Άνδρος: στο μεταίχμιο μιας άνοιξης με χιόνια...

Η δύση της Άνδρου είναι στην Αττική! Ο ήλιος χαμηλώνει περίπου 36-40 μίλια μακριά. Περίεργο αυτό το κυκλαδίτικο δειλινό στα πορφυρά βουνά της Αττικής γης (φωτ. Χαρίδημος).

Αυτή η εγγύτητα του νησιού με την Αττική έχει χαράξει τη ζωή αυτού του τόπου. Το πρώτο ανοιξιάτικο δειλινό στην Άνδρο για εφέτος (φωτ. Χαρίδημος).

 Τώρα βέβαια παρά τον λαμπερό ήλιο η οροσειρά του Πετάλου και της Κουβάρας είναι ακόμα χιονισμένες! Υπολείμματα της "Ωκεάνιας" καταιγίδας (φωτ. Χαρίδημος).

 Το λευκό της κορυφογραμμής και το γαλάζιο/μπλε του ουρανού. Τι ενδιαφέρουν όλα αυτά τους πεζούς που προτρέπουν να γράφουμε μόνο για τις εκλογές; Φίλοι μου εκτός από την πολιτική που χτες έδειξε το θλιβερό πρόσωπο μερικών υπάρχει και η ζωή που ομορφαίνει τις μέρες μας με άλλο τρόπο. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα στραβά. Τα αγνοείς, τα αφήνεις πίσω και προχωράς... (φωτ. Χαρίδημος).

 Μια φωτεινή αστραπή το Αιγαίο. Η Άνδρος από την άλλη μεριά μπροστά στα 55 μίλια Αιγαίου. Εδώ η μέρα ξεκινά από τα μακρινά νησιά και την θάλασσα (φωτ. Χαρίδημος).

 Η άνοιξη ξεκινά από μια γη που πρασινίζει αργά κάτω από τα άδεια από φύλα κλαδιά των φυλλοβόλων δέντρων (φωτ. Χαρίδημος). 

Μέγα Ψυχοσάββατο σήμερα. Ξεκίνησε από την Παρασκευή 1 Μαρτίου το απόγευμα και καταλήγει Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 το πρωί. Υπάρχουν λένε οι γραφές δύο Σάββατα, τα οποία είναι αφιερωμένα στους κεκοιμημένους. Είμαστε στο πρώτο πριν από την Κυριακή της Αποκριάς αν δεν το καταλάβατε. Την άλλη εβδομάδα έχουμε την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα... Όμως γι' αυτά θα επανέλθουμε... (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ¨ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet