Ρεμέντζο για γερά νεύρα στο Γαύριο! Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα...

 Το Θεολόγος ξεκινά την διαδικασία πρόσδεσης σήμερα το πρωί στο Γαύριο (φωτ. Δ.Στ.)

«Ο κάλος καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται», λέει μια σοφή παροιμία. Κι ο captain Μάκης Σκιαδάς του «Θεολόγος» απέδειξε - για άλλη μια φορά - σήμερα το πρωι (11.8) στο Γαυριο, ότι είναι ένας κορυφαίος πλοίαρχος! Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία, πείσμα και άριστες ναυτικές γνώσεις, έκανε ένα ρεμεντζο… για γερά νεύρα!

Το βίντεο της χειρουργικής μανούβρας του καπετάν Μάκη Σκιαδά στο Γαύριο στις 11/8 κόβει την ανάσα. Οι άνθρωποι που το πήραν σχεδόν δεν πιστεύουν πως το πλοίο δεν βρήκε στα βράχια. Το έστειλε ο αναγνώστης μας Lorenco Vrapi. Επεξεργασία Εν Άνδρω.

Ήταν το πρώτο βαπόρι που έφτασε στην Άνδρο. Μετέφερε περισσότερους από 1.100 επιβάτες 265 αυτοκίνητα, πούλμαν και φορτηγά. Μπαίνοντας στο λιμάνι ο καιρός λυσσομανούσε. 

  Οι ριπές του ανέμου σηκώνουν την θάλασσα. Το πλοίο με μισοκατεβασμένο τον καταπέλτη έχει ξεσύσει κι έχει πάρει κλίση την ώρα που προσπαθεί πλησιάζει για το ρεμέτζο την προβλήατα (φωτ. Δ. Στ.).

Ο αέρας με δύναμη πάνω από 80-90χλμ. Κατέβαινε από τα γύρω υψώματα και έκανε επικίνδυνες σπιλιάδες. Η θάλασσα άσπρη με αφρούς και κυματισμό. Η βόρεια προβλήτα είχε τον άνεμο στο πλάι.

Οι ισχυροί πλευρικοί άνεμοι το κάνουν να πάρει κλήση κι αρχίζουν να το ξεσέρνουν (φωτ. Δ. Στ.).

Έριξε άγκυρα και κάβους αλλά το πλοίο δεν κρατιόταν. Ξέσερνε επικίνδυνα. Με διαταγή του αμόλησε τους κάβους, πήρε πάνω την άγκυρα και επιχείρησε να βγει από το επικίνδυνο λιμάνι.

 Οι σπληλίαδες που σαρώνουν το λιμάνι του Γαυρίου έχουν ξεσύρει το Θεολόγος. Ο καπετάν Μάκης Σκιαδάς καταφέρνει με τις μπάντες κι αποφεύγει τα βράχια του λιμενοβραχίονα βγαίνοντας με το πλάι από το λιμάνι!!! (φωτ. Δ. Στ.),

 Με τις πάντες, έπλεε αργά προς τον κυματοθραύστη. Στην στεριά όλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Αργά ο «Θεολόγος» πέρασε με την πρύμνη από τα βράχια, κρατώντας μια ολόσωστη πορεία χάρις στο πρόσω-ανάποδα από την γέφυρα. Οι χειρισμοί άψογοι μέσα στην κοσμοχαλασιά.

 

 Ο καπετάνιος του Θεολόγος 'εχει αρχίσει να γυρίζει πια το καράβι συνεχίζοντας την του πλεύση εκτός λιμανιού με το πλάι. Θα το φέρει στα ίσια και θα ξαναμπεί στο λιμάνι και αυτή την φορά θα δέσει ασφαλώς (φωτ. Δ. Στ.).

Αφού το βαπόρι βγήκε στην ανοικτή θάλασσα, ο Σκιαδάς έκανε την δεύτερη προσπάθεια. Ξαναμπήκε, έβαλε την πλώρη του σχεδόν κάθετα στον βοριά και έδεσε. Την ώρα της πρώτης και της δεύτερης μανούβρας το μελτέμι έδειχνε τον μεγαλύτερο θυμό του. Σχεδόν θύελλα! Μετά ο καιρός μαλάκωσε.

Ο καπετάν Μάκης Σκιαδάς, πρώτος αριστερά... (φωτ. αρχείου).

Μόλις έφυγε ο «Θεολόγος» μπήκε χωρίς προβλήματα το «Andros» και ακολουθησε το «SuperFerry». Ήταν ένα δύσκολο πρωινό, με όλα τα πλοία γεμάτα. Η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου ξεκίνησε καλά.

Δ. Στ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στους καπετάνιους και τα πληρώματα για το δύσκολο έργο τους. Επειδή είχα γνωστούς που έφτασαν στο νησί με το Θεολόγος το πρωί, σας διαβεβαιώνω οτι ήταν τόση καλή η δουλειά του καπετάν Μάκη που οι επιβάτες δεν ανησύχησαν καθόλου με την όλη κατάσταση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπέροχος Καπετάνιος αλλά και υπέροχος άνθρωπος. Και για τον κόσμο που ταξιδεύει αλλά και για το πλήρωμα του. Να είναι πάντα καλά και να χει καλές θάλασσες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όταν δεκάδες επιβάτες και παρατηρητές από την ακτή λένε τα αντίθετα μια τόσο σοβαρή καταγγελία ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ παρακαλώ. Αλλιώς δεν ανεβαίνει το σχόλιο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και όταν έδεσε το πλοίο το πλήρωμα έκανε την εξης ταρζανιά. ΄Έβαλε ένα φορτηγό στην κόντρα του αέρα για να βγαίνει ο κόσμος, τα ΙΧ και τα μηχανάκια για να μην πάει κάποιος στη θάλασσα. Μιλάμε όσοι ήταν στον καταπέλτη τα είδαν όλα και τα κατάφεραν άψογα. Αυτά για καπετάνιο και πλήρωμα.
Η έξοδος με το πλάι του πλοίου από το λιμανι θέλει χειρουργική ακρίβεια. Λίγα μέτρα εμπρός ή πίσω και το πλοίο βρήκε στα βράχια. Μάγκας καπετάνιος και μαγγιόρικο πλήρωμα φίλοι του Εν Άνδρω, που πολύ σωστά τα γράφετε και χωρίς εσάς το νησί μας δεν θα έπαιρνε χαμπάρι τι ναυτικούς έχουμε. Μπράβο και σε σας...