Η Λευκή Νύχτα στο Κόρθι και το πνεύμα των Χριστουγέννων...

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ...

Ολοκληρώθηκαν οι Λευκές Νύχτες της Άνδρου χθες στο Κόρθι. Παρά την βροχή αρκετός κόσμος κατεβηκε στον Όρμο για το άναμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στην πλατεία μπροστά στο σχολείο στηθηκαν περίπτερα από τους συλλόγους με την συνδρομή του Δήμου Άνδρου και ο οικισμός πήρε γιορτινό χαρακτήρα. Ακόμα και οι ομπρέλες έδιναν μια άλλη πιο ευρωπαϊκή νότα στη γιορτή. Θα μπορούσε να ήταν μια γιορτή μια βραδιά κάπου στις χώρες που βρέχει συνεχώς. Όμως ήταν Κόρθι και ήταν χαρούμενα και ωραία (φωτ. Εν Άνδρω).

Ότι ήταν Κόρθι κι ήταν χαρούμενα και ωραία το πιστοποιεί η ζωντανή μουσική και τα νησιώτικα που έδωσαν χρώμα στην βραδιά. Στο Κόρθι με κάθε ευκαιρία αρχίζουν μουσική και χορό (φωτ. Εν Άνδρω).

Και πρώτες στο χορό πρώτες και καλύτερες οι Κορθιανές. Όλες νέες και ωραίες και δυναμικές. Αλήθεια που να ήταν οι άντρες; Γιατί στον χορό κυριάρχησαν οι γυναίκες... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ίσως να ήταν τόσες κοπέλες γιατί ανάμεσα στους διοργανωτές της βραδιάς ήταν ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου. Εδώ η πρόεδρος του συλλόγου στο περίπτερο τους στην πλατεία με τις άλλες κυρίες που πλαισίωσαν την εκδήλωση (φωτ. Εν Άνδρω).

...ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Και ξάφνου από κάπου ξεπρόβαλε και το "πνεύμα των Χριστουγέννων" ντυμένο... δέντρο! Πρωτότυπο και χαρούμενο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Λίγο πιο πέρα το "πνευμα των Χριστουγέννων" όμως ήταν αυτή η υπέροχη μικρούλα που πόζαρε με τόση χάρη, δίπλα από τη μαμά της, με ένα ζεστό χαμόγελο που είχε μέσα του τη ζωή όλου του κόσμου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Τέλος, το "πνεύμα των Χριστουγέννων" θα μπορούσε να είναι η ωραία κοπέλα σε ένα εστιατόριο όπου έρεαν το παράγωγα του οινοπνεύματος. Πάντα τα πνεύματα και τα οινοπνεύματα είχαν μια συνέφεια μεταξύ τους! Εδώ, λοιπόν, η ωραία κοπέλα ποζάρει φορώντας για την περίσταση τα πασίγνωστα χριστουγεννιάτικα "κέρατα των ταράνδων"! Εντάξει τώρα ορισμένοι από εσάς είστε έτοιμοι να πείτε κάτι άλλο. Μην το πείτε...  Ποζάρει, λοιπόν, χαρούμενη και χαμογελαστη στον καθρέφτη πάνω από το τζάκι, στην Λιθοδομή, ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γκι. Και δεν χρειάζεται να τον ρωτήσει "καθρέφτη-καθρεφτάκι μου ποια είναι η ομορφότερη". Πάντα τα νιάτα ήταν και είναι ομορφότερα (φωτ. Εν Άνδρω).

Και του χρόνου... "Εν Άνδρω"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κορυφαία εκδήλωση της βραδιάς ήταν η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου! Εξαιρετικές ερμηνείες από όλα τα τμήματα, η πολυαγαπημένη Φιλαρμονική και πάλι ήταν συγκλονιστική και όλοι μαζί μας πρόσφεραν μια βραδιά γεμάτη υπέροχες μουσικές, καλόγουστη, φρέσκια, χαριτωμένη, ζεστή, γλυκύτατα Χριστουγεννιάτικη. Το Δημοτικό Θέατρο αποδείχθηκε πολύ μικρό για το πολυπληθές κοινό που άνετα θα γέμιζε διπλάσιας χωρητικότητας αίθουσα.
Και αυτό παρά την άστοχη επιλογή των δύο ταυτόχρονων Λευκών Νυχτών σε Γαύριο-Κόρθι.
ΣΧΟΛΙΟ
Χαιρόμαστε πολύ που γράφετε για το θέμα εσείς. Προς ενημέρωση σας εμείς δεν γράψαμε για την όντως όπως μάθαμε πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του ΜΟΥΣΑ γιατί απλούστατα κανείς δεν σκέφθηκε να μας καλέσει ως ΜΜΕ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς γλέντησε παλι ο δήμαρχος. Και συνεχίζουμε.