Μαθήματα οδικής ασφάλειας στην Άνδρο ή άλλως στην Ελλάδα ζούμε κατά λάθος!!!

 

Το αυτοκίνητο πάνω σε ένα μηχάνημα που το γυρίζει μια πλήρη περιστροφή. Τέσσερα παιδιά μέσα φοράνε ζώνες ασφαλείας και ούτε θα κουνηθούν από την θέση τους. Η ζώνη τα καθηλώνει στο κάθισμα (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξημερώματα 7 Αυγούστου 2017 στο νησί έγιναν δυο σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Το ένα θανατηφόρο . Ο Νίκος Δάμαλης τα κατάφερε. Ο Βαγγέλης Κοντός έφυγε. Ο Γιώργος Τσανήρας μετά από αυτά πήγε στο γραφείο του έπαρχου και του είπε: «δεν αντέχω να πηγαίνω σε άλλες κηδείες με λευκά φέρετρα και να μένω απαθής. Κάτι πρέπει να κάνουμε…»

Παιδιά από το γυμνάσιο και λύκειο Κορθίου. Μόλις έχει τελειώσσει το ολοήμερο πρόγραμμα και σχολάνε. Στην είσοδο του πανέμορφου κτιρίου του Μουστακείου. Και με τον τρόπο αυτό το κτίριο αρχίζει να χρησιμοποιείται για διδακτικούς λόγους και εντάσσεται στην κοινωνία της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο έπαρχος κινητοποίησε το Μουστάκειο και με την χορηγία της Golden Star και Fast Ferries έφεραν στο νησί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Επί μια εβδομάδα ο χώρος του Μουστακείου γέμισε με νέα παιδιά όλων των γυμνασίων και των λυκείων της Άνδρου που παρακολούθησαν ένα πλήρες πρόγραμμα τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό για την οδική ασφάλεια.

Πάνω το αυτοκίνητο περιστρέφεται με τέσσερα παιδιά μέσα. Κάτω η πόρτα ανοίγει για 3 δευτερόλεπτα για την φωτογραφία ώστε να φανεί η δυνατότητα της ζώνης σε στάση τα πάνω κάτω όπου κρατάει τα παιδιά δεμένα στο κάθισμα για να μην κτυπήσουν (φωτ. Εν Άνδρω).

Προσομοίωση τρακαρίσματος. Και εδώ η ζώνη ασφαλείας κρατά το παιδί και δεν κτυπά (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα παιδιά έφτασαν στο Μουστάκειο με χορηγία και των μετακινήσεων τους. Η δράση αυτής της χρονιάς αφιερώθηκε από τους διοργανωτές του προγράμματος στη μνήμη του Βαγγέλη που έφυγε τον Αύγουστο του 2017.

¨Ενα εντυπωσιακό βίντεο για τις δυνατότητες της ζώνης ασφαλείας σε περίπτωση κινδύνου

Βρεθήκαμε μια μέρα κοντά στα παιδιά και στην εκπαίδευση τους. Καταγράψαμε με φωτογραφίες και βίντεο μεγάλο μέρος του προγράμματος. Στο πρακτικό μέρος μας εντυπωσίασαν οι δυνατότητες της ζώνης ασφαλείας και είδαμε τι σημαίνει όταν λέμε: «η ζώνη σώζει ζωές».

 Στην αίθουσα των θεωρητικών μαθημάτων. Τα παιδιά παραλουθούν τους καθηγητές του προγράμματος να εξηγούν όλους τους κανόνες ασφαλείας (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά και στο θεωρητικό μέρος είδαμε μέσα την πικρή αλήθεια που είπε η μητέρα του Πάνου Μυλωνά, του νέου που χάθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα: «στην Ελλάδα ζούμε κατά λάθος»!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αξία και κάτι που λείπει απο το νησί και από την χώρα μας.. Να φέρουμε τα παιδιά μας αντιμέτωπα με εικονικές καταστάσεις που σε κλάσματα δευτερολέπτων μπορούν να γίνουν πραγματικές στοιχίζοντας σε οικογένειες.. Έχουμε δρόμο μπροστα μας καθε αρχή όμως μετράει και πρέπει να εκτιμάται...καλή μας συνέχεια λοιπόν..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ (ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ) ΠΑΝΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο χοντρέ εκανες και κάτι σωστό.