Στοιχεία-σοκ! Η Άνδρος ερημώνει, οι Κυκλάδες συρρικνώνονται, η Ελλάδα μικραίνει…

 

 

Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους: η Ελλάδα μικραίνει, οι Κυκλάδες συρρικνώνονται, η Άνδρος ερημώνει! Τα δημογραφικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για το 2017, που αφορούν την χώρα και εμάς είναι θλιβερά.

Πανελλήνια 113.247 άνθρωποι πέθαναν, 81.850 γεννήθηκαν, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, αφού καταγράφει την μεγαλύτερη διαφορά θανάτων-γεννήσεων μετά τον πόλεμο.

Σε ότι αφορά την Άνδρο, τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και απογοητευτικά. Σε όλο το νησί απεβίωσαν 76 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόνο… 3! Εδώ να προσέξουμε πως οι γυναίκες της Άνδρου που επρόκειτο να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, ταξίδεψαν και γέννησαν σε μαιευτήρια της Αθήνας και τα νεογέννητα έχουν καταχωρηθεί ληξιαρχικά, στους δήμους που βρίσκονται οι κλινικές. Ωστόσο σε διάστημα 30 ημερών μετά την γέννηση τους, οι γονείς έχουν το δικαίωμα να κάνουν την ληξιαρχική μεταφορά στην Άνδρο, κάτι που όμως δεν έγινε.

Και τα τρία παιδιά που ήρθαν στον κόσμο με τον παραδοσιακό τρόπο και την βοήθεια της… μαμής, γεννήθηκαν στην δημοτική ενότητα της Χώρας, στο Κέντρο Υγείας, όπως μάς πληροφόρησε η διευθύντρια του.

Στην Υδρουσα και το Κορθι, όλο το 2017, οι καμπάνες δεν χτύπησαν ούτε μια φορά χαρμόσυνα, για να αναγγείλουν την… έλευση του πελαργού! Ή, τουλάχιστον δεν καταγράφηκε κάτι τέτοιο στο ληξιαρχείο. Αντίθετα στην Χώρα χτύπησαν πένθιμα 26 φορές, στο Κορθι 22 και στην Υδρουσα 28.

Γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια. Στη Χώρα τελέστηκαν 37 γάμοι, και εκδόθηκαν 2 διαζύγια. Στην Υδρουσα τελέστηκαν 26 γάμοι, και υπογράφηκαν 2 σύμφωνα συμβίωσης ενώ τέλος στο Κορθι, τελέστηκαν 6 γάμοι. Συμπεριλαμβάνονται οι γάμοι όλων αυτών που ήλθαν από άλλα μέρη και παντρεύτηκαν στην Άνδρο.

Ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό της Άνδρου,-που εμφανίζεται μειωμένος- δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής εκτός από εκείνα της τελευταίας απογράφης.

«Πρωταθλήτρια» στους γάμους από τις Κυκλάδες, αναδείχτηκε η ρομαντική Σαντορίνη, στην οποία παντρεύονται ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Το 2017, τελέστηκαν 1066 γάμοι!

Κατά τα άλλα, στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, τη Σύρο κατεγράφησαν 249 θάνατοι και 139 γεννήσεις, ενώ τελέστηκαν 132 γάμοι.

Στην Πάρο κατεγράφησαν 117 θάνατοι, μια γέννηση, ενώ τελέστηκαν 139 γάμοι.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς τα δεδομένα αυτά όπως ξεκάθαρα αναφέρετε και εσείς μέσα στο κείμενο τα περισσότερα νεογέννητα (πανελληνίως) καταχωρούνται στα ληξιαρχεία Αμαρουσίου και Αθηνών λόγω των μαιευτηρίων (Μητέρα, Ιασώ, Λητώ). Προφανώς χρειάζονται δεδομένα από το δήμο Άνδρου όσον αφορά στις μεταβολές των οικογενειακών μερίδων.

Συνεπώς είναι λάθος να βγαίνουν συμπεράσματα από αυτά τα δεδομένα.

Εκτός απ'το συμπέρασμα πως δεν έχουμε μαιευτήρια στις Κυκλάδες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το site αυτό αποκάλυψε όλο το χαρακτήρα των ιθαγενών δηλαδή ημών.
Συνέχισε κ. Μπασαντή και άφησέ τους να ξεκατινιάζονται, να αλληλοκατηγορούνται, να δείχνουν
αυτό το μίσος του ενός προς τον άλλο.
Με τη φαγωμάρα αυτή ποτέ δεν θα γίνει κάτι καλό, κάτι που θα αλλάξει τη μοίρα
του νησιού. Ανδριώτες "μόνιμοι" αλλά χωρίς θέληση για κοινωνική και οικονομική
ανάπτυξη, στην πραγματικότητα η πλειοψηφία ούτε τουρισμό θέλει, ούτε
αγροτική ανάπτυξη, ούτε αύξηση του πληθυσμού, διότι με περισσότερους
κατοίκους θα αναπνέουν λιγώτερο αέρα.
Ανδριώτες της Αθήνας, ανενημέρωτοι πάντα για ό,τι συμβαίνει στο νησί.
Ανδριώτες έποικοι που θέλουν το νησί ησυχαστήριο.
Κάνετε λοιπόν καταγγελίες ο ένας στον άλλον για να μη μπορέσει να γίνει τίποτε,
αλλά το νησί ποτέ δε θα σβήσει διότι είναι ένας επίγειος παράδεισος.
Την Άνδρο κάποιοι θα βρεθούν και θα την φτιάξουν, πιθανόν οι Αλβανοί.
Μακάρι.