Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά στην Άνδρο...

Αρχιμηνιλα κι αρχιχρονιά. Η κομπανία του παραδοσιακού μουσικού Τραινταφυλάκη από τους Κατακαλαίους μπροστά στο Γηροκομείο της Άνδρου όπου είπε τα κάλαντα για τους γέροντες του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Η κομπανία απαρτιζόμενη από μουσικούς από Κατακαλαίους, Αποίκια, Βουρκωτή, Στραπουρίες, Πέρα Χωριά, Γιαννισαίο παίζουν τα κάλαντα μπροστά στο Γηροκομείο της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και μια μικρή πρωτοχρονιάτικη έκπληξη. Ο μικρός Οδυσσέας με την λύρα ξάφνιασε μιας και η παραδοσιακή λύρα είναι μάλλον αγνοημένο όργανο πέρα από την Κρήτη και τον Πόντο. Όμως ο μικρός λυράρης πήρε την λύρα του και βγήκε στην Αγορά δηνμιουργώντας αίσθηση. Οι ταξιτζίδες της Χώρας, που είναι πάντα παρόντες σε γιορτές ή καθημερινές, με βροχές, ήλιο ή χιόνια, ήταν εκεί και τον προκάλεσαν να πει τους πει με την λύρα του τα κάλαντα. Εδώ με το προεδρείο των ταξιτζήδων στην Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Παρόντες από νωρίς και οι μικροί με τα παραδοσιακά τρίγωνα. Χαρούμενοι και γελαστοί έδωσαν έναν χαρμόσυνο τόνο στην μάλλλον βροχερή μέρα )μια έβρεχε μια σταμάταγε). Εδώ στον μισοάδειο πεζόδρομο μερικά παιδιά από τον ΝΟΑ Άνδρου λένε τα κάλαντα. Πριν τις 11:00 που είχε οριστεί ως ώρα ανοίγματος των καταστημάτων πολύ λίγοι κυκλοφορούσαν και ελάχιστα μαγαζιά ήταν ανοικτά. Σε σημείο να νομίζει κανείς είτε πως έλειπαν όλοι είτε πως δεν ήταν παραμονή νέου έτους.  (φωτ. Εν Άνδρω).

Έχετε δει πολλά τόσο χαρούμενα προσωπάκια; Ακομα κι αν έχετε δει αξίζει τον κόπο να δείτε την ευτυχία στους μικρούς της Χώρας που έλεγαν παρέα τα κάλαντα στον κεντρικό δρόμο (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά και χαρούμενους καταστηματάρχες όπως ο νεαρός της φωτογραφιας μας που κάλεσε ο ίδιος τα παιδάκια να του πουν τα κάλαντα μπροστά στο μαγαζί του. Από τα λίγα ανοικτά συνεχώς σήμερα το πρωί που τα καταστήματα της Χωρας, αν και παραμονή πρωτοχρονιάς, άνοιξαν, λόγω Κυριακής, στις 11:00!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άλλο ένα ανοικτό μαγαζι από νωρίς σήμερα το πρωί στην Χώρα. Τα παιδιά λένε τα κάλαντα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τελικά ο ο μισοάδειος πεζόδρομος μετά τις 12:00 γέμισε ξαφνικά ανθρώπους. Τουλάχιστον δεν πέρασε η παραμονή της πρωτοχρονιάς χωρίς κάποια κίνηση που έδωσε μια γιορτινή νότα στην κατά ταάλλα μάλλον άδεια Χώρα και Άνδρο της παραμονής της πρωτοχρονιάς του 2018. Και του χρόνου καλύτερα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet