"Τέχνη" με σκουπιδοτενεκέδες στ’ Αποίκια! Ένα ηχηρό μήνυμα…

Οι κάτοικοι στα Αποίκια θα πρέπει να είναι υπερήφανοι! Όχι μόνο γιατί ζουν σ ένα όμορφο και γραφικό χωριό με ευλογημένες πηγές, που τροφοδοτούν την Άνδρο και ολόκληρη την Ελλάδα με και θεραπευτικό- ιαματικό νερό, αλλά γιατί έχουν (και το απέδειξαν) ευαισθησία, αισθητική, οικολογική συνείδηση, πνεύμα φιλοξενίας και ομαδική διάθεση.

 

Με απλές κινήσεις και συλλογική δουλειά, μεταμόρφωσαν τον τόπο τους, αποδεικνύοντας ότι όταν σ ένα μέρος «βασιλεύει» η αδιαφορία, η έλλειψη οράματος, το σχέδιο για το πώς θα βελτιωθεί η γενικότερη εικόνα, οι άνθρωποι που εκ του ρόλου ή της αποστολής τους, είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουν και να φροντίζουν την ποιότητα της ζωής τους, μπορούν οι ίδιοι- κόντρα στην ανεπάρκεια της Εξουσίας- να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους!

Με κέφι και όρεξη, πήραν μπογιές, πινέλα και ασβέστη και κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν το χωριό τους! Τόσο απλά και τόσο ωραία… και τα Αποίκια άλλαξαν όψη. Έγιναν χαρούμενα, γεμάτα λαμπερά χρώματα και κει που απέφευγες να περάσεις, τώρα στέκεσαι και θαυμάζεις! Μια ιδέα ήταν και μια απόφαση.

Οι βρώμικοι, φθαρμένοι και σκουριασμένοι σκουπιδοτενεκέδες, που έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί, μεταμορφώθηκαν σε… art nouveau με σχέδια και γήινες αποχρώσεις… Κάτι σε street art δηλαδή!

Μπράβο σας Αποικιανοί. Δεν έχει σημασία ποιος είχε την ιδέα, η πόσοι δούλεψαν πάνω σ αυτή. Σημασία έχει το αποτέλεσμα! Και πάνω απ όλα το μήνυμα που περάσατε σε όλο το νησί…

(Φωτο από το Kyklades 24)

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
  1. Πολεμη

Μπράβο στους αποικίανους .Mακαρι να είχαν την ίδια ευαισθησία και οι υπόλοιποι κάτοικοι της ανδρου και να μην τα περιμένουν όλα από τον δήμαρχο που είναι καλό παιδί από καλό και χορτάτο σπίτι . Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί. Το διαιρεί και βασίλευε που τόσο καλά ξέρουν οι Έλληνες επιτέλους ας το ξεχάσουμε για το καλό του τόπου μας αλλά και των περιουσιών μας.

 
  1. mplekas

Με την ανακύκλωση τι θα γίνει? Να την ξεχάσουμε?

 
  1. Μαργαρω

Συγχαρητήρια! Αξιομιμητη η προσπαθεια!

 
  1. ΣΑΡΙΖΑΙΟΣ

Εκτός της καλλιτεχνικής φλέβας με art nouveau - street art τεχνικές που εφαρμόσαμε στους κάδους μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει voodoo παρακλήσεις να δεχθούν αυτοί οι όμορφοι κάδοι μαζί με τα απορρίμματα και όλη τη δημοτική αρχή του νησιού μας, όλη!

 
  1. Προς πικρόχολο paco

Εσύ τους δικούς σου ζωγράφισέ τους με Κυκλαδίτικα μοτίβα. Κάθε γειτονιά τα δικά της...

 
  1. Paco

Δε θέλω να φανώ πικρόχολος γιατί καταλαβαίνω ότι τα παιδιά το έκαναν με μεράκι και αγάπη. Θεωρώ όμως ότι δεν εντάσσονται στον χώρο, η tribal αισθητική είναι παράταιρη με τον παραδοσιακό οικισμό. Μακάρι να ήταν αρτ νουβό... Δεν βάζουμε ότι να 'ναι, όπου να 'ναι απλά επειδή το είδαμε κάπου και μας άρεσε. Κάτι τέτοιο θα ταίριαζε περισσότερο στο Bronx, αντε στα Εξάρχεια.. Υπάρχουν πολύ όμορφα γεωμετρικά μοτίβα, Κυκλαδίτικα και όχι μόνο. Παρόλα αυτά είναι σίγουρα καλύτερα από την προηγούμενη κατάσταση.

 
  1. Ανακύκλωση; τι είναι αυτό;

Δε υπάρχει ανακύκλωση στην Άνδρο.

 
  1. Λάμυρα εδώ!

Μράβο και αυτό είναι μια αρχή. Πάντα μια αρχή είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει ρεύμα.
Μόνο με μεράκι και κέφι μπορεί η ιδέα της ανακύκλωσης να υιοθετηθεί πιο εύκολα και καλύτερα από τον κόσμο.
Μπράβο ξανά στα παιδιά που το έκαναν γιατί δίνουν μια νότα ελπίδας και συμμετοχής του ιδιώτη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αντί να περιμένουν το Δήμο να τους οδηγήσει ή μάλλον καλύτερα να τους εμπνεύσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Καλό θα ήταν εάν ζωγράφιζαν και το είδος των απορριμάτων ανά κάδο...Δηλαδή, ο μπλε κάδος αντιστοιχεί φαντάζομαι σε έναν από τους εικονιζόμενους;