοπική οικονομία ανάλογο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκίνητων, οργανωμένες παράλιες, αυξάνουν τον τζίρο της θερινής περιόδου.

 Το διαφημιστικό των τεσσάρων επιχειρηματιών που θα προβάλεται στην έκθεση (βίντεο Επαμεινώνδας Μαρμαράς). 

Η «μόδα» που θέλει την Άνδρο, «το νησί των γάμων» είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο που μέχρι σήμερα δυστυχώς, δεν έχει αξιοποιηθεί ανάλογα. Όλα γίνονται κυρίως, χωρίς την απαιτούμενη οργάνωση και προετοιμασία. Ο κάθε επιχειρηματίας ενεργεί μόνος χωρίς συνεργασία με άλλους παραγωγικούς κλάδους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικά άρτιο.

Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν. Τέσσερις μεγάλες και γνωστές ανδριωτικες επιχειρήσεις από την περιοχή της Χώρας ένωσαν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν δυναμικά στον χώρο, διεκδικώντας με την φήμη τους, την εμπειρία τους, και την αδιαμφισβήτητη  ποιότητα των υπηρεσιών τους να αναβαθμίσουν αυτές τις εκδηλώσεις ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό… γαμπρό και νύφη.

Πρόκειται για τον Αλέκο Καλιβρούση (αίθουσα δεξιώσεων ΠΑΡΑΠΟΡΤΙ), το ζαχαροπλαστείο Ζαϊρη (παραδοσιακά γλυκά), την Ντολη Βαλμα (ξενοδοχείο «Μικρά Αγγλία») και την Ειρήνη Γαρδέλη (ανθοπωλείο). 

 

Οι τέσσερις επιχειρηματίες, δρώντας ενωμένα, συμμετέχουν στην μεγάλη έκθεση BridalExpo με θέμα τον γάμο που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο 14,15,16 Ιανουαρίου, με δικό τους περίπτερο, δικά τους φυλλάδια δικό του βίντεο και οπτικό υλικό, σε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να γνωρίσουν την Άνδρο σε όσους εμπλέκονται στο θέμα γάμος σε νησί, να δημιουργήσουν επαφές και συνεργασίες με άλλους κλάδους και να κερδίσουν παράλληλα, μερίδιο από την πίτα του φετινού καλοκαιριού. Πρόκειται για την πρώτη συλλογική προσπάθεια με καθαρά επαγγελματικό προφίλ που γίνεται χωρίς την υποστήριξη των επίσημων φορέων του τόπου.

Για την ιστορία η Τήνος κατεβαίνει στην ίδια έκθεση με προετοιμασία μηνών, από την αρμόδια αντιδήμαρχο που ζήτησε από το φθινόπωρο πέρυσι απ όλους τους επαγγελματίες του νησιού, να υποβάλουν προτάσεις και να συμβάλουν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία του σκοπού προσέλκυσης γαμήλιων εκδηλώσεων. 

Δ.Σ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΣΤΟ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΛΛΟΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ. ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ......

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro