Ήρθαν… Τούρκοι στην Άνδρο! Έφτασαν 500 μέτρα από τις ακτές…

 

Περίπου 500 μέτρα από τις ακτές της Άνδρου, έφτασαν χθες το μεσημέρι οι Τούρκοι! Μόνο που η παραβίαση αυτή... των χωρικών μας υδάτων,δεν ήταν καθόλου εχθρική, αλλά αντίθετα ιδιαίτερα φιλική και καλοδεχούμενη. Ένα όμορφο δικάταρτο ιστιοπλοϊκό σκάφος, κομψό και φινετσάτο με μια τεράστια κατακόκκινη τουρκική σημαία στην πρύμνη του, ήρθε και αγκυροβόλησε αρόδο, στη μέση της πιο πολυσύχναστης παραλίας του Άγιου Πέτρου. το όνομα του «Λύρα».

 

Το πλήρωμα άνοιξε αμέσως τις άσπρες από καραβόπανο τέντες και στο κατάστρωμα του ανέβηκαν οι επιβάτες, που ξάπλωσαν στις πολυθρόνες και άρχισαν με τα κιάλια να περιεργάζονται τις ομορφιές του νησιού. Ήταν οκτώ άτομα, άνδρες και γυναίκες, κομψά ντυμένοι που έδειχναν ιδιαίτερα εύποροι τουρίστες, οι οποίοι απολάμβαναν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Σε λίγο άρχισαν τις βουτιές από το σκάφος, αλλά παρά την κοντινή απόσταση από την ακτή δεν κολύμπησαν μέχρι την παραλία.

Με ένα μικρό φουσκωτό πλησιάσαμε το ιστιοπλοϊκό και κάναμε ένα γύρο κοντά του. Η παρουσία μας και η φωτογραφική μηχανή δεν τους ενόχλησε και μάλιστα στον χαιρετισμό μας απάντησαν αμέσως.

Τουριστικά πλοία με Τούρκους τουρίστες, πλέουν αυτή την εποχή στο Αιγαίο κατά δεκάδες. Τα βλέπει κανείς σχεδόν σε όλα τα νησιά, με μεγάλες παρέες που διασκεδάζουν και αφήνουν πολλά χρήματα για καύσιμα, προμήθειες, φαγητό ή ποτά. Θεωρούνται από τους καλύτερους καλοκαιρινούς επισκέπτες, είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα ευγενείς.

Όλοι τους είναι μέλη της τουρκικής ελίτ που σύμφωνα με πληροφορίες από ναυτιλιακές, κτηματομεσιτικές και άλλες πηγές, πολλοί από αυτούς, συνδυάζουν τις διακοπές τους με αναζήτηση ευκαιριών, για αγορές σπιτιών ή κτημάτων σε διάφορα νησιά.

 

Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που μετά την Ερντογαν εποχή, προσπαθούν να επενδύσουν στην Ελλάδα μέρος της περιουσίας που διαθέτουν, επειδή η χώρα μας αποτελεί μια «ασφαλή λύση» λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πολύ κοντά στην πατρίδα τους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν και οι επιβάτες του συγκεκριμένου ιστιοπλοϊκού, που απέπλευσε λίγες ώρες αργότερα, να ανήκαν σε αυτή την κατηγορία και η παρουσία τους στο πιο κοσμικό κομμάτι της Άνδρου να αποτελούσε μια πρώτη διερευνητική γνωριμία με το νησί…

 Λ.Π

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet