Το 6ο διεθνές ιατρικό συνέδριο για το οξυδωτικό στρες στην Άνδρο

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Οξειδωτικού Στρες θα διεξαχθεί στην Άνδρο μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου στο Δημοτικό θέατρο της Χώρας. Το ακριβές θέμα του συνεδρίου είναι: «Το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος». Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και η διοργάνωσή του στο νησί μας αναδεικνύει τη δυνατότητα της Άνδρου να παίξει σημαντικό ρόλο και στον συνεδριακό τουρισμό.

Εφέτος συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η επιστημονική εταιρεία «Oxygen Club of California», η ευρωπαϊκή επιστημονική εταιρεία «Society of Free Radical Research – Europe», η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών και ο Δήμος Άνδρου.

Επιμέρους θέματα τα οποία προσεγγίζονται είναι το οξειδωτικό στρες και τα αντιοξειδωτικά, η μεσογειακή διατροφή, η γήρανση και οι παθήσεις του δέρματος, η επούλωση, η προστασία του δέρματος, η φωτοδυναμική θεραπεία, οι ακτινοβολίες και κυρίως η ηλιακή, η γονιδιακή έκφραση και κυτταρική σηματοδότηση, το διαβητικό δέρμα.

Την εκδήλωση  θα παρακολουθήσουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κυρίως προέρχονται από  τον χώρο της υγείας όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, βιοχημικοί αλλά και χημικοί, φυσικοί και άλλες συναφείς ειδικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα τελευταία διεθνή συνέδρια για το οξειδωτικό στρες πραγματοποιήθηκαν στην Άνδρο, χάρη στην επιμονή και τις προσπάθειες του ανδριώτη επίκουρου καθηγητή ΕΚΠΑ (τμήμα Φαρμακευτικής) κ. Μιχάλη Ράλλη. Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου, στη διεύθυνση www.pharm.uoa.gr/oxstress.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet