Τρικούβερτο γλέντι Κύπριου κροίσου με σαμπάνιες στην Χρυσή Άμμο

 

Το πολυτελές γιώτ Ability που αγκυροβόλησε το Σάββατο στην Χρυσή Άμμο (φωτ. αρχείου).

Στον αστερισμό των υπέροχων ελληνικών νησιών, με πολιτισμό, κουλτούρα και υπέροχες φυσικές ομορφιές που η φήμη τους πέρασε τα σύνορα και γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο, πέρασε η Άνδρος! Το έχουμε ξαναπεί. Την Άνδρο την έχουν επισκεφτεί incognito πολλές προσωπικότητες που ήρθαν ιδιωτικά, πέρασαν υπέροχα, την γνώρισαν διακριτικά, δεν τους αντελήφθη κανείς και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Χθες (Σάββατο 14.7) ένα εντυπωσιακό και πανάκριβο σκάφος, αγκυροβόλησε έξω από την Χρυσή Άμμο. Ήταν το Ability, πρώην θαλαμηγός του Ρομπέρτο Καβάλι. Σήμερα ανήκει σ έναν από τους πλουσιοτέρους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας: τον Κύπριο Ανδρέα Παναγιώτου, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε δις στερλινών!

Ο Α. Παναγιώτου

Πρώην πυγμάχος, ο Παναγιώτου είναι ο υπ. αριθμόν ένα κτηματομεσίτης της Αγγλίας και όπως λένε έδειξε ενδιαφέρεται για επενδύσεις στο νησί αφού είναι ιδιοκτήτης και πολυτελών ξενοδοχείων.

Αργά το απόγευμα κατέβηκε για ένα καφέ στην Χρυσή Άμμο. Ο εκ των διαχειριστών της παραλίας Μπάμπης Χωνας με πολλή ευγένεια τους εξυπηρέτησε και από την κουβέντα διαπίστωσε το ενδιαφέρον του για τον τόπο.

Ο καφές έγινε τρικούβερτο γλέντι με σαμπάνιες, στο οποίο πήραν μέρος η σύντροφος του κροίσου και το πλήρωμα της θαλαμηγού. Αργά, μετά τα μεσάνυχτα ο Παναγιώτου και η παρέα του επέστρεψαν στο σκάφος και έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους την υπόσχεση ότι σε λίγες μέρες θα επιστρέψουν.

Το 1996 ο Παναγιώτου δημιούργησε τον όμιλο Ability, ο οποίος διαχειρίστηκε την αγοραπωλησία 7.000 κατοικιών, καθώς και εμπορικών χώρων. Το 2006 έτρεξε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια διέθεσε 330 εκατ. για εξαγορές ξενοδοχείων.

Το 2007 ο Ανδρέας Παναγιώτου πούλησε το κομμάτι των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων που αφορούσε τις αγοραπωλησίες κατοικιών και στράφηκε στις επενδύσεις πολυτελών ξενοδοχείων. Σήμερα διαθέτει 7 υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και το Waldorf Syon Park Hotel, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο Λονδίνο.

Στα επιχειρηματικά του σχέδια είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του σε ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Πριν λίγες ημέρες ο Ανδρέας Παναγιώτου ήρθε για μια ακόμα φορά στη δημοσιότητα καθώς έβγαλε προς πώληση το ακριβότερο ακίνητο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο διαθέτει στο αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. στερλινών. Πρόκειται για μια κατοικία, η οποία βρίσκεται στην πιο ακριβή οδό του Λονδίνου την Bishops Avenue στο Hampstead. Κατασκευάστηκε το 1910 και δαπανήθηκαν 40 εκατ. λίρες για την ανακαίνισή της.

Το σπίτι του στην Αγγλία.

Ο ίδιος κατοικεί σε μία έπαυλη 8.000 τ.μ., διαθέτει ένα στόλο πανάκριβων αυτοκινήτων, ένα ιδιωτικό τζετ, δύο μικρότερα αεροσκάφη και ένα γιότ. Έχει κάνει δύο γάμους και έχει 5 παιδιά. Και είναι μόλις 45 ετών.

Η ζωή του ήταν μια περιπέτεια. Προικισμένος στην σωματική του διάπλαση, μάγκας που μεγάλωσε στους δρόμους, αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την πυγμαχία. Από τις 22 αγώνες που έδωσε, κέρδισε τους 21 και όλοι οι γυμναστές του τον προόριζαν για μεγάλη καριέρα στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Όμως οι γονείς του είχαν αντίθετη γνώμη και τον έπεισαν να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Ο Άντι γύρισε την πλάτη στο ρινγκ και μπήκε στο στεγνοκαθαριστήριο. Με το ένστικτο και τα αντανακλαστικά του μποξέρ, κατάλαβε ταχύτατα ότι αν δεν έκανε μια αποφασιστική κίνηση, θα είχε την ίδια ταπεινή μοίρα με των γονιών του. Όμως εκείνος είχε πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Σε ηλικία επτά ετών είχε κατασταλάξει τι ήθελε να γίνει επαγγελματικά: έχοντας δει μια Ρολς-Ροις στο δρόμο αποφάσισε ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει πλούσιος!!!

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση ανοίγοντας υποκαταστήματα. Ύστερα, πήρε την πιο έξυπνη απόφαση. Άρχισε να αγοράζει διαμερίσματα πάνω από τα καταστήματα αυτά. Έφτιαξε δικά του συνεργεία από ανεξάρτητους τεχνίτες, τα ανακαίνιζε και άρχισε να τα ενοικιάζει. Έτσι ξεκίνησε η αυτοκρατορία του.

Όσο για το πολυτελές σκάφος κατασκευάστηκε το 2004, έχει μήκος 41 μέτρα, πλάτος 8 και θεωρείται από τα πιο πολύ γιώτ...

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet